NIEUWS NIEUWS NIEUWS
2009 - 2010 - 2011

News 2011

19/12/2011 : Gisteren was het de Brussels Dogshow, de grootste show in België. De keurmeester was de Franse rasspecialist Mr. Renaux en er waren 52 Beaucerons ingeschreven. Ons Enzo stond alleen in de openklas arlequin reuen en werd dus 1ste met een UITMUNTEND! Hij moest toen lopen tegen de Arlequin reuen van de andere klassen waaronder een kampioensreu en hij wint daarvan en pakt dus als beste Arlequinreu het dubbele CAC en de titel BRUSSELS WINNER 2011, dan moest hij nog uitkomen tegen de beste Noir&Feu reu voor het CACIB maar daar veliest hij van, wat begrijpelijk is want dit was een hele mooie Multi-Kampioensreu, en dus pakt ons Enzo het ResCACIB met de daaraan verbonden titel RES. BELGIAN WINNER 2011!! Ons Félicje stond met 3 hondjes in de jeugdklas Noir&Feu en ze werd 2de UITMUNTEND!! Heel tevreden zijn we en trots op onze kanjers en dit was een mooie afsluiter voor het showjaar 2011 met dit keer voor ons Enzo 2 titels erbij!!

12/12/2011 : Op zaterdag 10 december zijn we naar de show te Kassel gereden in Duitsland, ons Enzo werd er 3de in de openklas ondanks dat hij heel mooi had gelopen maar kreeg door keurmeester Mevr. Van Veen-Keur wel een UITMUNTEND . Ons Félcia stond in de jeugdklas alleen en werd 1ste UITMUNTEND + het JVDH CHA-punt!!
Zondag 11 december zijn we dan naar de Kerstshow in Wijchen te Nederland geweest, Magali stond met ons Enzo in de Openklas tegen een andere Arlequin reu, hij wint ervan en krijgt dus de 1ste plaats met een UITMUNTEND daarna mocht hij lopen tegen de Beste jeugdreu en ook hier wint hij en pakt dus het CAC-CACIB en moest dus nog een laatste keer lopen tegen de kampioensteef voor de Beste van het ras en hier wint hij terug en is dus BOB!! De Nederlandse keurmeester Mevr. R. Lochs-Romans vond hem een hele mooie reu en vooral zijn uitgrijpend gangwerk vond ze prachtig.
Johan liep met Félicia in de jeugdklas tegen een ander jeugdteefje en ze halen de 1ste plaats UITMUNTEND en liep dan tegen de beste teven van elke klas en Félicia werd 2de net na de kampioensklasteef en werd zo TWEEDE BESTE TEEF en krijgt dus het ResCAC!!! Een heel vermoeiend weekend was het voor de hondjes en voor ons maar wel een mooie afsluiter voor wat dit jaar de buitenlandse shows betreft. Op naar volgend jaar voor meer buitenlandse avonturen!

Er is ook goed nieuws uit Frankrijk gekomen want "Baya des Assiers" (de moeder van ons Félicia) is zaterdag op show 1ste Excellent geworden in de openklas en heeft het CAC veroverd, en ook zondag deed ze dit nog eens over en werd terug 1ste Excellent CAC en CACIB!! Faune het halfzusje van Félicia pakte beide dagen in de jeugdklas de 1ste plaats en Beste jeugdhond! Op beide dagen waren de keurmeesters Franse rasspecialisten. Bravo et félicitations Stéphanie et Noël pour les excellents resultats de maman Baya et demi-soeur Faune!!

28/11/2011 : Op de Amsterdam Winner gisteren in Nederland met als keurmeester Mr. Nilsson uit Zweden, werd er zeer streng gekeurd en zelfs kleine details waren genoeg om een hond een zeer goed te geven en zo ook ons Enzo, hij kreeg in de openklas een 1ste plaats maar met een Zeer Goed, de keurmeester vond hem heel mooi maar viel enorm over zijn vachtkleur, hij vond dat zijn zwart te veel overheerste tegenover zijn arlequinkleur, nu ja elk zijn mening daarover. In de jeugdklas hadden we ons Félicia ingeschreven, zij stond samen met nog 3 andere teefjes en ook hier werd weer streng gekeurd maar Félic kreeg wel als enige een UITMUNTEND en de 1ste plaats en pakt daarmee de titel AMSTERDAM JEUGDWINSTER 2011!!! Maar dat is niet alles ze pakt hiermee ook haar laatste jeugdkamp. punt en dus mag Félicia ook de titel NEDERLANDS JEUGDKAMPIOEN!! op haar naam schrijven en krijgt hiermee terug een vol CAC voor het groot kampioenschap. Ondanks de ZG van Enzo werd onze zondag toch nog een hele geslaagde dag en zijn wij tevreden en trots terug gekeerd met 2 titels op zak.

21/11/2011 : Gisteren op de show te Kortrijk was het de rasspeciale van de Belgische Beauceronclub, keurmeester was Mevr. De Wine uit België. Wij hadden enkel ons Fyotta ingeschreven, voor haar is het de laatste show van dit jaar. Zij stond in de tussenklas met 3 teefjes en werd 2de met een UITMUNTEND en daar zijn we heel blij mee. Het was voor ons een leuke dag!!

06/11/2011 : Zaterdag was het de internationale show in Kirchberg te Luxemburg, in totaal 50 Beaucerons die gekeurd werden door de Belgische Allround keurmeester Mr. N. Deschuymer. Magali stond met Enzo in de openklas, er waren 6 reuen en hij werd uiteindelijk geklasseerd als 4de UITMUNTEND! Johan stond met Félicia in de jeugdklas met 4 teefjes en werd 2de UITMUNTEND! en daarmee hebben onze beide hondjes een plaatsing gekregen, alleen jammer dat Félic met die 2de plaats net naast de titel Lux. Jeugdkampioen grijpt, maar ja het kan niet elke week feest zijn en we zijn toch heel tevreden dat ze een Uitmuntend heeft gekregen want van de in totaal 6 jeugdhondjes werden er maar 2 U's uitgedeeld.

Na gisteren in de showring effen mooi te staan wezen stonden vandaag, zondag, Johan & Félicia paraat op het trainingsveld om de overgangsproef mee te doen van groep 1 naar 2, Félicia vond 1 min blijven liggen tijdens de down te lang maar ze zijn uiteindelijk toch geslaagd met 63,5/70.

24/10/2011 : Zaterdag heeft Johan met Enzo aan het wintertornooi GP meegedaan, geen officiële wedstrijd dus geen punten die op het werkboekje komen te staan. Alles ging door op HS de Bewaker in Wetteren, Johan en Enzo moesten om 15u30 aantreden bij de debutanten en zij haalden 73/100. Het was gezellig, leuk en leerzaam en onze club KV Ponderoza behaalde de 4de plaats van de 10 ingeschreven clubs.

Zondag zijn we dan naar de Journee Beauceronne in Meulan (FR) gereden, op de laatste JB van dit jaar hadden we Felicia ingeschreven in de Jeugdklas (van 12 tot 18 maand) voor haar eerste poging om een Cotation te behalen.
Félic kreeg een EXCELLENT op morphologie en een EXCELLENT op test caractère en dus COTATION 2!!! In de finalekeuring werd ze van een grote classe jeugdteven 3de geklasseerd!! Super voor onze meid die met haar 12maand en 2weken één van de jongste was in haar classe.

17/10/2011 : Gisteren nog eens een show in Duitsland meegedaan, wij hadden Enzo en Félicia ingeschreven voor de Bundessieger, naast de Europasieger, de grootste show in Duitsland. De keurmeester was Mr. Korozs uit Hongarije. 25 Beaucerons stonden in de cataloog aangemeld. In de Openklas stonden 3 reuen en ons Enzo werd 1ste UITMUNTEND en pakt dus het VDH CHA punt die dubbel telt op de Bundessieger, heel trots zijn we op onze vlekkenman.
Félicia stond in de jeugdklas met 3 teefjes en zij werd 1ste UITMUNTEND JVDH CHA-punt en de titel BUNDESJUGENDSIEGER 2011!!! zij mocht nog meelopen voor het BOB tegen de Beste teef en Beste reu, de Beste teef mocht na 2 rondjes naar de kant en ons Félicje mocht verder lopen samen met de Beste reu (die dit jaar Wereldkampioen is geworden) en logischerwijs werd de reu BOB, maar Felic heeft wel lekker haar ererondje mogen meelopen.
Dit zijn weer schitterende resultaten van onze hondjes.

03/10/2011 : Zaterdag 1 oktober was het Wedstrijd op HS K.V. Ponderoza, Johan was met Enzo ingeschreven bij de Debutanten voor zijn allereerste wedstrijd en zij haalden 71/100 waarvan de meeste punten verloren gingen bij een hele moeilijke losse volgoefening. Magali en Fyotta waren ingeschreven om hun Brevet te behalen en ook hier was de losse volgoefening het probleem, in combinatie met de warmte was het resultaat dat Fyotta de ander kant opging om in de schaduw te gaan lopen, en dus moesten ze herkansen maar toen ging het gelukkig wel goed en behaalde Fyotta haar BREVET GEHOORZAAMHEID met 87,5/100!

Zondag 2 oktober op de Regionale Elevage in Noeux-les-Mines te Frankrijk hadden we Fyotta mee voor de Cotation en voor de Journee Beauceronne ons Félicia, die jammer genoeg 3 dagen te jong is om een Cotation te halen. Fyotta kreeg een EXCELLENT voor de Morphologie van Mr. Armatol en een EXCELLENT op de Test Caractère van Mr. Gothiere, zo behaald ons Fyotta, na zaterdag haar brevet, de zondag ook nog eens haar COTATION 3!!! Wij hebben nu met Fyfke behaald wat we dit jaar wilden bereiken, super tevreden zijn we hier mee en heel trots op haar.
Dan nog ons Félicia zij kreeg tijdens de Morphologie een TRES PROMETTEUR van Mr. Guy Jenny en moest daarna later in de namiddag in de erering lopen tegen de winnaars van elke class en zij werd uitgeroepen tot BESTE HOND VAN DE JOURNEE BEAUCERONNE!!!

26/09/2011 : Vandaag zijn we nog aan het nagenieten, gisteren op de eerste Rasspeciale van de Beauceron Vereniging Nederland met als keurmeester de rasspecialist Mr. Salvatore Gianonne, hadden wij 3 hondjes ingeschreven, ons Enzo werd in de Openklas 2de UITMUNTEND van de 5 reuen, Fyotta kreeg eveneens de 2de plaats met een UITMUNTEND in de tussenklas en dan ons Félicia, zij zorgt weer voor de stunt, in de Jeugdklas wint ze met een UITMUNTEND van 3 teefjes en pakt zo haar 2de Jeugdpunt, daarna moest ze dus uitkomen tegen de teven die elk in hun klas wonnen en ook hiervan wint ze en zo werd Félicje BESTE TEEF en pakt het CAC!!! Nu heeft Félic ook haar 1ste punt voor het groot Kampioenschap binnen!! Het was een gezellige dag samen met andere Beauceronliefhebbers en er waren maar liefst 25 Beaucerons ingeschreven.

12/09/2011 : Een leuk weekendje voor ons, op zaterdag hebben wij een dagcursus gevolgd van de KMSH ondermeer over het genetische aspect en de erfelijkheid bij het fokken. Dit was heel interessant en het zou niet slecht zijn als elke fokker alvorens ze aan een eerste nest beginnen zich er eens in verdiepen.

De zondag waren we op show in Fontaine-Chaalis te Frankrijk, dit keer een rasspeciale van de Franse club, ons Enzo kreeg daar de 2de plaats met een UITMUNTEND!! in de openklas en hij had ook geen problemen met het pistoolschot want ook dit moeten ze doorstaan op een rasspeciale.
Ons Félicia in de jeugdklas kreeg van de Franse rasspecialist Mr. Guy Jenny de 1ste plaats UITMUNTEND!! en won daarna terug van de jeugdreu en werd dus weer BESTE JEUGDHOND!! Beide kregen een hele mooie beker die nadien werd uitgereikt tijdens een hapje en een drankje.

05/09/2011 : Een druk weekend met 2 shows waar we toch wel een heel eind moesten voor rijden. Op Zaterdag 3 sept. zijn we naar Leeuwarden geweest daar ging de Clubmatch van de Nederlandse Beauceronclub door, we hadden ons Fyotta en Félic ingeschreven. Fyotta kwam uit in de tussenklas waar 3 hondjes ingeschreven stonden, ze haalde de 2de plaats met een UITMUNTEND. In de Jeugdklas waren in totaal 8 teefjes ingeschreven en Félic kreeg de 3de plaats ook met een UITMUNTEND!

De zondag 4 sept. waren we weer op stap met onze twee teefjes, deze keer naar L'Isle Adam in Frankrijk, beide waren ingeschreven voor de Troupeau Test (schapendrijven), Félic kreeg een ajourné en mag het dus op een andere keer nog eens proberen, en Fyotta kreeg een apte en is dus geslaagd voor haar CANT!!! Heel goed gedaan meisje! Dan moesten we nog naar de show en daar was enkel Félicia ingeschreven, in haar klas haalde ze het met een UITMUNTEND van het andere teefje en moest dan tegen de jeugdreu en ook daar won ze van, dus BESTE JEUGDHOND en mocht het dus opnemen tegen de Beste teef en Beste reu om de Beste van het ras te worden en....Félicia werd BOB!!! Heel trots zijn we op ons toppertje die vandaag 11 maand is geworden!!

28/08/2011 : Wij hadden Enzo en Félicia ingeschreven voor de show te Rotterdam, ons Enzo was de jongste van de 5 reuen en kreeg de 3de plaats met terug een UITMUNTEND!! en een heel leuk keurverslag. Ons Félicje was ook de jongste in haar klas en zij kreeg de 1st plaats met eveneens een UITMUNTEND!! en pakt hiermee haar eerste jeugdkampioenschapspunt! Wij zijn tevreden!!

21/08/2011 : Op de Sint-Romboutscup te Mechelen kwam Fyotta voor de eerste keer uit in de tussenklas, zij werd 3de en kreeg een UITMUNTEND! Ons Enzo kreeg de 1ste plaats eveneens met een UITMUNTEND en het Res CAC en Res CACIB!! Maar doordat het CACIB naar de Kampioensreu ging en die al internationaal kampioen is werd het CACIB doorgeschoven naar ons Enzo.

17/08/2011 : Wij hebben vandaag de officiële beoordeling van St.Hubertus ontvangen van de heupen van Fyotta en zij heeft een A2 en ellebogen 0/0 !!

<

10/07/2011 : Dit weekend, 2 hele grote shows met op beide dagen Franse Rasspecialisten die keurden, daarom zijn wij naar Parijs getrokken. Vrijdag op het Franse Kampioenschap stonden in totaal 128 Beaucerons ingeschreven, in elke klas werden er 4 geclasseerd. Ons Enzo stond in de openklas (22 reuen) en kreeg een UITMUNTEND maar werd niet geclasseerd en ons Fyotta kreeg in de jeugdklas ook een UITMUNTEND en werd ook niet geclasseerd, en dan...ons Félicia voor haar was het de eerste keer in de jeugdklas op amper 9maand en 3dagen pakt zij de 1ste PLAATS UITMUNTEND en dus BESTE JEUGDTEEF VAN HET FRANSE KAMPIOENSCHAP!! (10 teven) De dag erna, op zaterdag dus, was er het Wereldkampioenschap met in totaal 138 inschrijvingen, wij hadden enkel Félicia ingeschreven en....weer pakt ze in de jeugdklas een podiumplaats en werd 3de met een UITMUNTEND!! (10 teven) SUPERBLIJ zijn wij met deze uitslagen van onze hondjes en vooral die van ons toppertje ons kleine Félicia!! Félicia's fokker was ook aanwezig en zij behaalde vrijdag met Edge de 3de plaats in de tussenklas reuen en zaterdag de 3de plaats met Divine Idylle in de openklas teven en natuurlijk was ze heel trots op ons Félicia. Merci Stéphanie et Noël pour cette magnifique chienne!

12/06/2011 : Op de show te Douai stond Enzo weer als jongste en enige harlekijn reu tegen 2 noir et feu's, hij kreeg de 2de plaats met een UITMUNTEND en pakt ook nu weer het Res CAC en Res CACIB!! In de puppyklas waren 2 teefjes en ons Félicia kreeg de 1st plaats met een VEEL BELOVEND en BESTE PUPPY!! Dus mocht Johan nog maar eens met Félicia in de erering en kwam daar uit tegen 67 puppy's en Félicje werd bij de beste 10 geclasseerd!! Wij zijn tevreden want het was weer een superdagje voor onze jonge garde!

11/06/2011 : Een magere opkomst op de show in Arnhem, amper 6 Beaucerons en dit heeft natuurlijk ook te maken met de NE in Frankrijk die dit weekend plaatsvind, ons Fyotta werd in de jeugdklas 1ste en kreeg een UITMUNTEND en pakt hiermee haar 2de jeugdpunt en ons Enzo werd in de openklas 2de en kreeg een UITMUNTEND en het Res CAC en Res CACIB!! niet slecht voor een hond die hélemaal uit vacht staat.

27/05/2011 : Op de show in Oss te Nederland was er een keurmeesterwissel, ipv Mr. Hjorth uit Noorwegen kregen we Mr. vd Weijer uit Nederland, ons Fyotta werd in de jeugdklas 2de en kreeg een ZEER GOED. In de openklas waren er 3 reuen, ons Enzo kreeg de 2de plaats met een UITMUNTEND en kreeg ook het Res CAC en Res CACIB!!

23/05/2011 : Gisteren was het de eerste Kampioensclubmatch van de BVN, een mooi terrein, ruime ring, vlotte keuringen, leuke prijzen,lekker eten en vooral een hele gezellige sfeer, dus een pluim voor de organisatoren en medewerkers! De keurmeester was de Franse rasspecialist Mr. Kerfriden, het was snel duidelijk dat hij een man van de hoekingen was. Ons Enzo stond in de openklas met 10 reuen hij kreeg een UITMUNTEND en mocht dus nog enkele rondjes lopen voor de plaatsing, hij werd 4de na drie noir et feu reuen en kwam er dus van de 4 deelnemende arlequins het beste uit. Ons Félicia stond met 6 puppyteefjes en zij werd 2de geplaats met een VEEL BELOVEND en ze was helemaal in de ban van haar knuffeltje dat ze gewonnen had. Dan nog ons Fyotta, zij kreeg als commentaar dat ze een uitmuntende rastypische kop heeft en mooie robuste bouw maar hij vond haar te wienig hoekingen hebben en ze stond achteraan wat panard, dus een ZEER GOED en geen plaatsing. Wij zijn in iedergeval tevreden en trotse baasjes!!

15/05/2011 : De show in Goes is heel leuk verlopen, eerst ons Fyotta, haar presentatie was heel goed maar ze liet het weer afweten tijdens het lopen en waar Magali haar vorige week in Dortmund uiteindelijk wel op gang kreeg lukte het deze keer niet dus 2de plaats maar wel met een UITMUNTEND! Ons Félicia doet het in de puppyklas weeral super zij werd 1ste VEEL BELOVEND en moest dus uitkomen tegen de puppyreu en daar won ze van dus werd ze BESTE PUPPY en ze kreeg heel veel lof van de keurmeester, daarna heeft Johan nog met Félicia de erering mee gedaan en daar werd ze ook nog geselecteerd bij de 9 beste puppy's!!

08/05/2011 : Het weekend is heel goed verlopen voor ons, op zaterdag 07/05 deden Magali en Fyotta mee aan de Clubmatch en tevens een overgangsproef van groep 2 naar 3 en slaagden met 74/90, Fyotta wordt nu voorbereid op het brevet gehoorzaamheid. Vandaag zondag hebben we deelgenomen aan de FCI-Jahrhundertsieger te Dortmund, een show ter ere van het 100jarig bestaan van de FCI, Enzo werd 2de met een UITMUNTEND en Res.VDH, ons Félicia werd 1ste en kreeg een VEEL BELOVEND en dan ons Fyotta, zij nam het op tegen 2 andere jeugdteefjes en ze werd 1ste met een UITMUNTEND - Jeugd VDH en ze pakt dus haar 2de jeugdtiteltje : FCI-JAHRHUNDERTJUGENDSIEGERIN!!

17/04/2011 : Op de show van KV Brabo te Antwerpen kreeg ons Enzo de 2de plaats met een ZEER GOED raar want vorig jaar kreeg hij door dezelfde keurmeester een Uitmuntend toegewezen, ons Fyotta werd van de 4 jeugdteven als 2de geplaatst met ook een ZEER GOED en Félicia werd 1ste VEEL BELOVEND en BESTE PUPPY!

10/04/2011 : Wij zijn vandaag naar Harderwijk in Nederland gereden om deel te nemen met Enzo aan de MAG-test van de Beauceronclub Nederland en hij is GESLAAGD!!

27/03/2011 : Show Kirchberg te Luxemburg ons Enzo stond tegen een noir en feu reu waar hij van won met een ZEER GOED, ons Fyotta moest het opnemen tegen 4 andere leeftijdsgenoten en ze werd 2de met een ZEER GOED en ons Félicje werd eveneens 2de in de Babyklas en kreeg een VEEL BELOVEND. De keurmeester deelde maar weinig U'tjes uit dus wij zijn toch tevreden met de plaatsingen van onze hondjes!

14/03/2011 : Gisteren in nonville op de JB (jonger dan 12maand) kreeg Felicia een VB op morphologie en VB op caractère (VB-Baton, VB-coup de feu) en 2de beste babyfemelle!! Fyotta kreeg VB op morphologie en B op caractère (VB-Baton, B-coup de feu) het was een leuke training voor ons meisjes!! Maar het belangrijkste waarom we naar Nonville zijn gegaan was proberen de Cotation 3 te behalen met ons Enzo op de RE (ouder dan 12maand) en....hij kreeg een U op morphologie en een U op de TAN (8-8-8) en heeft dus zijn COTATION 3 (excellent) binnen!!!! Foto's hier.

12/03/2011 : Vandaag zijn we naar hondenschool Habitus in Poeke gereden om met Fyotta mee te doen aan de SOCIALISATIETEST en ze is GESLAAGD!! Voor foto's klik hier.

06/02/2011 : Op de show in Rheinberg te Duitsland werd Fyotta in de jeugdklas 3de en kreeg een ZEER GOED (ondanks dat ze zich prima presenteerde) er werd trouwens aan geen enkele jeugdhond een uitmuntend uitgedeeld, dan ons Enzo dit keer voorgebracht door Johan kreeg een 2de plaats met een UITMUNTEND en het Reserve CAC en Reserve CACIB!!

06/02/2011 : Na de goede resultaten gisteren op de show hebben we ook vandaag goed gescoord maar dan wel op de hondenschool want we hadden Fyotta ingeschreven om haar overgangsproef gehoozaamheid af te leggen om van groep 1 naar 2 te gaan en ondanks we nog maar pas uit de jeugklas komen en na amper 2 lessen te hebben gevolgd in groep 1 hebben we het toch voor elkaar gekregen en is ze geslaagd met 64/70!!

05/02/2011 : Vandaag een rit gemaakt naar de show in Eindhoven, Fyotta stond tegen 3 andere jeugdteefjes en ze werd 1ste met een UITMUNTEND en pakt dus haar 1ste Nederlands jeugdpunt, ons Enzo was alleen in zijn klas dus de 1ste plaats maar wel met een UITMUNTEND en kreeg daarna nog het Reserve CAC uitgereikt!!

30/01/2011 : Show Moeskroen in de cataloog 16 honden ingeschreven er zijn verschillende ZG's uitgedeeld, enkele G's en zelfs een onvoldoende, in de jeugdklas waar Fyotta bij stond werden alleen ZG's uitgekeerd en zij werd 2de met dus een ZEER GOED en ze behaalde haar goedkeuring voor de fok, ook ons Enzo kreeg een ZEER GOED en werd 1ste en ons Félicia werd eveneneens 1ste kreeg een VEEL BELOVEND en BESTE BABY!! Aangezien er zeer streng gekeurd werd zijn we al bij al tevreden.

15/01/2011 : Een hele goede dag voor onze hondjes op de show te Genk, Fyotta kwam voor de eerst keer uit in de Jeugdklas en kreeg de 1ste plaats met een UITMUNTEND - BESTE JEUGDHOND en kreeg het dus de titel Ambiorixjeugdwinner!! Ons Enzo werd in zijn klas 1ste UITMUNTEND & CAC en won daarna van de openklas teef en van ons Fyotta en dus werd hij BOB en Ambiorixwinner!! En dan ons Félicia net 3maand en 10dagen stond in de Babyklas tegen 2 teefjes van 5maand en ze werd 1ste en kreeg een VEEL BELOVEND dus moest ze nog eens uitkomen tegen de babyklas reu en ook daar won ze van en werd dus BESTE BABY!! Daarna is Johan nog met Félicia de erering ingegaan en daar werd ze geselecteerd bij de beste 8 van alle aanwezige babyhondjes. Wij zijn nog maar eens super tevreden!!

News 2010

11/12/2010 : De Show in Wijchen was enkel ons Enzo ingeschreven en hij kreeg een 2de plaats met een ZEER GOED.

04/12/2010 : Gisteren 3 december zijn we Félicia gaan ophalen bij kennel de la Cité des Comtes in Ille et Vilaine, het weer was de grote boosdoener en heeft ervoor gezorgd dat er 2 departementen afgesloten waren door hevige sneeuwval en ijzel en door het vele omrijden we bijna 3 uur te laat arriveerden bij de fokster, maar toch zijn we er geraakt en op de reis terug waren gelukkig de wegen grotendeels goed berijdbaar. V

21/11/2010 : Op de Eurodogshow te Kortrijk stond ons Enzo in de tussenklas tegen 2 andere reuen, hij won en kreeg een ZEER GOED, ons Fyotta stond tegen 3 andere puppyteefjes en kreeg een VEEL BELOVEND.

09/11/2010 : EINDELIJK !! Vandaag hebben we de erkenning van onze kennel door het FCI ontvangen, dus vanaf heden is onze officiële kennelnaam : "l'Ami de la Campagne". Geregistreerd onder het nr. 10856.

06/11/2010 : Op de show in Bleiswijk kreeg Enzo de 2de plaats met een UITMUNTEND en Fyotta die tegen 2 andere puppy teefjes moest uitkomen werd als 2de geplaats en kreeg een VEEL BELOVEND.

30/10/2010 : Show te Leuven, Fyotta stond alleen dus 1ste plaats maar wel met een VEEL BELOVEND en BESTE PUPPY!

24/10/2010 : Deze morgen heeft ons Enzo op hondenschool de Woefers in Melle zijn BREVET GEHOORZAAMHEID behaald met 81/100, jammer dat zijn volgoefening niet goed is verlopen waardoor hij zowel op het aangelijnd als op het los volgen een herkansing moest doen met als gevolg op beide oefeningen maar de helft van de punten, dus langs de ene kant tevreden dat hij is geslaagd maar aan de andere kant toch een beetje teleurgesteld dat zijn neus en zijn hormonen het haalden boven de aandacht voor zijn baas. Nu gaan Johan en Enzo over naar de groep debutanten wedstrijdgericht.

17/10/2010 : Nog maar eens naar Frankrijk geweest om met Fyotta deel te nemen aan de Rasspeciale in Cambrai. Fyotta, pas 6maand, stond tegen 2 andere puppyteefjes, de keurmeester Mr. Thevenon vond ze alle 3 aan elkaar gewaagd en kon er maar niet aan uitgeraken dus geen klassement maar wel een VEEL BELOVEND! Toen werd de puppyreu erbijgehaald want er moest een beste puppy gekozen worden en.....het werd ons Fyotta, haar debuut in de puppyklas is gemaakt!

03/10/2010 : We zijn vandaag met Enzo en Fyotta naar de Journee Beauceron gegaan in Noeux les mines, eerst was het de beurt aan ons Fyotta, zij kreeg van Mr. Lasselin een BELOVEND voor morphologie en werd dus niet geklasseerd en voor de karaktertest is zij nog te jong. Nu ons Enzo, met hem eerst naar de TAN (karaktertest), daar heeft hij het heel uitstekend gedaan dus hij kreeg van Mevr. Armatol een UITMUNTEND, daarna moesten we met hem naar de morphologie en ook daar kreeg hij van Mr. Armatol een UITMUNTEND en dus behaalde hij vandaag waarvoor we gekomen waren ... zijn COTATION 2!!

04/09/2010 : Nog maar eens naar de show in Luxemburg, en omdat hij reeds Lux.JK is hadden we Enzo ingeschreven in de tussenklasse, het was wel een risico vooral omdat hij pas 15maand en half is, hij stond tegen drie andere reuen en was natuurlijk de jongste in zijn klasse en de enige arlequin maar hij kaapt toch lekker de 2de plaats weg met een UITMUNTEND en Res. CACL!! Ons Fyotta stond alleen in de babyklasse maar kreeg wel een VEEL BELOVEND en BESTE BABY!!

29/08/2010 : Show in Rotterdam Enzo werd 2de ZEER GOED en Fyotta won met een VEEL BELOVEND en werd BESTE BABY!! De keurder keurde heel streng en er werden dan ook veel ZG's uitgedeeld.

20/08/2010 : Vandaag van Sint-Hubertus de officiele uitslag ontvangen van de heupen en ellebogen van ons Enzo, de beoordeling van zijn heupen is B1 en is dus HD-vrij en ook zijn ellebogen 0/0 zijn prima in orde.

08/08/2010 : Johan en Enzo hebben vandaag de overgangsproef gedaan van groep 2 naar groep 3, jammer genoeg heeft hij heel wat punten verloren op het apporteren maar is toch geslaagd met 75,5/90. Nu in groep 3 worden ze voorbereid om hun gehoorzaamheidsbrevet te behalen.

25/07/2010 : Rasspeciale op de show te Luik, Enzo kreeg de 2de plaats met een ZEER GOED en viel bijna in slaap in de showring (m.a.w. zijn motivatie om een goed tempo te lopen was heel ver te zoeken). Ons Fyotta die zaterdag een spierverrekking opliep door te spelen en daardoor niet haar gangwerk kon laten zien kreeg de 2de plaats met een VEEL BELOVEND, maar het was toch al bij al een leuke dag.

18/07/2010 : Openluchtshow Lokerse Winner werd voor ons een super dag, Fyotta 1ste plaats met een VEEL BELOVEND en ze kreeg ook een prijs (dry-bed) omdat ze met haar 3maand en 6dagen de jongste deelnemende hond was. Dan ons Enzo 1ste plaats UITMUNTEND, BESTE JEUGDHOND dus Lokerse Jeugdwinner en hij kreeg ook het "BOB", dus moest hij in de erering uitkomen tegen alle BOB's van Groep 1 en daar werd hij ook nog eens geclasseerd bij de beste 8 !! Wij zijn heel tevreden!

04/07/2010 : Gisteren op de NE in Luxemburg, de eerste keer dat Fyotta een show meemaakt, ze stond tegen 12 andere pups allen tss de 2 en 6 maand, ons meisje van net geen 11weken kreeg een VEEL BELOVEND!, ze heeft zich mooi gepresenteerd en ook haar gangwerk was uitstekend en van het hele showgebeuren was ze niet onder de indruk, we zijn heel trots op ons puppekind. Ons Enzo kreeg een UITMUNTEND! en stond tegen 11 andere jeugdreuen, hij werd niet geklasseerd, maar we zijn wel tevreden met zijn U'ke. Een warme en vermoeiende dag was het voor iedereen.

19/06/2010 : Vandaag een dag waar we lang hebben naar uitgekeken, de komst van ons Fyotta, dit kleine meisje komt onze roedel vervoegen.

13/06/2010 : Enzo op show in Douai behaalde de 1st plaats UITMUNTEND en won daarna ook van de jeugdteef en dus is hij nog maar eens BESTE JEUGDHOND!

05/06/2010 : Vandaag stond de openluchtshow in Tilburg op ons programma, en wat voor een dag, ons Enzo werd in zijn klas 1ste en kreeg een UITMUNTEND dus moest hij nog lopen tegen de reu uit de gebruiksklas en tegen de kampioensreu en top of de bil onze kleine man van amper 13maand pakt de 1ste plaats en werd dus BESTE REU en kreeg de "CAC" !! Supertrots zijn we !

16/05/2010 : Op de show te Wieze was er een onaangekondigde keurmeesterwissel i.p.v. Dhr. De Gids hadden we Mevr. Vermeire, ons resultaat 1ste ZEER GOED en HOPPRINS.

13/05/2010 : Vandaag op de show in Arnhem was het een totale ofday voor ons, Enzo werd 4de en kreeg een ZEER GOED, deze keurder heeft bijna niet naar Enzo gekeken en ook het aanraken vond hij blijkbaar niet nodig dus op wat de keurder zich gebaseerd heeft, tja dat weten we niet, maar ja dat hoort soms ook bij het showlopen dus op naar de volgende.

08/05/2010 : Tijdens de clubmatch op Hondenschool Ponderoza hebben Johan en Enzo een heel goed resultaat behaalt, met 63/70 werden ze 3de! van de 14 deelnemers in hun groep en mogen ze dus overgaan naar groep 2.

01/05/2010 : Op de show van KV Brabo te Antwerpen kreeg Enzo de 1ste plaats UITMUNTEND en moest daarna lopen tegen een jeugdteef en hij won daarvan dus werd hij terug BESTE JEUGDHOND!

17/04/2010 : Vandaag waren we op de show te Goes met ons Enzo die volledig uit vacht was met als resultaat 1ste plaats ZEER GOED.

03/04/2010 : Met Enzo naar de show in Maubeuge die tevens een familiereunie was want zijn 2 zusjes en zijn mama waren aanwezig, Enzo werd 1ste UITMUNTEND in de Jeugdklas maar moest daarna de duimen leggen voor zus Effie die beste jeugdhond werd.

28/03/2010 : Vandaag met Enzo naar de show in Kirchberg (Luxemburg), een lange rit maar de moeite waard want hij heeft zijn eerste titeltje behaald en werd 1ste UITMUNTEND CACL en dus "LUXEMBURGS JEUGDKAMPIOEN"!!

13/03/2010 : Vandaag heeft Johan met ons Enzo de SOCIALISATIETEST meegedaan te Poeke en hij is met glans GESLAAGD onder het goedkeurend oog van de keurmeesters van de KKUSH.

28/02/2010 : Enzo op show Gent kreeg een 1ste plaats UITMUNTEND en won daarna nog van de jeugdteef en werd zo BESTE JEUGDHOND!

13/02/2010 : Enzo op show Genk behaalde zijn fokcertificaat en kreeg de 1ste plaats ZEER GOED en BESTE JEUGDHOND!

31/01/2010 : Enzo op show Moeskroen kreeg de 1ste plaats VEEL BELOVEND en werd BESTE PUPPY! doordat hij heeft gewonnen tegen de puppyteef.

News 2009

30/12/2009 : Enzo heeft zijn gehoorzaamheidsproef gedaan (hondenschool De wijze hond) van groep A naar B en is geslaagd met 89/100. In het begin was Enzo zo afgeleid dat hij vergat dat zijn baasje er ook nog stond maar eens dat Johan de aandacht van Enzo wist naar hem te trekken is alles toch nog goed verlopen.

13/12/2009 : Enzo op show Brussel werd 2de in de puppyklas en kreeg een VEEL BELOVEND.

11/11/2009 : Enzo op show Evergem (clubmatch) kreeg in de babyklas de 1ste plaats en een VEEL BELOVEND

04/10/2009 : Vandaag zijn we met Enzo naar de show in Charleroi geweest voor zijn eerste show en hij kreeg plaats 1 met een BELOVEND maar het belangrijkste is dat onze kleine man zich niets aantrok van het vele lawaai in die grote hal.