NIEUWS NIEUWS NIEUWS
Nieuws 2009, 2010, 2011.
Nieuws 2012

**Nieuws 2013**

29/12/2013 : Vandaag zijn we op bezoek geweest bij MALKO voor zijn stamboom te overhandigen, Malko was de kleinste reu van het nest en een heel robuust mannetje, klein is hij absoluut niet meer maar wel nog steeds robuust en krachtig met enorme dikke poten en een mooie vacht. Ook Malko stelt het goed en is een vriendelijke enthousiaste puber. Bedankt Bart, Ann en Ilan!

24/12/2013 : Zondag waren we bij MIRKO om zijn stamboom te overhandigen en ook dit mannetje is een sociale knuffelkont 1ste klas en het liefste wat hij doet is op het schootje zitten, terug een knap kereltje die het super goed doet en heel geliefd is bij zijn nieuwe eigenaars, ernorm bedankt daarvoor!! Mirko was ook nog helemaal te vinden voor een speelsessie met ons Milan.

Gisteren waren we dan weer op bezoek bij de Nederlandse MORSE (roepnaam Monty) de grootste reu uit het nest en dat is hij nog steeds, wat een kanjer van een hond en, net als de rest van onze pups, heeft ook hij een lief en heel sociaal karakter en doet hij het goed op de hondenschool. Bedankt Carin & Fabrice voor de gastvrijheid en de goede zorgen & opvoeding van Monty, het was voor ons een aangename uitstap.

16/12/2013 : Gisteren hebben we een socialisatie uitstap gemaakt in Gent met Matisse & Milan.
Daarna zijn we nog langsgeweest bij M'XIBO voor het overhandigen van zijn stamboom en wat een prachtige, sociale, enthousiaste hond is hij die ook al veel trucjes kent, goed bezig Erik!!

09/12/2013 : De 2 nakomelingen van Fyotta en Ultimo zijn de leeftijd van één jaar gepasseerd en dus hadden we gisteren de nestreünie gepland, dat is voor de eigenaars altijd leuk om te zien hoe de nestgenoot van hun hond er momenteel uitziet. Voor ons is het dan weer interessant eens samen te zijn met de eigenaars om hun verhalen te horen en te zien wat de door ons gemaakte combinaties geven, zo komen we toch wat te weten in hoever het één en ander doorvererfd wordt, (karaktertrekken, uiterlijk, gewoontes,...) iets wat wij belangrijk vinden om te weten met het oog op de toekomst.

En nog goed nieuws die dag was dat Libero geslaagd is in zijn overgangsproef van groep 2 naar de brevetgroep met 91/100, proficiat!! Hij mag nu trainen om zijn Gehoorzaamheidsbrevet te halen.

17/11/2013 : Het voorbije weekend was het de Eurodogshow in Kortrijk.
Zaterdag hadden we Félicia en Matisse ingeschreven en Milan was mee om te supporteren, voor de broertjes de eerste keer op een binnenshow in een grote hal maar ze waren totaal niet onder de indruk van al het gedoe errond. Voor Félicia was het dan weer de eerste show na haar nestje.
Matisse stond in de Babyclasse en kreeg de 1ste plaats VEEL BELOVEND en werd BESTE BABY N&F.
Félicia in de kampioensklas kreeg de 1ste plaats UITMUNTEND CAC/CACIB, BESTE TEEF maar dat is niet alles want dit was de laatste CACIB dat Félicje nodig had voor de titel INTERNATIONAAL SHOWKAMPIOEN!!
Zondag waren terug Félicia en haar twee zonen mee maar enkel Félicia was ingeschreven, ze behaalde de 2de plaats UITMUNTEND.
Een supergezellig showweekend met bezoek van de eigenaars van Libero maar ook van Mistral alias Voodoo met zijn bazinnetje en we vonden het heel leuk Voodoo nog eens live terug te zien!!

11/11/2013 : Gisteren hebben we deelgenomen aan de laatste Journée Beauceronne van het jaar die ging door in Meulan. Matisse en Milan, bijna 5 maand, waren ingeschreven in de babyclasse (van 3 tot 6 maand).
Milan behaalde een VEEL BELOVEND op de karaktertest en VEEL BELOVEND voor uiterlijk, hij werd ook nog 4de geklasseerd in de finale ronde.
Matisse behaalde een VEEL BELOVEND op de karaktertest en VEEL BELOVEND voor uiterlijk en hij werd BESTE BABYREU in de finale ronde!

28/10/2013 : Nieuwe foto's ontvangen van M'XIBO nu 4,5 maand en hij lijkt heel goed op ons Milan, beide zijn van "type" het meest mama's kinderen.

21/10/2013 : Vandaag is een héél droevige dag voor ons, deze ochtend hebben we ons Yargosje moeten laten gaan. 2 jaar geleden werd er op een slechte plaats een kankergezwel ontdekt bij Yargos en dit was een hele klap want toen beseften we dat het elke dag kon gedaan zijn dus vanaf dan bekeken we het dag tot dag en genoten we van elk moment dat hij nog bij ons was....tot de dag van vandaag, we hoorden Yargos om 4u45 heel onrustig rond stappen in huis en toen we gingen kijken wisten we het onmiddelijk...zijn gezwel was opengegaan.
Ons allerschatigste langhaartje maar liefst 14,5 jaar maakte hij deel uit van ons leven...we hebben er momenteel geen woorden voor alleen dat het ontzettend moeilijk is en pijn doet om van hem afscheid te moeten nemen.
Lieve schat het gaat je goed daarboven...voor eeuwig en altijd in ons hart.

YARGOS van Refresti 31/03/1999 - 21/10/2013.

07/10/2013 : Gisteren waren we present op de Journée Beauceronne in het Franse Noeux-les-Mines met 84 ingeschreven jonge Beaucerons en veteranen, zoals elke jaar was dit een super gezellige dag.
wij hadden de 2 broertjes ingeschreven, ons Milan in de babyklasse kreeg een heel mooi keurrapport en een VEEL BELOVEND! dus mocht hij naar de finaleronde 's avonds maar ons speelvogeltje was nogal vermoeid en dus hebben we hem niet meer voorgebracht.
Matisse stond net als zijn broer in de babyklasse, ook hij kreeg een VEEL BELOVEND en een prachtig keurrapport, met Matisse hebben we wel de finaleronde meegedaan en van de ongeveer 12 babyreutjes kreeg ons Matisse (net als zijn mama op haar 1ste deelname aan een Journée Beauceronne) de 2de PLAATS!! Héél trots zijn we op onze kanjers!!!
* Ook nog 2 nieuwe foto's van de knappe MISTRAL alias Voodoo toegevoegd.

05/10/2013 : Vandaag zaterdag hadden we wedstrijd GP te Merelbeke, Fyotta behaalde 83/100 en Enzo 89/100, we zijn tevreden met deze resultaten en er was leuk bezoek opgedaagd, Maïk en haar baas kwamen even de sfeer opsnuiven en wij hadden ook nog Matisse en Milan mee en dus was er leven in de brouwerij met de 3 musketiers.
* Nieuwe foto's van MAÏK, MIRKO en MARIE

30/09/2013 : Jawel het is ze gelukt! Libero (Fyotta x Ultimo) en zijn baas behaalden in de gehoorzaamheid 57/60 en de 2de plaats bij de overgangsproef! Goed gedaan mannen, op naar de brevetgroep!
* Nieuwe foto's van ons Française MAYA en Severine heeft ook nog enkele nieuwe foto's doorgemaild van de toekomstige verloofde van Fyotta, GRIMM LOUP.

27/09/2013 : Op 15 september is Libero (Fyotta x Ultimo) geslaagd voor de Socialisatie-test op hondenschool de Pillowrijn te Aalter. Gefeliciteerd, nu duimen dat hij ook slaagd voor zijn overgangsproef!!

25/09/2013 : Damaris le Coeur Pur (Mch. Enzo x Ch. Ellen) behaalde op haar eerste show in de babyclasse de 1ste plaats VEEL BELOVEND en werd BESTE BABY! Proficiat mooi arlequin-meisje!

19/09/2013 : Enkele nieuwe foto's geplaats van MORSE met zijn grote kluif, M'XIBO op wandel in het bos en daarna lekker uitrusten en van MACY als schone slaapster die mee mag naar het werk van haar bazinnetje.

14/09/2013 : Foto's toegevoegd van MAÏK en MALKO tijdens de puppyles, en MISTRAL tijdens zijn eerste clubmatch in de puppyklas, hij werd 1ste bij de pups en kreeg ook nog een speciale prijs omdat hij maar liefst 11 eendjes in 1 minuut uit het badje had geapporteerd, proficiat!
Sinds gisteren is (na een lange vakantie) ook MACY naar haar nieuwe thuis in Bredene vertrokken en we ontvingen al de eerste foto's.

18/08/2013 : Van de 6 pupjes die nu reeds bij hun nieuwe eigenaars zijn hebben we fotokes ontvangen met tot nu toe allemaal positieve berichten en daar zijn we natuurlijk heel tevreden mee, wij willen dan ook onze pupkopers bedanken voor het vertrouwen in onze kennel, en de mensen die hier al maanden op de wachtlijst stonden bedankt voor het geduld!! Nog even melden dat indien er iets is, maakt niet uit wat, onze deur altijd voor jullie openstaat!

07/08/2013 : De pupjes zijn 8 weken en dit is een mindere tijd voor ons want het afscheid nemen is begonnen. Enkele zullen we nog wel tegenkomen op het trainingsveld maar ook op show gaan we sommige nog te zien krijgen. Wij zijn heel tevreden over dit nest en hun nieuwe eigenaars!!

31/07/2013 : Onze pups zijn vandaag voor de derde keer ontwormt en deze keer echt tegen hun zin. Volgende week gaan ze naar hun nieuwe thuis dus hebben we de voorbije dagen meer de drukte opgezocht en ook de komende dagen die ons nog resten gaan we naar wat drukkere plaatsen.

24/07/2013 : Vandaag (op 6 weken) zijn de pups gechipt, ingeënt, hun DNA is afgenomen en ze zijn nog eens volledig nagezien door onze dierenartsen. Ze hebben de voorbije week het één en ander beleeft en ook de komende week gaan we er nu en dan op uit trekken.

17/07/2013 : Onze Beaucjes zijn vandaag 5 weken en hebben hun 2de wormingskuur gekregen die deze keer vrij vlot verliep. Deze week zullen ze al eens vreemde plaatsen gaan bezoeken want nu is het niet de familie die bij ons komt maar gaan wij met de pups in groepjes bij de familie op bezoek.

10/07/2013 : 4 weken zijn onze pups en het is druk, druk, druk met ons elftal. Ze doen het super goed en het zijn zo'n schattige pups. Heel regelmatig komt er nu bezoek langs en ze zijn een halve dag verzorgd geweest door onze hondenoppassers Delphine en Koen, onze dank daarvoor!

03/07/2013 : Vandaag zijn de pups 3 weken en wat gaat het vlug, ze stappen al goed, maken soms gekke bokkesprongen, ze grommen, blaffen en spelen met elkaar, echt "cute" om ze nu bezig te zien. Ze zijn vandaag voor de eerste keer ontwormd, pfff wat een gedoe, 11 pups die het roze spul alles behalve lekker vinden, maar zij en wij hebben het overleefd (LOL).

26/06/2013 : Onze pupjes zijn alweer 2 weken, het worden meer en meer "echte" hondjes en ons Félicia gaat heel lief en rustig met ze om, zo mooi.
Naar wat we tot nu toe kunnen zien zijn we heel tevreden over dit nestje en we worden alsmaar nieuwsgieriger hoe ze verder gaan ontwikkelen.
Ook nog eens vermelden dat er heel regelmatig nieuwe foto's van onze pups geplaatst worden in hun album op onze Franse site, (www.lamidelacampagne.atara.com)

19/06/2013 : De pups zijn vandaag 1 week, ze doen het prima en ons Félicia is een super moedertje. Alle pups zijn volledig in orde en hebben allemaal hun dubbele klauwtjes.

13/06/2013 : Gisteren zijn de pups van Félicia geboren, een gemengde voetbalploeg van 4 teven en 7 reuen.

08/06/2013 : Vandaag zit Félicia aan dag 57 van haar zwangerschap, volgende week worden de pups.

02/06/2013 : Terug een weekje voorbij voor ons Félicje, 7 weken zwanger. Alles gaat heel goed met haar en ze speelt, wandelt, doet nog van alles (wel op een gematigder tempo) en is vooral gefocust op eten. Sinds vandaag krijgt ze dan ook meer voeding.

27/05/2013 : Zaterdag 25 en zondag 26 mei was het de Nationale d'Elevage in Frankrijk, het grootste Beauceron evenement van het jaar ging deze keer door in Gien. 567 Beaucerons vanuit alle hoeken van de wereld waren afgezakt naar Frankrijk. Dit jaar waren wij aanwezig als bezoeker want ons Félicia was ingeschreven maar doordat ze al zichtbaar dikker is hebben we haar niet voorgebracht. We hebben ook deze keer een super weekend beleeft samen met vele andere gepassioneerde Beauceronliefhebbers, eigenaars, fokkers, .... en ook nu weer hebben we prachtige, sociale reuen gezien die misschien in de toekomst van pas komen voor onze teefjes. Foto's volgen later.

21/05/2013 : De voorbije zondag hebben we met Enzo deelgenomen aan de show in Wieze waar de Beaucerons gekeurd werden door de Nederlandse rasspecialist Dhr. De Gids. Enzo kon daar zijn laatste CAC pakken voor de Belgische showkampioenstitel (een nieuwe titel sinds dit jaar voor rassen onderworpen aan een werkproef). Ons Enzo werd 1ste UITMUNTEND CAC krijgt de titel HOPKONING 2013 en wint dus zijn 4de kampioenstitel, SHOWKAMPIOEN VAN BELGIE!! We zijn trots op onze vlekkenman.

11/05/2013 : Vandaag is de dracht van Félicia bevestigd door echografie! Wij verwachten de pupjes rond 14 juni 2013!

11/05/2013 : Gisteren was het de Europasieger in Dortmund, 14 Beaucerons waren aanwezig waaronder ons Enzo en Félicia.
Enzo werd 1ste UITMUNTEND VDH CACIB en wint de titel EUROPASIEGER 2013, maar er is nog, hij pakt die dag zijn 5de VDH-punt en is dus KAMPIOEN VAN DUITSLAND en door het winnen van het CACIB pakt hij ook zijn laatste internationaal punt en wint zo nog een kampioenstitel nl. INTERNATIONAAL SHOWKAMPIOEN!!
Dan ons Félicia, zij werd bij de teefjes 1ste UITMUNTEND VDH CACIB en wint net als in 2012 ook nu de titel EUROPASIEGERIN 2013! Félicia had haar 5 VDH-punten al van vorig jaar gewonnen maar er zat niet genoeg tijd tussen en gisteren was dit wel het geval en dus wint Félicia haar 3de kampioenstitel nl. KAMPIOEN VAN DUITSLAND!!

02/05/2013 : Er zijn verschillende foto's toegevoegd van de pups van ons Enzo en de Tsjechische Ellen, de 3 dames zijn ondertussen 28 daagjes jong en doen het heel goed, Lucy liet weten dat het mooie robuuste pups waren met veel bone en al heel ondernemend en nieuwsgierig. We zijn enorm benieuwd hoe dit verder gaat.

28/04/2013 : Vandaag werd de jonge honden en veteranendag georganiseerd door de Belgische Beauceronclub samen met een wedstrijd gehoorzaamheid voor alle rassen op de tereinen van de hondenschool in Marbais. Wij waren ingeschreven voor de wedstrijd GP (4B) bij de debutanten, Enzo en Johan behaalden 83/100 en Fyotta en Magali haalden ook 83/100. Een hele gezellige en super leuke dag hebben we beleefd!!

15/04/2013 : Op vrijdag 12 april is Félicia in Castres gedekt door César, het is nu volop hopen dat Félicia zwanger is, half mei zullen we een echografie laten uitvoeren. Nu we César ook op zijn eigen domein hebben kunnen zien is nog maar eens bevestigd dat hij een hele stabiele, zelfzekere reu is en enorm vriendelijk.
Merci beaucoup Christine et Thomas pour votre hospitalité, la bonne nourriture, des cadeaux et tous vos chiens sont formidables!!xx

05/04/2013 : Ons Enzo is vandaag vader geworden van 3 knappe meiden, 1 noir et feu en 2 mooi gekleurde arlequins, waarvan er eentje een geboortegewicht heeft van maar liefst 566gr!! Deze lady's kunnen binnenkort Tsjechië gaan onveilig maken.
Moeder Ch.Ellen en de pups doen het prima! Meer info HIER.

01/04/2013 : Paasmaandag brachten we door in Tertre op hondenschool Soc. Royale Can. l'Espérance, waar ons Enzo ingeschreven was voor de debutantenwedstrijd GP. Enzo en Johan speelden 85/100 en deze punten tellen dus nipt mee voor de overgang. Heel tevreden want door de loopsheid van ons teefje is het niet evident om met een intacte reu wedstrijd te spelen, het was voor ons een hele fijne dag.

26/03/2013 : Gisteren is het 5 maand geleden dat de pups van Fyotta ter wereld kwamen, we hebben ze de voorbije weken elk een bezoek gebracht en zijn heel tevreden hoe de beide broertjes het nu doen, heel sociale en open hondjes, verzot op hun bal en steeds klaar om te spelen, alletwee doen ze het heel goed op de hondenschool en zijn altijd tevreden (hun staart kwispelt overuren). Bedankt aan hun baasjes voor de goede zorgen van "onze pups" want ze blinken als een spiegeltje, staan mooi op gewicht en ze voelen zich duidelijk goed in hun vel. Het valt wel op dat Loïc meer op Fyotta lijkt en Libero meer op zijn vader Ultimo. We zijn trots op deze twee forse kanjers!

17/03/2013 : Gisteren hadden we GP wedstrijd op hondenschool De wijze hond te Anzegem, Enzo en Johan waren in de voormiddag aan de beurt, ze speelden een hele goede wedstrijd en behaalden 92/100! (Enzo aan het werk). Doordat dit een officiele wedstrijd was tellen deze punten mee om te mogen overgaan naar Programma 1.
Fyotta en Magali speelden in de laatste groep en behaalden (ondanks geen "onderbreking") toch nog 76/100. Het was een frisse dag maar met een hele leuke sfeer!

04/03/2013 : Zopas het SCHITTEREND NIEUWS ontvangen.... Ch. Ellen z husovy tvrze is zwanger en dus wordt ons Enzo papa!!!! Rond 6 april zullen de eerste nakomelingen van Ch. Enzo met Ch. Ellen het levenslicht zien in Brno te Tsjechië! Voor meer info klik HIER.
Congratulations Lucie and Ellen we are so happy with this wonderfull news! We hope for healthy and nice looking puppies with a super character and good work possibilities!

03/03/2013 : Deze keer gelukkig geen sneeuwlandschap voor de wedstrijd GP die doorging op hondenschool De woefers te Melle en georganiseerd werd door de SRCF. We stonden samen op het terrein in de groep van 15u. Johan en Enzo behalen 75/100 en Magali met Fyotta 62/100. Een heerlijke en heel gezellige dag was het! Foto's volgen later.

24/02/2013 : Vandaag ging het wintertornooi door in hondenschool de gehoorzame hond te Waarschoot, 10 clubs waren vertegenwoordigd waaronder KV Ponderoza waar wij voor spelen, Enzo en Johan deden het heel goed en haalden 91/100, Fyotta en Magali was een stuk minder en haalden 63/100, maar Fyotta heeft zich in elk geval enorm geamuseerd in de sneeuw.

17/02/2013 : Het was een hele tijd geleden maar gisteren hebben we nog eens meegedaan aan een GP-wedstrijd, dit keer op hondenschool de trouwe geleider in Nazareth, Johan en Enzo speelden 74/100 en Magali met Fyotta 71/100, op naar volgende week voor het wintertornooi in Waarschoot en we zullen dan "proberen" onze zenuwen thuis te laten.

06/02/2013 : Gisteren en vandaag hadden we bezoek van Lucie en haar moeder, eigenares van de kleinschalige kennel "le Coeur Pur" uit het verre Tsjechië. Ze verbleven hier 2dagen met de Kampioensteef, Ch. Ellen z husovy tvrze voor een dekking van onze arlequin Enzo. Lucie is aktief voor de Tsjechische Beauceronclub en is succesvol met haar honden. Ellen heeft HD A - Cotation 4 recommandée (karaktertest 8/9/9) - Kampioen van Polen en clubkampioen van Tsjechië, zij is een sterke, heel stabiele en sociale teef. Lucie is met Ellen heel aktief en doet aan gehoorzaamheid, verdediging, frisbee en coursing. Dit is het 4de en laatste nestje van Ellen. Wordt hopelijk vervolgd....

02/02/2013 : Vandaag waren we met Félicia en Enzo op de show in Eindhoven, Félic werd 1ste UITMUNTEND CAC - CACIB en heeft nu haar 2de titel beet, KAMPIOEN VAN NEDERLAND!! Ons Enzo werd 1ste UITMUNTEND resCAC - CACIB en daarmee pakt ook hij de titel KAMPIOEN VAN NEDERLAND!! Wij zijn heel tevreden eigenaars maar er zijn nog meer mensen die heel trots zijn nl. Noël en Stéphanie, de fokkers van ons Félicje en natuurlijk Béatrice de fokker van ons Enzo.

13/01/2013 : Show Parijs met Félicia, in totaal werden 27 Beaucerons gekeurd door Mr. Schaffner, ons Félic werd in haar klas 2de met een UITMUNTEND.


 

03/01/2013 : Het jaar 2012 zit erop en wij zijn heel tevreden met wat we als team (onze honden en wij) hebben gedaan en bereikt en dan vooral super tevreden dat 2 van onze honden de Franse Recommandé hebben gehaald.

* Enzo behaalde zijn Cotation 4 en werd zo Etalon Recommandé op het grootste Beauceronevenement ter wereld nl. de Nationale d’ Elevage te Frankrijk en daar zijn we zó trots op om als kleine Belgische kennel dit in HET land van ons lievelingsras te behalen, verder deden hij en Johan nu en dan mee aan GP-wedstrijden en ook op show presteerde hij goed en pakte verschillende (R)CAC’s, (R)CACIB’s , zo heeft hij nog 1 RCAC voor zijn Nederlands Kampioenschap en 1 CACIB voor zijn Internationaal Kampioenschap nodig en dit hopen we dit jaar te verwezenlijken, dus we zullen nu en dan nog wel eens een showtje met hem doen maar voor hem staan er vooral verschillende wedstrijden GP op het programma.

* Fyotta bleef steken op haar Cotation 3 maar liet haar nog maar eens van haar beste kant zien op sportgebied en pakt na haar brevet GP van vorig jaar dit jaar haar brevet Agility met een foutloos parcour! En natuurlijk was er haar moederschap en de 2 stoere binken, Loïc en Libero l’Ami de la Campagne die ze ter wereld bracht en waar we erg fier op zijn, beide heren zijn bij super baasjes terechtgekomen en stellen het prima! We zijn heel benieuwd hoe ze verder gaan uitgroeien, in het voorjaar gaan we ze elk een bezoekje brengen. Ons enthousiaste Fyf zal, nadat ze voldoende herstelt is van haar pups, nog wel een paar keer op show te zien zijn maar ook bij haar zal vooral het sporten op de eerste plaats komen en we hopen zo vlug mogelijk weer volop te kunnen trainen om de wedstrijden te hervatten.

* Félicia behaalde net als Enzo op de NE te Frankrijk met gemak haar Cotation 4 en werd dus Lice Recommandée! Op showgebied sluit ons lieve Félicje terug het jaar af met allemaal Uitmuntends en een hele reeks (R)CAC’s, (R)CACIB’s en BOB’s, ze werd 2de beste teef op de NE in België en klasseerde zich nog maar eens op het Franse Kampioenschap, zij werd er 3de, verder behaalde ze nog een paar titels en pakt ze op jonge leeftijd haar eerste volwassen Kampioenstitel en staat klaar voor nog eens 3 Kampioenstitels in de wacht te slepen, ons toppertje. Op sportgebied behaalde ze haar brevet GP en zal ook dit jaar 2x in de week te vinden zijn op de trainingen. Op shows zal Félicia vooral in het eerste deel van 2013 nog regelmatig te zien zijn want als alles goed verloopt zal zij in juni haar eerste pupjes verwachten van de lieve en mooie Zuid-Franse reu, César des Gardiens aux Coeurs Tendres, een combinatie van twee schatten van honden met werktemperament en hele mooie morphologie, een combi waar we enorm enthousiast over zijn.

* Al onze andere hondjes doen het ook nog steeds super en genieten van de vele wandelingen hier bij ons in het bos en vooral ballen apporteren blijft boeiend en jawel ook ons oud mannetje Yargosje is met zijn bijna 14 lentes nog steeds bij ons, voor hem staan er enkel korte wandelingen op het programma maar we zijn blij dat hij het toch nog relatief goed doet en dit mag nog wel een hele tijd zo zijn.

* Aan alle Beauceronliefhebbers die welgemeende intresse toonden in onze kennel, nog maar eens bedankt daarvoor, ook bedankt (dit gaat vooral uit naar bepaalde personen) voor het geduld, het vertrouwen en de eerlijkheid en wij wensen aan iedereen, mens en dier, dat het nieuwe jaar rijk mag zijn aan mooie dagen, die veel liefde, voorspoed en geluk dragen.

Johan, Magali & de Woefs!! xxx

 


News 2012

.

06/12/2012 : En wat kregen onze pups voor hun 6 weken van Sinterklaas ....een volledige checkup, hun chip, hun inentingen en de DNA afname, ocharme, maar ze kregen daarna wel wat lekkers. We zijn de voorbije week ook begonnen met de socialisatie op vreemde plaatsen.

29/11/2012 : 5 weken zijn onze pups en ze hebben kennisgemaakt met hun toekomstige baasjes, ook hebben ze deze week vaak op hun puppieterras gespeeld en ze hebben al korte tijd, samen met hun mama, doorgebracht op onze grote trainingsweide waar veel toestellen staan.

26/11/2012 : Gisteren hebben we deelgenomen met Enzo en Félicia aan de show in Amsterdam waar er 28 Beaucerons ingeschreven waren die gekeurd werden door Mr. Pécoult uit Frankrijk. Ons Enzo behaalde er de 3 plaats UITMUNTEND en ons Félic werd 1ste UITMUNTEND RCAC - CACIB!! We zijn heel tevreden en het was een leuke en gezellige dag. Bij deze ook nog even bedankt aan onze puppyoppassers voor de super goede verzorging van onze 2 kleintjes!!

22/11/2012 : Vandaag zijn onze pups 4weken en de voorbije dagen hebben ze heel wat ondernomen, verkend en zijn ze weer aan verschillende dingen gewend gemaakt.

01/11/2012 : Het is nu één week geleden dat de eerste l'Ami de la Campagne pups geboren zijn en wat is het leuk om hun puppygeluidjes door de woonkamer te horen. Zowel Fyotta als haar 2 kinders doen het super, het zijn echte dikkertjes maar ze hebben dan ook melk in overvloed en daar profiteren ze van met volle teugen. Hun toekomstige baasjes hebben gekozen om ze door het leven te laten gaan als Loïc en Libero (welke naam bij wie hoort weten we op 8 weken).

27/10/2012 : Vandaag heeft Johan met Félicia deelgenomen aan de show in Leuven waar 18 Beaucerons aanwezig waren, de keurmeester, mevr. Melchior gaf haar de 2de plaats UITMUNTEND!

26/10/2012 : De pupjes van Fyotta zijn geboren op donderdag 25 oktober, het nestje bestaat uit 2 stoere kereltjes die beiden gereserveerd zijn.

21/10/2012 : Gisteren was het de internationale show in het Nederlandse Utrecht, 15 Beaucerons werden gekeurd door Mevr. Lochs-Romans.
Enzo werd 2de UITMUNTEND ResCACIB, ons Félicia werd 2de UITMUNTEND ResCAC en ResCACIB en dus 2de beste teef!

15/10/2012 : Gisteren zijn we met Enzo en Félicia naar Dortmund gegaan voor de Bundessieger-show, dit is samen met de Europasieger, die eerder dit jaar werd gewonnen door ons Félicia, de grootste shows in Duitsland. Dit keer werden de Beaucerons gekeurd door de Duitse rasspecialiste Mevr. Barbara Ank-Juckzyk. Ons Enzo stond er in de openklas en werd 2de UITMUNTEND ResVDH-ResCAC en ResCACIB! Ons Félicia, net 2jaar, stond voor de eerste keer in de openklas en ze werd 1ste UITMUNTEND VDH - CAC - CACIB en wint dus nu ook de titel BUNDESSIEGERIN, daarna won ze nog van de openklasreu en werd dus terug BOB!!

07/10/2012 : Gisteren hebben Johan en Enzo wedstrijd GP meegedaan bij de debutanten op hondenschool Ponderoza, ze behaalden een mooie 88/100 en met deze score hebben ze hun eerste wedstrijd gespeeld die meetelt om kunnen over te gaan naar Programma 1.

26/09/2012 : Super nieuws want vandaag is de zwangerschap van Fyotta bevestigd door middel van een echografie, de pupjes zullen geboren worden rond 27 oktober 2012!!

17/09/2012 : Gisteren was het de Rasspeciale en tevens het 35-jarig bestaan van de Nederlandse Beauceronclub, alles ging door in manege Zilfia's hoeve te Houten. Er waren 73 Beaucerons ingeschreven en ze werden gekeurd door Dhr. J. De Gids. Ons Enzo stond met totaal 8 reuen in de openklas en kreeg een UITMUNTEND en werd net niet geplaats. Ons Félicia kwam voor de laatste keer uit in de tussenklas waar er in totaal 13 teefjes stonden en zij krijgt de 1st plaats UITMUNTEND!!
Het was een hele leuke dag met een gezellige sfeer en ook de weergoden waren ons goedgezind. De volledige uitslag is te vinden op de site van de BCN.

08/09/2012 : Vandaag hebben we de ganse dag doorgebracht op hondenschool KV Ponderoza voor een wedstrijd Agility. Maar liefst 284 honden waren aanwezig waaronder 1 Beauceron...ons Fyotta...zij was ingeschreven voor haar Brevet. Om 16u begonnen ze en Fyotta en Magali werden op het plein geroepen om als eerste te starten bij de "large dogs". Ondanks dat Fyotta last had van de warmte legde ze een volledig foutloos parcours af perfect binnen tijd (46,53 seconden) en behaalde met glans het Brevet Agility (of TAP). Héél tevreden zijn we met wat ze vandaag presteerde!!

06/09/2012 : Na Fyotta mag nu ook Félicia haar intrede maken in de agility, zij en Johan slaagden vandaag voor de toelatingsproef en kunnen vanaf volgende donderdag aan de slag gaan.

01/09/2012 : Na 2 maand showpauze waren we vandaag aanwezig op de show in Kirchberg te Luxemburg, dit keer waren er 30 Beaucerons ingeschreven en ze werden gekeurd door de allrounder Mr. Oates uit Ierland. Ons Enzo doet het goed en krijgt de 2de plaats UITMUNTEND - RCACL. Ons Félicia steekt nog een tandje bij en pakt in haar klas de 1ste plaats UITMUNTEND - CACL en verdient daarmee haar laatste punt en mag zich nu op de leeftijd van 22maand al "KAMPIOEN VAN LUXEMBURG" noemen! Wat een superfijne dag was dit voor ons! .

27/08/2012 : Eindelijk nog eens wat nieuws, het is een tijdje geleden maar dit keer is het wel leuk nieuws want het voorbije weekend is ons Fyotta gedekt door de charmante gentleman Ultimo des Assiers!! Nu wordt het spannend afwachten!! Wij danken Stéphanie en Noël voor hun gastvrijheid en voor de tips die ze hebben gegeven!! Mille fois merci Stéphanie et Noël pour votre accueil et les nombreux conseils!!

05/08/2012 : Johan en Enzo waren vorige week zaterdag op hondenschool De Woefers te Melle voor een wedstrijd in de blakende zon...'t is eens wat anders dan de gietende regen...en zij haalden 65/100. Nu is het effe pauze wat de wedstrijden GP betreft tot oktober.

15/07/2012 : Zopas kregen we een mailtje uit Bretagne met heel goed nieuws want de toekomstige vader van Fyotta haar pups, Ultimo des Assiers is bekroond met de status "ELITE A"!! Dik verdiend!! Félicitations à Stéphanie et Noël ses propriétaires et Mme Reverdy d'élevage des Assiers!

15/07/2012 : Debutantenwedstrijd te Kuurne, Johan en Enzo halen 70/100, geen excuses...gewoon een slechte dag.
Ook ons Félicia was deze keer mee want Johan speelde met haar het Brevet Gehoorzaamheid en ze slaagden met 85/100 en eindigden op de 3de plaats!!

08/07/2012 : Johan en Enzo speelden vandaag hun 6de officiele wedstrijd op hondenschool Kravaalbos te Lennik. Ook al kwam de regen met bakken naar beneden ons Enzo begon heel goed, eerste oefening was de down 10/10 dan volgen in vrijheid 13/15 en apporteren 15/15 daarna veranderen van kant en moesten ze aangelijnd volgen 11/15 en terugsturen plaats 15/15 tot zover amper 6 puntjes kwijt, ze moesten dan nog eens veranderen van plein, daar was het de onderbreking en toen...liep het helemaal mis, pas op 2 meter van Johan ging Enzo liggen dus 0/20, pfff zooooo jammer want daarna waren het de houdingen en die doet hij perfect 10/10 dus werd de uiteindelijke eindscore 74/100. Volgende week zijn ze paraat op de Kuurnse hondenschool en we zijn al benieuwd wat het daar zal worden.

07/07/2012 : Gisteren hebben we deelgenomen aan het Franse Kampioenschap te Metz waar Mr. Thevenon 76 ingeschreven Beaucerons keurde waaronder amper 2 hondjes uit België en één daarvan was ons Félicia. In elke klas werden er 4 geklasseerd, ons Félicia stond in de tussenklas met 7 teefjes en zij kreeg de bronzen medaille dus 3de plaats UITMUNTEND!!

01/07/2012 : Deze morgen traden Johan en Enzo aan op de terreinen van Hondenschool De Koninklijke Verdedigingshond te Wetteren voor een wedstrijd GP en zij haalden een score van 78/100, op naar volgende week voor de wedstrijd te Lennik op Hondenschool Kravaalbos.

30/06/2012 : vandaag waren we op de Internationale show te Genk en in de eerste plaats deden we hier mee voor het behalen van het fokcertificaat van ons Félicia en dat was geen probleem want ze kreeg in haar klasse de 1ste plaats UITMUNTEND EN RESCAC/RESCACIB! Ook ons Enzo hadden we meegenomen en hij werd 1ste UITMUNTEND EN CAC/CACIB! Hier zijn we heel tevreden mee en bij deze ook een bedankje aan Erik en Alexandra om tot in Genk te komen!

28/06/2012 : Gisterenavond hebben we leuk nieuws ontvangen vanuit Frankrijk want Ustaritz du Pérouet, papa van ons Félicia, is officieel benoemd
met de status "ELITE A"!! Dit heeft hij te danken aan de hoge kwaliteiten (zowel karakter als uiterlijk) van zijn nakomelingen en wij zijn dan ook heel trots
dat er een dochter van deze prachtige en leuke reu hier rondloopt.

Félicitation à sa maîtresse Mme. Thureau Anne et surtout à son eleveur Mme. Romond, d'Elevage du Pérouet.

23/06/2012 : Vandaag terug een openluchtshow meegedaan en deze keer in het Nederlandse Uden. 18 Beaucerons werden gekeurd door de Belg Mr. Vanhoenacker. Enzo behaald de 1ste plaats UITMUNTEND EN ResCACIB en ons Félicia kreeg ook 1ste plaats UITMUNTEND. Het was een leuke dag en bedankt aan Gitta en Laurence om ons daar een bezoekje te brengen.

18/06/2012 : De Nationale d'Elevage van de Belgische Beauceronclub was voor ons een hele toffe en gezellige dag met een prima sfeer. Er waren 116 inschrijvingen, wij hadden Enzo en Félicia mee en zij hebben weer super resultaten behaald, Enzo stond in de openklas (Arlequin) en werd 2de UITMUNTEND EN RESCAC!!
Félicia kwam uit in de tussenklas (Noir et feu) en zij werd 1ste UITMUNTEND - BESTE TUSSENKLAS TEEF EN RESCAC - 2de beste teef van 62 teven!!

09/06/2012 : Vandaag was het de openluchtshow te Tilburg, veel wind maar gelukkig is het droog gebleven. De 10 aanwezige Beaucerons werden gekeurd door Mevr. Bakker-van de Woestijne, Enzo won zijn klas met een UITMUNTEND! en werd daarna ook nog BESTE REU dus CAC-CACIB!! Félicia werd in de tussenklas 1ste UITMUNTEND en ResCAC-ResCACIB, maar doordat het Kampioensklasteefje (die Beste teef en BOB werd) reeds Nederlands Kampioen is wordt het CAC doorgeschoven naar ons Félic.

28/05/2012 : Dit pinksterweekend was het "HET 50-JARIGE JUBILEUM NATIONALE d'ELEVAGE" in La Souterraine te Frankrijk. Het grootste 2 daagse spectakel ter wereld voor de Beauceronliefhebbers en een echt feest met maar liefst 610 Beaucerons aanwezig van over de hele wereld. Wij hadden Enzo, Fyotta en Félicia mee.
Enzo kreeg een Excellent "+" op morphologie en doorstond daarna de gezamenlijke Coup de feu en dus is hij vanaf nu "ETALON RECOMMANDE" Cotation 4!!!
Fyotta kreeg op de morphologie een "Excellent" maar ondanks een heel mooi keurrapport kreeg ze de "+" niet toegewezen en dus zat het erop voor haar, zij blijft op haar Cotation 3 wat eigenlijk ook al een hele prestatie is en dus supertrots op onze meid, volgend jaar proberen we het gewoon nog eens opnieuw.
De jongste van de bende, ons Félic behaalde een Excellent "+" op morphologie en doorstond daarna met gemak de Coup de feu en dus is ook zij nu "RECOMMANDE" Cotation 4!!! Dit is nog niet alles want Félicia was nog ingeschreven voor de CSAU en ook daarvoor slaagde ze met een Excellent!

20/05/2012 : Nu we toch bezig zijn met foto's maken, hier zijn er enkele van vandaag van Félicia tijdens de gehoorzaamheidstraining.

13/05/2012 : Gisteren hebben we deelgenomen aan de Europasieger-show in Dortmund, Duitsland. Ons Enzo kreeg een 1st plaats ZEER GOED in de openklas.
In de tussenklas van Félicia stonden 3 teefjes, zij wint met een UITMUNTEND en moet het opnemen tegen de beste openklasteef en ook daar wint ze van dus CAC/CACIB en wint zo de titel VDH-EUROPASIEGER 2012!! Daarna moest er nog de beste van het ras gekozen worden en daarvoor stond Félicia tegenover een kampioensreu maar ook deze verslaat ze en dus wordt ons meisje op de leeftijd van net 19 maanden nog maar eens BOB!!! Wat een topprestatie!!

06/05/2012 : De Clubmatch van de BVN ging dit jaar terug door in Tilburg en de keurmeester was Mr. Renaux uit Frankrijk. Wij hadden enkel ons Enzo ingeschreven in de openklas, hij stond daar tegen 7 andere reuen en hij kreeg een UITMUNTEND maar werd, ondanks een heel mooi keurrapport, niet geklasseerd.

30/04/2012 : Gisteren zijn we naar de Internationale show in Lingen te Duitsland geweest, de keurmeester was een allrounder uit Australie. Ons Enzo kreeg in de openklas de 1ste plaats maar met een ZEER GOED want de keurmeester vond hem te dik en daar hield ze niet van.
In de openklas teven krijgt Fyotta van de 2 teefjes de 1ste plaats UITMUNTEND en het ResCAC/ResCACIB!! Zij pakt hiermee haar eerste VDH-CH punt.
Félicia kwam uit in de tussenklas en ook zij werd 1ste UITMUNTEND VDH-CH punt en CAC/CACIB/BOB!! Later in de namiddag moest Félicia ook nog uitkomen in de Erering bij Rasgroep 1 en werd daar ook nog eens geklasseerd bij de beste 9 van een hele grote groep.

22/04/2012 : Gisterenvoormiddag was het dus de overgangsproef Agility voor Fyotta en Magali, zij slagen!! en worden daarna tijdens een fun-wedstrijdje 3de van 6 net na een razendsnelle Border Collie en een Beagletje
21/04/2012 Overgangsproef agility, gelsaagd!. Fyotta mag nu vollop oefenen voor haar Brevet Agility. In de namiddag deden ze nog mee aan de clubmatch Gehoorzaamheid maar dat lukte iets minder met 61/100 maar ach daar gaan we niet van wakker liggen.
Ook in de voormiddag deden Johan en Enzo mee aan de Clubmatch Gehoorzaamheid, zij behalen de bronzen medaille met 80/100!!
In de namiddag mag Johan nog eens het trainingsveld op, dit keer met Félicia voor de overgangsproef Gehoorzaamheid en ook hier weer de 3de plaats met een mooie score van 76/90!! Félicia en Johan mogen zich nu voorbereiden op het Brevet Gehoorzaamheid. Het was een hele leuke en toffe dag.

15/04/2012 : Johan en Enzo hebben vandaag meegedaan aan een GP wedstrijd op hondenschool De trouwe hond te Zottegem, om 10u moesten ze aantreden bij de eerste groep van 8 spelers, ze brengen het er vanaf met een mooie score van 80/100. Zij behalen in deze groep een gedeelde 2de PLAATS!! Op naar volgende week voor de Clubmatch van KV Ponderoza, dan treden ook onze teefjes aan, Fyotta voor haar overgangsproef Agility en Félicia overgangsproef Gehoorzaamheid.

02/04/2012 : Gisteren waren wij aanwezig op de show in Kirchberg te Luxemburg, 28 Beaucerons werden er gekeurd door Mevr. Melchior. Ons Enzo stond met 6 reuen in de openklas en kreeg een UITMUNTEND maar werd ondanks een goede presentatie en mooi gangwerk niet geclasseerd. Dan Félicia, in haar klas stonden ze met 3 teefjes, ze wint met een UITMUNTEND en pakt dus haar eerste Luxemburgskampioenschapspunt (CACL)!! Dat is niet alles want ze moet daarna nog meelopen voor het CACIB en die werd gewonnen door een Multi-kampioene maar Félicia krijgt wel het ResCACIB en dus 2de BESTE TEEF!!! Wij zijn trots op hun beiden!

19/03/2012 : De Régionale élevage gisteren in Cergy-Pontoise met 128 ingeschreven Beaucerons was een succesvolle dag voor ons, Fyotta en Enzo haalden beide hun CSAU met een UITMUNTEND! en ons Félicia behaalde zowel op karakter als op morphologie UITMUNTEND en heeft dus haar COTATION 3!! In de erering werd ze ook nog BESTE JEUGDTEEF! Terug héle prachtige resultaten voor onze hondjes!

11/03/2012 : Show Douai te Frankrijk, 23 Beaucerons werden er gekeurd door Mr. Giannone Salvatore, ons Enzo stond met 4 in de openklas en werd 3de UITMUNTEND als enige arlequin, bij ons Félicia in de tussenklas waren er 3 en zij werd 2de UITMUNTEND en krijgt daarna het ResCAC toegekend omdat ze won van de openklasteef, weer een mooi resultaat.

05/03/2012 : Gisteren voor Fyotta terug een trainingsdagje waar haar baasje weer het een en ander uitgeleerd heeft, nu donderdag mogen zij in de agility aan de slag om de brug aan te leren. Johan en Enzo daarintegen speelden gisteren hun 3de officiële wedstrijd GP, deze keer op KV Ponderoza te Merelbeke die hun terreinen ter beschikking hadden gesteld voor de srcf, zij behaalden een score van 82/100 en daar zijn we heel tevreden mee!

18/02/2012 : Vandaag een officiële GP Wedstrijd op hondenschool De Trouwe Geleider te Nazareth. Johan en Enzo moesten om 11u aantreden en hebben 74/100 gehaald en gezien de omstandigheden zijn we toch best tevreden met deze uitslag. Magali en Fyotta hadden een trainingsdagje.

10/02/2012 : Gisteren hebben we schitterende post ontvangen, de officiële uitslag van de heupen en ellebogen van ons Félicia is HD A en ED 0/0!!!

05/02/2012 : Vandaag nog eens een showtje gedaan met Fyotta en Félicia naar Troyes in Frankrijk waar in totaal 24 Beaucerons aanwezig waren.
Fyotta stond voor de eerste keer in de openklas, zij kwam uit tegen een ander teefje en werd 1ste UITMUNTEND.
Félicia hadden we voor de eerste keer ingeschreven in de tussenklas en zij moest het opnemen tegen 2 ander teefjes en ook zij krijgt de 1ste plaats met een UITMUNTEND, dus mochten ze beide meelopen voor het CAC en dat werd gewonnen door ons Félicia en daarna moest Félic nog eens een rondje lopen en zo pakt zij ook nog het ResCACIB en 2de BESTE TEEF net na de Franse kampioene, en dit op amper 16 maand op Franse grond bij een Franse keurmeester. Super gedaan van onze beide meiden!!

29/01/2012 : Deze morgen met Fyotta naar de agilitytraining met ondermeer de tafel, de tunnel, de slalom en enkele sprongen, met veel enthousiasme doet ze alle toestellen probleemloos en we kijken al uit naar donderdag dan komt de zak (slurf) en de schans erbij dus we zijn al benieuwd wat dit gaat geven. Deze namiddag dan met Fyotta en Enzo naar het wintertornooi gehoorzaamheid, beide in de Debutanten. Johan en Enzo doen het heel goed voor hun derde wedstrijd en komen van het veld met 83%, het gaat in stijgende lijn en we zijn heel tevreden met deze prestatie! Daarna Magali en Fyotta voor hun allereerste wedstrijd en het gaat al bij al goed tot Fyotta tijdens het oproepen met onderbreking beslist om aan de toeschouwers eens te demonstreren dat een Beauceron alles behalve slaafs is en dus een 0/20 om onze oren voor deze oefening en zo komen we het veld af met een totaal van 62%, tja werken met een Beauceron je bent ervoor of je bent er niet voor....maar wij zijn verkocht aan het ras en we nemen hun koppige momenten er gewoon bij. Onze club eindigde op de 5de plaats van de 10. Op naar de volgende wedstrijd!!

12/01/2012 : Vandaag zijn Fyotta en Magali geslaagd voor de toelatingsproef Agility, dus vanaf nu zijn ze elke donderdag te vinden op het agility terrein. Ook in de Gehoorzaamheid blijven ze doortrainen want eind deze maand speelt Fyotta haar eerste tornooike. Wordt vervolgd....

09/01/2012 : Het begin van een nieuw showjaar was gisteren in Frankrijk op de Rasspeciale tijdens de Paris Dog Show. Als keurmeester hadden we de Franse rasspecialiste Mevr. Katerine Couteau en er waren 47 Beaucerons ingeschreven. We hadden Enzo en Félicia ingeschreven maar Enzo hebben we thuis gelaten omwille van een blessure, dus dan maar enkel met Félicia naar Parijs. Johan stond met haar in de Jeugdklas met in totaal 4 teefjes en ze krijgt de 1ste plaats UITMUNTEND en moet dus lopen tegen de beste jeugdreu voor beste jeugdhond en heel toevallig was dit haar eigen broer Foebus, Félicia wint van hem en is dus ook BESTE JEUGDHOND!! geworden. Later moest ze dan ook nog de Erering in en ook hier werd ze geclasseerd bij de 5 Beste Jeugdhonden van alle herdershonden die wonnen in de jeugdklassen! Een super begin van het nieuwe jaar en het was een leuk weerzien van onze Franse vrienden, en vooral Sylvie, Seng en broer Foebus.


01/01/2012 : Een nieuw jaar, een nieuwe nieuwspagina, wij hebben 2011 afgesloten in het gezelschap van onze hondjes en kunnen terugblikken op een succesvol 2011 waarin we onze vooropgestelde doelen bijna allemaal bereikt hebben. Allereerst met stip op 1 en voor ons heel belangrijk als fokker van een Frans ras zijn de Franse Cotations die onze hondjes behaalden. (de karaktertest doorstaan met een Uitmuntend, Uitmuntend krijgen op uiterlijk en vrij zijn van heupdysplasie)

* Enzo behaalde zijn Cotation 3 in Nonville. Hij werd in Genk voor de 2de keer BOB en behaalt de schoonheidstitel Ambiorixwinner, daarna kreeg hij op de show in Mechelen zijn CACIB en op de Kerstshow in Wijchen pakt hij het CAC, CACIB en werd hij voor de 3de keer BOB (Beste van het ras). Te Brussel verdiende hij het CAC dat voor 2 telt en het Res. CACIB en hij sluit af met nog eens twee titels erbij, Brussels winner en Res. Belgian winner 2011!! Op werkgebied is Johan sinds oktober met hem gestart met de wedstrijden in het gehoorzaamheidsprogramma (GP) bij de Debutanten.

* Ons Fyotta verdiende haar Cotation 3 in Noeux-les-Mines en daarnaast kregen we de officiele uitslag van Fyotta haar heupen, een HD-A2 en ED 0/0 en daar zijn we super tevreden mee! Zij behaalde ook haar Socialisatietest, de CAN Troupeau (test schapendrijven) en pakt de schoonheidstitels Ambiorixjeugdwinner te Genk en FCI-jahrhundertjugendsieger in Dortmund. Op de JB in Prey werd Fyotta met 96/100 voor de karaktertest geklasseerd bij de 4 beste van die dag (ongeveer 70 Beaucerons waren die dag aanwezig) en ze kreeg de "coupe du coeur du juge"!!
En ook met haar gaat het super op gebied van werken, zo behaalde Fyotta haar Brevet Gehoorzaamheid en is Magali met Fyotta gestart bij de Debutanten GP wedstrijdgericht.

* Ons Félicia kreeg op de JB te Meulan een Uitmuntend zowel voor Caractère als op Morphologie en is dus in afwachting van haar Cotation 2 (wachtend op de officiéle heupuitslag) en naast talrijke 1ste plaatsen met veel concurrentie en waaronder ook meerdere keren geselecteerd in de Erering, werd Félic Beste Jeugdteef op het Franse Kampioenschap dan werd ze nog in L'Isle Adam BOB op amper 11 maand en 2 weken erna werd ze op de Rasspeciale in Nederland Beste Teef en CAC, op de JB in Noeux les Mines is ze Beste Hond van de dag geworden van 59 Beaucerons! en op amper 13 maand oud heeft Félicia maar liefst 3 jeugdtitels beet, in Duitsland de titel Bundesjugendsieger 2011 dan op de Winner in Amsterdam de titel Jeugdwinster 2011 EN last but not least de titel...Nederlands Jeugdkampioen!! Op de Kerstshow in Wijchen krijgt ze dan nog als tweede beste teef het ResCAC. Ook behaalde Félicje haar Socialisatietest, maar Félicia kan veel meer dan enkel mooi wezen, het is een meisje met inhoud en gezond temperament dus we zien voor haar dan ook een mooie toekomst in de hondensport waar ze momenteel in voorbereiding is voor haar brevet GP.

* Maar het was niet al rozegeur en maneschijn in 2011, in augustus kreeg ons Tervuerentje Yargos een hersentrombose maar ons kranig oudje herstelde wonderlijk, tot we in november terug slecht nieuws kregen, er werd namelijk kanker ontdekt bij ons Gosje, dit heeft ons, en vooral Magali, heel erg aangegrepen en dit heeft ons doen inzien dat er ooit een dag zal komen dat we ook hem zullen moeten laten gaan en dat ook hij niet onsterfelijk is, wij bekijken het dag tot dag en genieten nog van elke dag dat hij hier rondkuierd. Amper 10 dagen na Yargos zijn trombose kreeg ons asielhondje Zoé een korte epilepsieaanval, gelukkig was dit eenmalig en heeft het zich tot nu toe niet herhaald. Met Gina en Farac daarentegen is alles heel goed verlopen.

* Tot zover een terugblik en nu kijken we vooruit want ook nu hebben we enkele doelen voor ogen dat we hopen te bereiken zowel op show als op werkgebied en natuurlijk kijken we ook uit naar het eerste nestje van Fyotta met Ultimo des Assiers en dus tevens de eerste pupjes van L'Ami de la Campagne!!

* Verder willen wij onze familie, vrienden, kennissen en alle mensen bedanken voor het geloven in wat we doen en voor het vertrouwen in onze kennel!! Ook al onze hondjes die dag in dag uit, in goede en minder goede tijden ons steeds hun liefde en genegenheid geven met een kwispelende staart, zij zijn onze vrienden voor het leven!
Wij wensen nog eens aan iedereen (tweevoeters en viervoeters) een gezond, een gelukkig en vredelievend 2012!!