NIEUWS NIEUWS NIEUWS
Nieuws 2009 - 2010 - 2011, 2012 - 2013, 2014 - 2015.
2016

**Nieuws 2017**

24/12/2017 : Gisteren hadden we de nestreunie van het Q'nest (Félicia x Enzo) te Zeebrugge.
Aanwezig waren Q'Torak, Qliff, Q'Rouny, Quelle Vitesse, Q'Rose vergezeld door hun moeder Félicia, halfzus Piaf en halfbroer Mistral Voodoo.
Bedankt aan de eigenaars die er konden bij zijn!! Foto's zijn te vinden via puppy's en dan "nakomelingen & nestreunies" of via onze facebookpagina (incl. filmpje).
Nu rest ons enkel nog een fijne Kerst en gelukkig Nieuwjaar te wensen aan iedereen!!! Tot volgend jaar!!

20/12/2017 : Wij sluiten het jaar af met een bericht waar we héééééél trots op zijn!
Na amper 5 jaar fokken is onze Multi-Kampioene Félicia door de Franse Beauceronclub officieel herkend als ELITE A!!!!!!!!!!!!
Een teefje kan in Frankrijk ELITE A worden als er minstens 5 nakomelingen geslaagd zijn in de TAN (Franse karaktertest) en op de morphologie een Excellent (COT 3) of Excellent+ (COT 4) krijgen tijdens een Regionale of de jaarlijkse Nationale Elevage.
Daarnaast moeten die nakomelingen allen DNA geregistreerd worden in Frankrijk en Heupdysplasie vrij zijn.
Aan deze herkenning werkten mee :
Mch. MORSE MONTY l'Ami de la Campagne HD A - COT 4, Mch. MATISSE l'Ami de la Campagne HD A - COT 4, MAYA l'Ami de la Campagne HD A - COT 3 (allen uit de combinatie met César des Gardiens aux Coeurs Tendres)
Mch. N'LEWIS MIDAS l'Ami de la Campagne HD A - COT 4 en Jch. NELLE l'Ami de la Campagne HD B - COT 3 (beide uit de combinatie met N'Karma du Manoir des Gandines)
Jch. PIAF EDITH l'Ami de la Campagne HD B - COT 4 (uit de combinatie met Grimm Loup des Gaillards des Terres Froides)
Nog maar eens het bewijs dat goed doordachte combinaties geweldige pups opleveren!!
Hartelijk dank aan alle eigenaars om de ritten te maken naar Frankrijk om met hun hond(en) deel te nemen en te slagen in de karaktertest en de uiterlijke keuring!!

19/12/2017 : Tijdens de Brussels dogshow werden 21 beaucerons gekeurd door Mevr. Valerie Degeeter (B).
P'Ray, voor de eerste keer op show, won van de andere jeugdreu en werd dus 1ste met een ZEER GOED!
Norange stond met 6 teefjes in de openklas, zij werd 2de UITMUNTEND en kreeg ook nog het RCAC RCACIB!
Q'Rouny stond met 3 puppyreutjes en hij kreeg de 1ste plaats VEELBELOVEND en werd BESTE PUPPY!
Tijdens de laatste show in de Nederland, de Kerstshow te Gorinchem werd N'Lewis Midas 2de UITMUNTEND in de Kampioensklas!

11/12/2017 : Op 25 & 26 november namen Tim en Mistral (Voodoo) mee aan het WK voor mushing te Polen.
Ze behaalden de 21e plaats over de 2 dagen en daarmee is Voodoo de snelste Beauceron voor 2017 in de categorie DS-1! Proficiat mannen!!
Op 5 december slaagden Kelly met Phenna voor de overgangsproef gehoorzaamheid van A naar B! Proficiat meiden!!
Op 8 december tijdens de Holland Cup te Amsterdam werd N'Lewis (Midas) 1ste UITMUNTEND en RCAC-RCACIB! Tijdens de Amsterdam Winner op zondag 10 december kreeg hij de 2de plaats UITMUNTEND! Proficiat!!

21/11/2017 : Tijdens de Eurodogshow te Kortrijk op zondag 19 november werden 17 Beaucerons gekeurd door Mr. Deschuymere (B).
PIAF behaalde in de tussenklas de eerste plaats UITMUNTEND en ook Q'ROUNY werd bij de minor puppy's 1ste met een VEELBELOVEND en werd daarna nog BESTE MINOR PUPPY!
Een heel gezellig dagje! Volgende afspraak is Brussel!

06/11/2017 : Multi-Ch N'LEWIS MIDAS l'Ami de la Campagne behaalde op de 2daagse dogshow te Bleiswijk (NL) zowel op dag 1 als dag 2 een 1ste UITMUNTEND en het RCAC-RCACIB! Proficiat Carin en Fabrice en ook een dikke proficiat met het geweldige resultaaat van Grizzly als 2de in de erering rasgroep 1 (zoon van Mch. Morse Monty l'Ami de la Campagne)!

30/10/2017 : Een topdag voor ons op de show te Leuven.
In de openklas wint NORANGE met een UITMUNTEND en het CAC/CACIB en werd die dag weer BOS (Beste teef)!! Nog 1 punt in België en Norange is Belgisch Kampioen.
Q'ROUNY kreeg bij de minor puppy's een VEEL BELOVEND en werd BESTE MINOR PUPPY en mocht dus nog de erering meedoen, daar deed hij het supergoed en de keurmeester plaatse hem als 4de beste van alle aanwezige minor puppy's van alle rassen!!!!!

26/10/2017 : Deze keer enkele sportuitslagen.
* MORSE MONTY en Fabrice (NL) slaagden voor de test gehoorzaamheid (GG1) met 185,5/240!
* MAÏK MAYA en Vincent behaalden de 1ste plaats met 139/150 in gehoorzaamheid P2 op de clubmatch te Melle!
* MISTRAL VOODOO en Tim behaalden de 3de plaats tijdens een wedstrijd Step (dogscooter) te Hurtgenwald (D)!
Iedereen een dikke proficiat!!!

16/10/2017 : Op zaterdag 14 oktober namen we deel aan de Internationale Dogshow te Dortmund (Duitsland), 14 Beaucerons werden gekeurd door Mr. Doedijns.
PIAF EDITH behaalde in haar klasse de 1ste plaats UITMUNTEND en een VDH Kampioenschapspunt, ze kreeg ook RCAC-RCACIB!
NORANGE stond in de openklasse en ook zij werd 1ste UITMUNTEND met een VDH Kampioenschapspunt, Norange kreeg het CAC-CACIB en werd uiteindelijk BESTE TEEF (BOS)! Tevens pakt zij de titel HERBST-SIEGER Dortmund 2017!!

10/10/2017 : Terug een gans weekend op show, dit zijn de resultaten.
2daagse dogshow te Zwolle (NL), daar was N'LEWIS MIDAS aanwezig, op dag 1 werd hij 1ste UITMUNTEND en RCAC/RCACIB!, Dag 2 was ook succesvol, hij behaalde de 1ste plaats UITMUNTEND CAC/CACIB en werd BOS (BESTE REU)!!
Zaterdag waren we in Charleroi, PIAF werd in de tussenklas 4de UITMUNTEND en Q'ROUNY in de babyklas 2de VEELBELOVEND!
Zondag zakten we af naar Doaui in Frankrijk waar PIAF de 1ste plaats EXCELLENT kreeg en het CAC/RCACIB!

03/10/2017 : Op zaterdag tijdens de dogshow te Maastricht werden er 14 Beaucerons gekeurd door de Russische keurmeester Mr. Vyguzov. Van onze kennel waren er 4 honden aanwezig.
P'MERLE (Norange x Enzo) werd 2de UITMUNTEND in de jeugdklas.
PIAF EDITH (Félicia x Grimm Loup) werd 1ste UITMUNTEND in de tussenklas.
N'LEWIS MIDAS (Félicia x F'Karma) werd 1ste UITMUNTEND in de kampioensklas en kreeg het RCAC - RCACIB.
NORANGE (Fyotta x Grimm Loup) werd 1ste UITMUNTEND in de openklas en kreeg het CAC - CACIB en werd BESTE TEEF, zij heeft hiermee voldoende punten en is nu KAMPIOEN VAN NEDERLAND EN INTERNATIONAAL KAMPIOEN!!

Op zondag waren we met 5 honden van onze kennel op de Journée Beauceronne te Gravelines (Fr). De in totaal 80 ingeschreven Beaucerons werden gekeurd door Mme Couteau en Mr Thevenon, beide Franse rasspecialisten.
Q'ROSE (Félicia x Enzo) kreeg een TRES PROMETTEUR en de 5de plaats in de finaleronde.
Q'ROUNY (Félicia x Enzo) kreeg een TRES PROMETTEUR en de 3de plaats in de finaleronde.
NELLE (Félicia x F'Karma) kreeg een UITMUNTEND maar geen klassement in de finaleronde.
PIAF EDITH (Félicia x Grimm Loup) kreeg een UITMUNTEND en de 4de plaats in de finaleronde.
NORANGE (Fyotta x Grimm Loup) kreeg een UITMUNTEND en de 3de plaats in de finaleronde.
Aangezien we met 5 honden waren mochten we ons ook voorstellen bij het Lot d'Elevage, altijd leuk om als kleine Belgische kennel tussen de grote Fransen te staan.
Verder waren er nog 5 kleinkinders van ons Félicia aanwezig die allen een prachtig resultaat hebben behaald zowel in de finaleronde als tijdens de schapentest (CANT).
Een schitterende 2 daagse in heel fijn gezelschap met super resultaten tussen allemaal Beauceronliefhebbers, bedankt iedereen!

27/09/2017 : Hier zijn we weer met enkele uitslagen.
Maya sluit in de gehoorzaamheid het programma 1 af als Clubkampioen 2016-2017!! En intussen heeft ze al 2 wedstrijden in programma 2 gespeeld met een mooie 138/150 en 125/150!
Proficiat!!
Tijdens de jonge honden en veteranen dag van de Belgische Beauceronclub te Courcelles werd Michoco 2de van 5 jeugdklasteefjes met een UITMUNTEND en werd goedgekeurd voor de fok (Fokselectie)!
In de babyklas teefjes won Q'Rose van het andere teefje en werd 1ste VEELBELOVEND, broer Q'Rouny stond alleen en dus 1ste met een VEELBELOVEND en won daarna van zijn zus en werd BESTE BABY!!
Een hele aangename dag op een mooi terrein en prima georganiseerd door de Belgische Rasclub!
We hebben Norange en Piaf laten testen op erfelijke oogziekten/oogafwijkingen en beide zijn vrij veklaard van alles!

18/09/2017 : Q'Navarre is vertrokken op 15 weken (wettige regel voor het exporteren van honden naar Europese landen), naar zijn nieuwe thuis te Liberec (Tsjechië). Zelden zo een tevreden baasje gezien en er was de onmiddellijke "clic" tussen haar en Q'Navarre die een echt "boterkontje" zal zijn. Als alles goed gaat zullen we hem eind dit jaar nog eens terug zien en ook in de toekomst zullen we nog veel van hem horen zowel in de hondensport als op hondenshows!
Ons Piaf Edith heeft zich nog eens van haar mooiste kant laten zien. Tijdens de show in het Franse Le Touquet behaalde ze een 1ste plaats UITMUNTEND en het CAC en werd BOS (Beste teef)!! Daarmee behaald ze haar 2de nationaal kampioenschapspunt in Frankrijk!

12/09/2017 : Uitslagen van enkele l'Ami de la Campagne hondjes tijden de kampioenschapsclubmatch van de Nederlandse Beauceronclub.
* P'Merle (Norange x Enzo) UITMUNTEND in de jeugdklas.
* Morse Monty (Félicia x César) UITMUNTEND in de kampioensklas en 4de plaats.
* N'Lewis Midas (Félicia x F'Karma) UITMUNTEND in de kampioensklas en 3de plaats.
Vincent en Maïk Maya behaalden in programma 1 met 87/100 een mooie 14de plaats van 40 geselecteerden tijdens het Belgisch Kampioenschap gehoorzaamheid te Lanaken. Topteam!! (foto's en filmpjes staan op onze facebook pagina).
Prima gedaan van allen!! Proficiat!!

04/09/2017 : Op de show te Gelsenkirchen behaalden Morse Monty en N'Lewis Midas beiden een UITMUNTEND in de kampioensklas! Midas werd 1ste geplaatst en het VDH punt en Monty 3de! Proficiat voor de halfbroertjes!
TROTS TROTS TROTS.....VINCENT EN MAÏK MAYA HEBBEN ZICH GEKWALIFICEERD VOOR DE BEKER VAN BELGIË (m.a.w. het Belgisch kampioenschap gehoorzaamheid) IN PROGRAMMA 1. Enkel de 40 beste wedstrijdspelers die tijdens het hele seizoen 2016 - 2017 hoge scores haalden in verschillende Belgische Provincies worden gekwalificeerd.
De beker van België en Grote prijs gaan door op 10 september te Lanaken.

23/08/2017 : Terug wat shownieuws, op 19/08 tijdens de dogshow te Mechelen behaalde CH. N'LEWIS MIDAS een 1ste plaats UITMUNTEND en het CAC & CACIB, hij werd ook nog BOB (Beste van het ras) en is nu BELGISCH KAMPIOEN 2017!!! Dikke proficiat!!
Johan was op zondag 20/08 met ons PIAF EDITH aanwezig op de openluchtshow in Origny Sainte Benoit te Frankrijk, met haar 16 maanden is het de eerste keer dat ze in de tussenklas staat, ze wordt daar 1ste met een UITMUNTEND en krijgt het CAC, daarna wordt ze ook nog BOB (Beste van het ras), heel mooi was vooral haar klassering tijdens de erering bij de 5 beste honden van rasgroep 1!!! Heel trots op ons Pia!!

14/08/2017 : Alle pups zijn naar hun nieuwe thuis met uitzondering van Q'Navarre die nog bij ons blijft tot zijn 15 weken omwille van de rabies enting en de exportregels.

04/08/2017 : N'Lewis Midas l'Ami de la Campagne werd op de Dogshow te Rotterdam vanuit de kampioensklas 1ste UITMUNTEND CAC CACIB & BESTE VAN HET RAS!! Hij pakt ook voor het 2de jaar op een rij de titel BENELUX WINNER NL!!!
Dikke proficiat voor Midas en baasjes Carin en Fabrice!!
Momenteel houden wij uit het nest van ons Félicia en Enzo een reutje en een teefje aan en kijken we hoe ze verder evolueren, het zou dus heel goed kunnen dat we uiteindelijk beslissen om voor één van de twee later een super goede thuis te vinden, voor meer info mag men ons altijd contacteren!!

06/07/2017 : Op 27 juni zijn er in Duitsland 11 pupjes geboren van ons Enzo met Johnnie Walker Von Der Hansteinmühle! Meer info bij "Von Der Hansteinmühle"

25/06/2017 : De pups worden morgen 3 weekjes en doen het prima net als hun mama Félicia die weer zo enorm veel zorg draagt van haar kleintjes. 1 prachtig en heel sociaal reutje is beschikbaar, wij zoeken voor hem mensen die eens een showtje willen doen.
Wij zijn op zoek naar een goede nieuwe thuis voor Pollux een reutje van 10 maand, meer info bij herplaatser.

06/06/2017 : We beginnen met opnieuw een showresultaat van N'Lewis Midas die aanwezig was op de Pinkstershow te Arnhem (NL), 8 Beaucerons werden gekeurd door Mevr. Ingrid Hectors (B). Midas werd 1ste UITMUNTEND kreeg het CAC en werd BOB!!! Proficiat!!
Puppynieuws!!! Félicia en Enzo zijn op Pinkstermaandag de trotse ouders geworden van 8 mollige pupjes waaronder 1 arlequin teefje, 1 n&f teefje, 4 arlequin reuen en 2 n&f reuen! De mama en de pupjes stellen het prima!!

29/05/2017 : De resultaten van het verlengde hemelvaartsweekend.
* P'Ray l'Ami de la Campagne (Norange x Enzo) slaagde voor zijn socialisatie test!
* Phonz l'Ami de la Campagne (Félicia x Grimm Loup) slaagde voor de overgangsproef gehoorzaamheid van groep B naar groep C!
* N'Lewis Midas l'Ami de la Campagne (Félicia x F'Karma) werd op de dogshow te Oss 1ste met een UITMUNTEND CAC-CACIB-BOB en is nu INTERNATIONAAL KAMPIOEN!
Iedereen van harte proficiat met deze resultaten!!

24/05/2017 : Op zondag 21 mei vond de Nationale d'Elevage van België plaats te Wezemaal.
69 ingeschreven Beaucerons werden gekeurd door Mevr. Anjoran (Fr) en Mevr. Van Der Sijs (NL).
In de openklas kreeg Norange een EXCELLENT maar werd niet geklasseerd.
In de jeugdklas stonden de zusjes P'Indi en ons Piaf, P'Indi kreeg een EXELLENT en werd in de finalerond 2e geplaatst (super gedaan voor haar allereerste show!) Net na ons Piaf die 1ste werd met een EXCELLENT!
Piaf werd daarna nog uitgeroepen als BESTE JEUGDHOND!! Zij mag zich nu JEUGDKAMPIOEN VAN BELGIE noemen!! En dit in amper 3 shows in de jeugdklas in België met 3 x een Excellent!
Diezelfde dag waren Morse en N'Lewis aanwezig op de Europasieger te Dortmund waar 17 Beaucerons gekeurd werden door Mr. Vandenberg.
N'Lewis Midas behaalde er de 1ste plaats in de openklas met een EXCELLENT VDH-punt RCAC - RCACIB! Hij mag zich nu DUITS VDH KAMPIOEN noemen!
Morse Monty behaalde vanuit de kampioensklas eveneens de 1ste plaats EXCELLENT VDH-punt en ook hij is nu DUITS VDH KAMPIOEN!
Een stralende zonnige dag met weer eens schitterende resultaten!!

11/05/2017 : In het weekend van 6 & 7 mei had de Franse Nationale d'Elevage van de Beaucerons plaats te Chartres, er waren maar liefst 487 Beaucerons aanwezig uit binnen- en buitenland!
90 openklas reuen waren er en daar stonden Morse Monty en N'Lewis Midas in, Monty die reeds Cotation 4 heeft moest enkel het protocol doorlopen en kreeg een EXCELLENT.
Midas had Cotation 3 en kon die nu omzetten naar een COTATION 4 en dat deed hij probleemloos want hij kreeg een EXCELLENT "+" voor morphologie en doorstond de gezamenlijke Coup de Feu (geweerschoten)!
In de babyklas teefjes stonden 7 hondjes waaronder ons Michoco, zij behaalde de 1ste plaats met een TRES PROMETTEUR!!
Norange kwam uit in de openklas teven met 78 andere teefjes, zij had Cotation 3 dus moest ze een EXCELLENT "+" krijgen voor uiterlijk en de Coup de Feu doorstaan en dat deed ze op haar dooie gemakje en daarmee is zij nu ook COTATION 4!
En dan nog ons Piaf Edith, zij stond met haar net 13 maandjes oud nog in de jeugdklas met 32 andere teefjes. Ze kreeg een EXCELLENT "+" op uiterlijk en doorstond zonder verpinken de Coup de Feu meer nog, de geweerschoten boeiden haar helemaal niet en het kind viel bijna in slaap (lol) daarmee heeft zij ook haar COTATION 4 beet ennnnnn ze werd nog als 2de geplaatst van haar klas in de grote finaleronde!!
Super blij met deze resultaten want voor de Cotation 4 te behalen is er maar 1 kans op het jaar en dat is enkel op de Franse Nationale!!
Carin en Fabrice dikke proficiat met jullie resultaten en bedankt voor jullie aanwezigheid....op naar volgend jaar!!
Klik  HIER voor het fotoalbum.

02/05/2017 : De uitslagen van de KV Brabo show te Antwerpen, 13 Beaucerons ingeschreven en die werden gekeurd door Mr. Delerue.
* Piaf werd 1ste UITMUNTEND in de jeugdklas, pakt het JCAC en wordt ook nog BESTE JEUGDHOND!
* Norange werd 1ste UITMUNTEND in de openklas en krijgt het RCAC-RCACIB! Heel trots op onze 2 meiden.
** Vorige week hadden we bezoek van een Duitse collega fokker Tony Hartwig met haar teefje Johnnie Walker von der Hansteinmühle voor een dekking van onze Mch. Enzo, als alles goed verloopt worden deze pups verwacht eind juni 2017. Meer info over dit nest HIER.

25/04/2017 : Op 23 april hadden we de nestreünie te Geraardsbergen van het nestje van Félicia en Grimm Loup op de leeftijd van 1 jaar. 6 van de 10 broers en zussen waren van de partij, Paato, Pippa, Pepper alias Duvel, Phonz, Phenna, Piaf Edith en natuurlijk hun mama Félicia. Het was een hele gezellige dag met mooi weer, bedankt aan alle aanwezigen!
Foto's van deze dag vind men bij vorige nesten.

23/04/2017 : Nog een paar uitslagen van Programma 1 Gehoorzaamheidswedstrijden van Maïk Maya. Te Lauwe 97/100 en 4de plaats, te Harelbeke 94/100 en 4de plaats, te Geraardsbergen 92/100 en te Seilles 89/100. Proficiat met deze resultaten!

17/04/2017 : Super trots op de in Frankrijk behaalde resultaten voor onze kennel.
Op de Journée Beauceronne te Gravelines (Fr) behaalde Pharo (Jch. Norange x Mch. Enzo) voor zijn eerst keer op show een VEELBELOVEND op uiterlijk in de puppyklas en slaagde hij voor de CANT (test schapendrijven)!
Ons Michoco de la Cité des Comtes (Chcs. Granit x Faune) behaalde in de babyklas voor haar eerste showtje een VEELBELOVEND op uiterlijk en werd 1ste in de finaleronde!
Op de Régionale d'Elevage te Gravelines behaalde N'Lewis Midas (Mch. Félicia x F'Karma) een UITMUNTEND op uiterlijk en een UITMUNTEND op de karaktertest. Midas is nu COTATION 3!! Hij werd ook nog 4de in de finaleronde!
Piaf Edith behaalde een UITMUNTEND op uiterlijk en kreeg de 1ste plaats in de finaleronde, zij heeft ook een UITMUNTEND op de karaktertest en is dus ook COTATION 3 (na HD controle)!! Daarbij behaalde ze ook nog eens haar CANT (test schapendrijven) met een UITMUNTEND! Heel blij met wat ons Piaf presteerde en dit op de leeftijd van pas 1 jaar!
Hartelijk dank aan Gudrun, Filip, Carin en Fabrice om met hun hondjes deel te nemen en voor alweer een gezellige dag!! Proficiat met de resultaten van jullie hondjes!
Foto's zullen binnen enkele dagen te vinden zijn HIER.

27/03/2017 : De bezige bijtjes waren zaterdag terug in actie....Vincent en Maïk Maya behaalde op de GP1 wedstrijd te Mons 96/100 en de 4de plaats!! Proficiat!
* Voor ons was het vandaag een heel triestige dag met heel veel traantjes, wij hebben de pijnlijke beslissing moeten nemen om ons Farac te laten inslapen op de leeftijd van 10,5 jaar omwille van een verlamming in zijn achterhand. De hemel heeft er nu een sterretje bij, vaarwel onze allerliefste schat en tot ooit....

20/03/2017 : * Terug een mooie score voor Vincent en Maïk Maya op de GP1 wedstrijd te Obourg, ze haalden een 93/100 en de 3de plaats!!
* Phonz slaagde op de hondenschool te Lebbeke voor zijn test Sociaal gedrag!
Proficiat!!
* Wij hadden een mini-reünie met enkele pups uit het nest van Norange x Enzo die nu 7 maand zijn. Aanwezig waren de broertjes Pablo, Pharo, P'Ray, P'Dexter en zus Pinky.
Bedankt iedereen om te komen! De foto's vind men HIER.

14/03/2017 : * Zaterdag behaalden Vincent en Maïk Maya een prachtige score van 96/100 en de 1ste plaats op de wedstrijd gehoorzaamheid progr. 1 te Oudenburg!
* Zondag deden wij mee aan de Journée Beauceron te Amponville met Piaf, zij kreeg er een Très Prometteur maar heel belangrijk was de deelname diezelfde dag van Maya en Nelle op de Regionale d'elevage te Amponville, zij konden daar hun Cotation 3 behalen door een Excellent te scoren voor hun uiterlijk en karakter, die cotations hebben we eveneens nodig om ons Félicia "Elite A" te maken in Frankrijk.
* Maya kreeg een EXCELLENT op morphologie en een EXCELLENT (24/30) op karakter en dus was haar Cotation 3 binnen!
* Nelle kreeg ook een EXCELLENT op morphologie en een EXCELLENT (27/30) op karakter en zo heeft zij ook haar Cotation 3 beet wat heel mooi is zo net voor haar dekking! En nog meer want Lynn en Nelle kregen ook nog de 2de plaats van 15 openklas teven tijdens de finaleronde!
Wij willen iedereen proficiat wensen met hun mooie resultaten! Van harte bedankt Lynn en co van kennel "le Bas Rouge Céleste" om met Nelle die lange afstand te rijden en ons te vergezellen en merci Séverine Lemahieu van kennel "des feux de la Catinière" in Frankrijk om Maya in te schrijven en dat wij ze mochten ophalen!!

06/03/2017 : Zaterdag woonden we een fokkersinfodag bij georganiseerd door de Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus over genetische diversiteit en de nieuwigheden die gaan ingevoerd worden in 2017.
*Eerst sportief nieuws van ons superteam Maïk Maya en baasje Vincent, zij behaalden op 5 maart een mooie score van 92/100 op de GP1-wedstrijd te Brakel! Proficiat!!
* Wij waren dan weer op stap met Félicia en haar kinders van het P-nest voor een uitnodiging in het mooie Limburg door Ornella en Eddy, de baasjes van Pepper alias Duvel. De aanwezigen waren Phonz, P'Indi, Promise, Phenna, Duvel zelf natuurlijk en wij met Piaf Edith en de trotse mama Félicia.
De mooie foto's gemaakt door Daniella en Ivan vinden jullie HIER of ook te vinden via puppy's en dan vorige nesten.
Iedereen bedankt voor alweer een gezellige wandeling!!!!

26/02/2017 : Tijdens de gehoorzaamheidwedstrijd te Putte behaalden Vincent en Maïk Maya in Programma 1 een 3de plaats met 97/100!! Dikke proficiat!

23/02/2017 : Op 21 februari is ons Milan de trotse vader geworden van 4 reutjes en 3 teefjes, de knappe mama is Let le Gardien de Bon. Alle info over dit nest bij kennel "le Gardien de Bon".

06/02/2017 : We hebben er een kampioentje bij!!
Op de show te Eindhoven werd N'Lewis Midas in de openklas 1ste UITMUNTEND - CAC - CACIB & BESTE VAN HET RAS, hiermee heeft hij voldoende punten behaald en mag zich nu KAMPIOEN VAN NEDERLAND noemen!! Proficiat Fabrice, Carin en Midas!! Top!!
Duvelke alias Pepper behaalde op zijn overgangsproef gehoorzaamheid 91/100. Proficiat Ornella en Duvel!
Wij waren aanwezig op de show in Troyes te Frankrijk, 37 aanwezige Beaucerons werden er gekeurd door de Franse keurmeester Mr. Kerihuel.
Onder de 5 kampioensklasteven stond ons Félicia, zij kreeg de 2de plaats UITMUNTEND & RCACIB (2de Beste teef), deze klas loopt in Frankrijk niet mee voor het CAC.
Ons Piaf Edith werd in de jeugklas 1ste UITMUNTEND en wint ook van de jeugdreu dus werd ze BESTE JEUGDHOND!

30/01/2017 : Verschillende l'Ami de la Campagne'kes waren dit weekend in de weer.
* Mistral alias Voodoo werd 4de op de Mastboscanicross wedstrijd te Breda (NL)
* Phonz en Sara behaalden met 88/100 hun overgangsproef gehoorzaamheid van A naar B.
* Maïk Maya en Vincent behaalden op de gehoorzaamheidswedstrijd te Pulle 84/100 in Programma 1.
** Samen met Carin, Fabrice en Lynn waren wij met de hondjes aanwezig op de dogshow te Moeskroen waar er 21 beaucerons deelnamen die gekeurd werden door Mr. Degeeter.
* Nelle werd in de openklas teefjes 1ste UITMUNTEND.
* Ons Piaf Edith stond voor de eerste keer in de jeugdklas en werd 1ste UITMUNTEND Beste jeugdteef en JCAC (dit is haar eerste punt voor het jeugdkampioenschap)!
* N'Lewis Midas stond in de openklas reuen en werd 1ste UITMUNTEND - CAC - CACIB en werd BESTE VAN HET RAS (BOB)!!
PROFICIAT IEDEREEN MET DE MOOIE RESULTATEN!!

09/01/2017 : Het jaar is goed begonnen voor de eigenaars van N'Lewis Midas (Félicia x F'Karma), hij behaalde op de Nationale dogshow te Genk een 1ste plaats UITMUNTEND - CAC en werd BESTE REU (BOS)!
Ook Vincent en Maïk Maya (Félicia x César) starten het nieuwe jaar schitterend, op de GP1 wedstrijd te Menen behaalden zij de mooie score van 95/100!
We kregen ook nog enkele gezondheidsresultaten door, de Franse Maya (Félicia x César) heeft HD A en Nelle (Félicia x F'Karma) heeft HD B en ED 0/0!
De L'Ami de la Campagne'kes...Beauty, brains & healthy....dikke proficiat van ons aan hun eigenaars!


**Nieuws 2016**

29/12/2016 : WIJ WENSEN IEDEREEN EEN GELUKKIG NIEUWJAAR!!
NOUS SOUHAITONS À TOUS UNE HEUREUSE NOUVELLE ANNÉE!!
WE WISH EVERYONE A HAPPY NEW YEAR!!

18/12/2016 : Enkele uitslagen van vandaag en vorig weekend.
* Vandaag op de kerstshow te Nijmegen werd N'Lewis Midas van 3 openklas reuen 1ste met een UITMUNTEND en RCACIB!
* Vorig weekend tijdens de 2daagse show in Kassel te Duitsland:
Morse Monty kreeg 2 dagen een UITMUNTEND en de 2de plaats met ResVDH punt, N'Lewis Midas werd zaterdag 1ste in zijn klas met een UITMUNTEND en RCAC - VDH, de zondag haalt hij het hoogste wat kan en werd dus 1ste UITMUNTEND VDH - CAC - CACIB - BOB (Beste van het ras!)!!
* Maïk Maya was aanwezig op de gehoorzaamheidwedstrijd te Genk waar ze 90/100 behaalde en in Tielt-Winge 88/100, beide dagen GP 1!
Iedereen van harte proficiat met deze schitterende resultaten!!
* Puppynieuws kwam er vanuit Gloucestershire (UK), daar zijn op 10 december 3 reutjes en 3 teefjes geboren van onze reu Mch. Matisse met Haureole des Feux de l'Ange bij kennel "Tallowah" van Steve en Jacky! Congratulations with the 6 healthy en beautiful puppies!!

21/11/2016 : Gisteren waren we op de Eurodogshow te Kortrijk, ons Piaf behaalde in de puppyklas een 1ste plaats VEELBELOVEND en werd BESTE PUPPY!
N'Lewis Midas (Félicia x F'Karma) behaalde in de openklas een 2de plaats UITMUNTEND en kreeg het RCAC!
Nelle (Félicia x F'Karma) werd in de openklas 1ste UITMUNTEND en kreeg ook het RCAC, deze wordt omgezet naar een CAC omdat het teefje die het CAC kreeg reeds Belgisch kampioen is.
Heel tevreden met deze uitslagen en bedankt Fabrice, Carin en Lynn om erbij te zijn!

09/11/2016 : Leuk nieuws, half december worden er bij Kennel Tallowah Beaucerons in Gloucestershire (UK) pups verwacht van onze dekreu Mch. Matisse l'Ami de la Campagne met Ch. Haureole des Feux de l'Ange!
Voor meer info "Tallowah" van Steve en Jackie.

30/10/2016 : Op de Lovanium dogshow te Leuven waren 17 Beaucerons aanwezig, de keurmeester die dag was Mr. Schogel en er waren 3 l'Ami de la Campagne'kes ingeschreven.
In de puppyklas stond Piaf tegen een ander teefje en werd 1ste met een VEELBELOVEND!
Bij de openklas teven waren er 3 en daarvan werd Nelle 2de met een UITMUNTEND en behaalde daarna het ResCAC!
In de openklas reuen stond Midas met 2 en hij werd 1ste met een UITMUNTEND en behaalde het CAC, CACIB en werd alweer BOB (BESTE VAN HET RAS)!!
Toch ook het vermelden waard dat de titel Beste puppy in show gewonnen werd door Grizzly, het zoontje van Morse Monty l'Ami de la Campagne en dus een kleinkind van ons Félicia!
Bedankt aan Lynn, Fabrice en Carin om deel te nemen en proficiat met de schitterende resultaten!

23/10/2016 : Vanuit Finland kregen we super nieuws over N'Karma (Félicia x F'Karma). Daar is het verplicht dat honden die in de toekomst gaan ingezet worden voor de fok, officieel moeten getest worden voor heup- en elleboogdysplasie en een volledige checkup van de rug.
N'Karma is HD A, ED 0/0 en rug is LTV 0, SP 0, VA 0. Dat betekent dat hij volledig vrij is van enige dysplasie en spondylose en dit in het hele strenge Finland!!
Wij zijn heel tevreden met dit resultaat en vooral heel blij voor zijn eigenares!! Congratulations Sanna & N'Karma with these great healthy results!

18/10/2016 : Op zondag 16 oktober was het de Journée Beauceronne in Gravelines te Frankrijk. Er waren die dag 136 Beaucerons ingeschreven waaronder 3 van onze kennel.
* In de puppyklas stonden Piaf en zusje Promise (Félicia x Grimm Loup), zij kregen beide op de morphologie een TRES PROMETTEUR (Veel Belovend) en mochten dus naar de erering, daar stonden ze in een groep van minstens 12 puppyteefjes en ze deden het beide voortreffelijk Piaf werd uiteindelijk geklasseerd op de 5de plaats en zusje Promise voor haar allereerste keuring kreeg de 6de plaats, een heel mooi resultaat en dus dik tevreden! Proficiat Hannah en Jonas en natuurlijk Promise'je!! Bedankt dat jullie erbij waren!
* In de openklas stond Nelle (Félicia x F'Karma), voor haar een belangrijke dag om het behalen voor de Cotation 2. Als eerste onderdeel was het de karaktertest en ze legde daar een prachtig resultaat neer, meer nog, met 95/100 en een dikke EXCELLENT zei de keurmeester dat zij kans maakte als beste karaktertest van de dag! Ook op de morphologie scoorde ze met een EXCELLENT en dat betekent dat ze (na heupcontrole) haar Cotation 2 kan valideren!! Uiteindelijk won een andere hond de beste karaktertest met een paar puntjes verschil maar Lynn had met Nelle gehaald waarvoor ze naar Frankrijk waren gereden en dat is die COTATION 2!! Van harte proficiat Lynn en Nelle en bedankt voor de gezelligheid (en de spanning)!

05/10/2016 : Tijdens het weekend waren weer enkele l'Ami de la Campagnekes in actie.
* Op de journée Beauceronne te Reischoffen behaalde Morse Monty vanuit de openklas een EXCELLENT, Monty is reeds Cot 4 dus dit was een leuk en mooi "ik laat mij zien moment".
N'Lewis Midas was daar om te proberen zijn Cotation 2 te pakken te krijgen, voor de morphologie kreeg hij een EXCELLENT en ook voor zijn karaktertest kreeg hij een EXCELLENT en meer nog hij behaalde die test met maar liefst 100/100!! En werd daarmee uitgeroepen als beste karaktertest van die dag en behaalde dus zijn COTATION 2!!!
Van harte proficiat met de resultaten!!
* Vincent en Maya hadden zowel zaterdag als zondag een gehoorzaamheidswedstrijd in Programma 1, op zaterdag behaalden ze op Ponderoza te Merelbeke 94/100 en zondag in Kapellen 89/100!
Proficiat voor dit superteam!!
* En ondertussen zijn de pupjes van Norange en Enzo 7 weken gepasseerd en vertrekken ze binnen enkele dagen naar hun nieuwe baasjes maar eerst nog een paar socialisatie uitstapjes. We gaan nog volop genieten van de laatste dagen met hun.

26/09/2016 : Op de Benelux Dogshow te Maastricht (NL) behaalden de halfbroertjes Morse Monty en N'Lewis Midas alweer schitterende resultaten!
In de kampioensklas liet Morse Monty de andere reu achter hem en werd 1ste UITMUNTEND en pakt het RCAC/RCACIB!!
N'Lewis Midas werd vanuit de openklas 1ste UITMUNTEND en kreeg het CAC/CACIB/BOB (BESTE VAN HET RAS) hij pakt daarmee ook de titel BENELUX WINNER NL 2016!!
Van harte proficiat voor de halfbroertjes en hun eigenaars Carin en Fabrice die we ook nog eens willen bedanken om met hun 2 kanjers deel te nemen!
Ondertussen zijn de pups van Norange en Enzo 6 weekjes en zijn ze gechipt en gevaccineerd, allen doen het super en vooral de rust waarmee ze dingen en geluiden ondergaan maken ons blij.

05/09/2016 : Vandaag zijn de pups 3 weken en zijn ze voor de eerste keer ontwormd, dat "vieze spul" viel niet erg in de smaak. Ze zijn nu verhuisd naar hun puppyren en door het goede weer buiten kunnen we de achterdeur openlaten en kunnen de pups op eigen tempo en wanneer ze dat willen al eens naar buiten, enkele hebben er al van geprofiteerd om mama te volgen en de buitenlucht op te snuiven. Dappere hondjes zijn het.
Het sportieve nieuws komt van Vincent en Maya die tijdens de GP wedstrijd in P1 op de Maldegemse hondenschool een mooie score behaalden van 90/100! Proficiat!

29/08/2016 : Alweer een weekje voorbij voor onze pupjes, de oogjes zijn open en ook hun gehoor begint te ontwikkelen. Ze doen het allemaal super goed!
* De uitslagen tijdens het Europees Kampioenschap te Brussel, Félicia werd 4de UITMUNTEND in de kampioensklas, Piaf werd 2de VEELBELOVEND in de babyklas en N'Lewis Midas werd 1ste UITMUNTEND in de tussenklas!! Een leuke gezellige dag hadden we en dank aan onze oppassers Sarah en Kjell om ondertussen zo goed voor onze pups en hun mama te zorgen.

22/08/2016 : De pupjes zijn vandaag 1 week en wegen ruim boven de 1000gr, nieuwe foto's van de pups apart staan in hun fotoalbum (zie link op de puppypagina)
* Vincent en Maya speelden zaterdag en zondag voor de eerste keer gehoorzaamheidswedstrijd in Programma 1, zaterdag haalden ze 89/100 goed voor een 9de plaats en zondag een mooie score van 95/100 en een 4de plaats!! Proficiat!

16/08/2016 : 8 PUPS GEBOREN, meer info zie puppypagina.
* Resultaten wedstrijd gehoorzaamheid van Vincent en Maya op hondenschool PoHo te Aalst, 97/100 en de 4de plaats!!
* Showresultaat N'Lewis Midas (Félicia x F'Karma) tijdens de internationale dogshow te Mechelen, 1st plaats UITMUNTEND met CAC - CACIB en werd BESTE VAN HET RAS!! Daarna werd hij ook nog geselecteerd in de Erering bij de Beste 6 van Rasgroep 1!!
Van harte proficiat met deze resultaten!!

30/07/2016 : Deze ochtend zijn we gaan supporteren voor Vincent en Maya tijdens de gehoorzaamheidswedstrijd op hondenschool de Woefers te Melle, ze behaalden bij de debutanten

19/07/2016 : Terug enkele mooie showresultaten behaald in het weekend.
* Op de Nationale d'Elevage te Luxemburg werd Morse Monty in de kampioensklas 2de UITMUNTEND en het RCACL en N'Lewis Midas werd in de tussenklas 3de UITMUNTEND.
* Op de Lokers Winner werd Matisse in de kampioensklas 2de UITMUNTEND en RCAC, Piaf Edith maakte haar debut en werd 1ste VEELBELOVEND en BESTE BABY, wij werden vergezeld door Lynn met Nelle en die behaalde de 1ste plaats in de tussenklas ze pakt ook het CAC en werd BESTE TEEF daarmee heeft zij nu ook de titel LOKERSE WINNER 2016!!
* Proficiat iedereen en bedankt om deel te nemen!!

06/07/2016 : Enkele uitslagen van het voorbije weekend.
* Tijdens de Kampioensclubmatch van de Nederlandse Beauceronclub werden 57 Beaucerons gekeurd door Mr. Kerfriden uit Frankrijk, Morse Monty werd in de kampioensklas 4de met een UITMUNTEND en halfbroer N'Lewis Midas werd vanuit de tussenklas 2de UITMUNTEND!! Proficiat!
* N'Karma nam deel aan de dogshow te Karjaa in Finland en kreeg van de Poolse keurmeester Mevr. Wieremiejczyk vanuit de tussenklas de 1ste plaats UITMUNTEND - CAC en werd BOS (Beste reu)!! Congratulations!
* NOG SUPER NIEUWS......ONS NORANGE EN ENZO ZIJN IN BLIJDE VERWACHTING!!! De pups in de kleur arlequin en noir&feu worden verwacht rond 15 augustus, zij mogen dan naar hun nieuwe thuis begin oktober 2016! Beide ouders zijn bij ons te bezichtigen.

09/06/2016 : De pupjes beginnen één voor één te vertrekken naar hun nieuwe thuis en de updates die we tot nu toe binnenkregen zijn allemaal heel positief en daar zijn we enorm tevreden over!!! Blij mensen, blije pups en dus blije fokker.
* Nog 2 wedstrijd uitslagen gehoorzaamheid van Vincent en Maya, in Aalter behaalden ze 81/100 en in De Haan een prachtige resultaat met 98/100 en een 3de plaats!! Proficiat!
* Morse Monty van Fabrice Ottburg is nu officieel "Internationaal Kampioen" en Nelle van Lynn Van Malderghem is officieel "Belgisch jeugdkampioen"!! Proficiat!

26/05/2016 : De pups zijn sinds gisteren 7 weken, we trekken er nu heel regelmatig op uit voor een goede socialisatie. Foto's op de puppypagina.
* Wedstrijd GP te Brakel, Maya en Vincent behalen een mooie 94/100!! Alweer top!

17/05/2016 : Morgen worden de pups 6 weken, ze worden dan gechipt, gevaccineerd en hun DNA wordt afgenomen, volgende week kunnen we met hun op uitstap al hebben ze nu al verschillende keren hier in de straat meegereden met de bolderkar en hebben ze kennisgemaakt met de weidedieren van de buren.
* Zaterdag 14 mei op de Dogshow te Wieze behaalde Matisse een 1ste plaats UITMUNTEND en het CAC en BOB! Halfzus Nelle kreeg de 1st plaats UITMUNTEND in de tussenklas! Proficiat!
* Tijdens de GP wedstrijd op hondenschool Hoop te Aalst behaalde Maïk Maya 94/100 bij de debutanten, weer mooi resultaat! Proficiat!
* Op de Bikejoring wedstrijd te Meldert in het Kravaalbos werd Mistral Voodoo 6e in zijn categorie en 7de overall, goed gedaan! Proficiat!

11/05/2016 : We kregen terug verschillende super resultaten binnen van door ons gefokte honden.
* Op vrijdag 6 mei tijdens de Europasiegershow te Dortmund behaalde Morse Monty in de kampioensklas een 2de plaats UITMUNTEND - RVDH-Ch.punt en zijn halfbroer N'Lewis Midas werd in de tussenklas 1ste UITMUNTEND - VDH-Ch.punt!
* Op zaterdag 7 mei op de Internationale show te Dortmund werd Morse Monty 1ste met een UITMUNTEND - VDH-Ch.punt - RCAC & RCACIB en N'Lewis Midas behaalde de 1ste plaats UITMUNTEND - VDH-Ch.punt - CAC - CACIB en werd hij BOB (beste van het ras)!!
* Op zondag 8 mei behaalde N'Karma tijdens de dogshow te Harjavalta in Finland de 1ste plaats UITMUNTEND voor zijn eerste keer in de tussenklas!
* Nog op zondag 8 mei nam Maïk Maya deel aan de GP Wedstrijd te Lebbeke, zij behaald ondanks het warme weer een mooie score van 93/100!
Iedereen van harte gefeliciteerd!!

03/05/2016 : Morgen worden de pupjes alweer 4 weken, de voorbije week was er één met veel beleving, ze hebben heerlijke geitenmelk gedronken, de rest van ons huis ontdekt, via het puppyterras onze andere honden ontmoet, de puppyspeeltuin verkent samen met hun mama en ons Enzo en ze kregen bezoek van hun toekomstige eigenaars.
Morgen mogen de pups voor de eerste keer proeven van de lekkere verse rauwe maaltijd van Carnibest, we zijn benieuwd of ze het goed gaan keuren maar aangezien sommige nu al in de eetkom van mama durven duiken denken we dat ze het hun gaan laten smaken, volgende week meer daarover.....
* Topteam Vincent en Maïk (Maya) deden zondag mee aan de Gehoorzaamheidswedstrijd te Heule, ze behaalden 85/100!
* De 2 Nederlandse kanjers Morse (Monty) en N'Lewis (Midas) waren aanwezig op de Nationale Elevage in het Duitse Gelsenkirchen, keurmeester die dag was de Franse rasspecialist Mr. Lasselin.
Monty behaalde in de Kampioensklas de 1ste plaats met een UITMUNTEND en het VDH-Ch.punt, hij slaagd erin ook nog BESTE REU van de dag te worden!!
Halfbroer Midas werd in de Tussenklas eveneens 1ste met een UITMUNTEND, het VDH-Ch.punt en krijgt het CAC!
Dikke proficiat allemaal!!

27/04/2016 : De derde week van de pups en ze doen het super, ze hebben hun eerste ontworming gehad en de werpkist is opgeborgen, ze kunnen zich wat vrijer bewegen nu ze in het puppypark zitten, ze drinken nog steeds volledig bij de mama die ook nu weer heel goed voor haar kroost zorgt en meer dan voldoende melk produceert, binnen enkele daagjes zullen we de pupjes voor de eerste keer een beetje bio geitenmelk bijvoeren.
Wedstrijd nieuws van Maya Maïk (Félicia x César) zij behaalde op zaterdag 23 april bij de Debutanten gehoorzaamheid te Geraardsbergen een 92/100 en 6de plaats, de dag erna in Baisy-Thy haalde ze terug de 6de plaats met 94/100, proficiat Vincent en Maya!!

20/04/2016 : De pupjes zijn 2 weken en het worden stillaan "echte hondjes", ze stappen al wankelend door de werpkist, hun oogjes zijn aan het opengaan en ze beginnen allerlei hondse geluidjes te maken, ze grommen, blaffen, piepen,... dit laatste doen ze vooral als hun mama niet vlug genoeg gaat liggen zodat ze bij de melkbar kunnen. Ze komen heel goed bij in gewicht en blinken als spiegeltjes, we zijn blij met hun evolutie tot nu toe en met een moedertje als Félicia die haar rol perfect uitvoert.

16/04/2016 : Nieuwe foto's tijdens hun wandeling van N'Jorre (Félicia x F'Karma) en N'Thor (Fyotta x Grimm Loup)

15/04/2016 : Op 13 april zijn de pups geboren van onze dekreu Ch. Matisse l'Ami de la Campagne en Muksi le Gardien de Bon, er zijn 5 reutjes en 3 teefjes, moeder en pups stellen het prima! Proficiat met dit 8-tal!!
Meer info bij Kennel "le Gardien de Bon".

13/04/2016 : De pupjes van Félicia en Grimm Loup zijn vandaag 1 weekje, ze doen het super en komen heel goed bij in gewicht. Met uitzondering van een paar die af en toe hun stembanden eens testen is dit een erg rustig nestje. We zijn heel benieuwd hoe ze verder gaan evolueren.

12/04/2016 : Op zondag 10 april waren de werkers onder de l'Amikes in aktie.
Vincent en Maïk alias Maya behaalden tijdens de wedstrijd Gehoorzaamheid 94/100 bij de debutanten.
Tim en Mistral alias Voodoo behaalden op de Bikejoring wedstrijd te Kortenberg een 7de plaats.
Proficiat met deze mooie resultaten!

07/04/2016 : Op woensdag 6 april zijn de prachtige pupjes geboren van ons Félicia de la Cité des Comtes en Grimm Loup des Gaillards des Terres Froides.
Alle pups zijn volledig in orde en ook de dubbele hubertusklauwen zijn, zoals het hoort, bij allen aanwezig.

29/03/2016 : Op de dogshow te Kirchberg waren 32 beaucerons aanwezig die gekeurd werden door Mr. Guy Jenny, Norange stond met 5 in haar klas en kreeg de 3de plaats met een UITMUNTEND.
* Tijdens de Gehoorzaamheidswedstrijd te Harelbeke behaalden Vincent en Maïk Maya terug een prachtige score van 97/100 bij de debutanten!

22/03/2016 : Nieuwe foto's van M'Xibo (Félicia x César), Morse Monty (Félicia x César), N'Karma (Félicia x F'Karma), N'Lewis Midas (Félicia x F'Karma) en N'Tibor (Fyotta x Grimm Loup).

15/03/2016 : Het voorbije weekend waren er verschillende l'Amikes in aktie en dit zijn de resultaten.
* Maïk Maya en Vincent wedstrijd gehoorzaamheid te Oudenburg behaalden een prachtige 3de plaats met 97/100 en op de wedstrijd in Brugge een 86/100!! Proficiat, jullie blijven het super doen!
* Mistral Voodoo en Tim namen deel aan het Belgisch Kampioenschap mushing te Lommel en in de categorie DS-1 behaalden ze de 3de plaats met een gemiddelde van 23km/u over 6.1km.
Voodoo is nu officieel de snelste Beauceron in België!!! De zondag deden ze mee aan een wedstrijd Bike-joring in Booischot en behaalden daar de 6de plaats in hun categorie en 8ste overall! Dikke proficiat, jullie gaan als een speer!
* Op de LKV Dogshow te Genk werd Morse Monty in de kampioensklas 1ste Uitmuntend en CAC-CACIB, halfbroer N'Lewis Midas behaalde in de jeugdklas een 1ste plaats Uitmuntend en werd Beste Jeugd, daarna werd hij nog uitgeroepen tot Beste Reu en is hij Belgisch Jeugdkampioen 2016!! Van harte proficiat voor de halfbroertjes!!
* Tijdens dezelfde show behaalde ons knappe Norange de 1ste plaats Uitmuntend in de tussenklas en het CAC-CACIB en werd uiteindelijk Beste van het ras (BOB)!!
* Op de RE in Cergy te Frankrijk behaalde Midas op de test caractère een 8-6-8 en op morphologie Exc, deze keer niet gebleven tot de finalekeuring.
Het was een geweldig weekend en nogmaals alle eigenaars bedankt dat jullie dit met jullie Beaucies ondernemen!

***Nog fantastich nieuws...op 12 maart 2016 zijn de kinders ter wereld gekomen van de door ons gefokte Multi-Kampioen Morse Monty l'Ami de la Campagne, de trotse mama is Ch. Dorcas de l'Ami des Chevaux. De 8 pupjes (4 teefjes en 4 reutjes) zijn geboren bij kennel "de l'Ami des Chevaux" van Jutta Middendorf te Halver, Duitsland.

08/03/2016 : 6 maart was weer een triomferende dag voor de l'Amikes!
Carin en Fabrice namen die dag deel met Morse Monty en N'Lewis Midas aan de Martini dogshow in het Nederlandse Groningen, Monty werd in de kampioensklas 1ste UITMUNTEND en pakt het CAC - CACIB en werd BESTE REU (BOS), N'Lewis Midas voor de eerste keer in de tussenklas werd 1ste UITMUNTEND en RCAC - RCACIB!! Proficiat met de alweer fantastische resultaten!
Wij waren diezelfde dag met Milan en Norange op de dogshow in Amiens (FR), Milan wint bij de openklas reuen met een UITMUNTEND, pakt het CAC en werd BESTE REU (BOS), Norange werd 1ste UITMUNTEND in de tussenklas, ze krijgt het CAC en werd daarna nog BESTE VAN HET RAS (BOB)!

22/02/2016 : Sportuitslagen van het voorbije weekend :
* op de GP wedstrijd te Nazareth behaalden Vincent en Maya (Maïk) bij de debutanten een mooie score van 90/100!
* en terug een podiumplaats tijdens de steprace DS-1 voor Tim en Voodoo (Mistral) zij werden 2de in hun categorie!
Proficiat allen!!
Nieuwe foto's van Voodoo en Tim in aktie.

15/02/2016 : Weer leuke resultaten doorgekregen van Tim en Mistral alias Voodoo, zaterdag behaalden ze tijdens een step-wedstrijd te Helden (NL) een prachtige 3de plaats! Zondag waren ze op een wedstrijd bikejoring te Chevetogne en behaalden daar een 11de plaats, proficiat met deze super resultaten!!
Nog het voorbije weekend kwam een leuk Beauceronteefje langs bij onze reu Ch. Matisse, een dekking op Valentijn, romantischer kan niet, meer info over dit nest bij kennel le Gardien de Bon.

07/02/2016 : Félicia is gedekt maar niet zoals aangekondigd van ons Enzo want Félicia heeft er anders over beslist, dus zijn we overgegaan naar "plan B" en hebben we onmiddelijk contact opgenomen met de eigenares van Grimm die we gelukkig redelijk vlug konden bereiken en zijn we uiteindelijk in allerijl naar Picardië gereden waar zij gedekt is door Grimm Loup des Gaillards des Terres Froides.
Grimm is de vader van ons N-nest met Fyotta en dit heeft ons prachtige leuke pups opgeleverd waaronder ons Norange, ook van Grimm in combi met ons Félicia verwachten wij hele mooie, rustique pups met een super karakter!
Indien verder nu alles goed verloopt verwachten wij de pupjes begin april.

02/02/2016 : Wat een dag hebben we beleefd op de dogshow te Mouscron!
23 Beaucerons werden er gekeurd door Mr. Spruyt en daarvan kwamen er uit onze kennel.
Norange werd van de 4 tussenklas teefjes 1ste met een UITMUNTEND en werd 2de beste teef met het RCAC & RCACIB!
N'Lewis alias Midas kreeg in de jeugklas reuen een 1ste plaats UITMUNTEND & JCAC en werd BESTE JEUGDHOND!
Nelle werd in de jeugdklas teven 1ste UITMUNTEND en dit is haar 3de en laatste JCAC dat ze nodig had voor de titel BELGISCH JEUGDKAMPIOEN 2016 en dit in amper 3 shows!!
Morse alias Monty wint de kampioensklas met een 1ste UITMUNTEND, hij pakt ook het CAC - CACIB en werd BESTE VAN HET RAS, door deze CAC wint hij opnieuw een kampioenstitel en is nu KAMPIOEN VAN BELGIE 2016!!
Maar de absolute kers op de taart was toen Monty in de Erering door groepskeurmeester Mr. Vanhoenacker werd uitgroepen als BESTE HOND VAN RASGROEP 1!!!!
Dit is heeeeeel uitzonderlijk dat een Beauceron dit wint!!
Een fantastische dag voor de l'Ami'kes met dank aan Lynn, Fabrice & Carin om deel te nemen met "onze" honden en vooral ook een dikke proficiat!

25/01/2016 : Heel leuk nieuws van één van onze gefokte honden, Ch. Morse Monty l'Ami de la Campagne (Félicia x César) beleefde zijn eerste dekking op 09 & 10 januari 2016 met een teefje uit Duitsland, Ch. Dorcas de l'Ami des Chevaux.
Zowel Monty als Dorcas hebben HD A en hebben een geslaagde karaktertest en morphologietest afgelegd op een Nationale Elevage te Frankrijk en zijn daarmee Recommandé aangekeurd, beide honden zijn aktief in de Gehoorzaamheid en hebben enkele kampioenstitels te pakken.
Jutta de eigenares van Dorcas liet weten dat haar teefje alle tekenen van een zwangerschap vertoont, de pupjes zullen verwacht worden rond 12 maart, meer info bij kennel Beaucerons de l'Ami des Chevaux te Halver (Duitsland) er zullen ook regelmatig updates verschijnen over dit nestje op de facebook pagina van Morse Monty.

18/01/2016 : Tijdens de Sleddog Race te Koksijde op 16 & 17 januari behaalden Mistral alias Voodoo en baasje Tim een mooie 3de plaats bij de DS-1 non nordic breeds. Proficiat!!
*Op de show te Lahti in Finland behaalden N'Karma en Sanna een 1ste plaats Zeer goed, beste jeugdreu. Congrats!!

11/01/2016 : Zaterdag was het de eerste show van het nieuwe jaar te Turnhout.
12 Beaucerons werden er gekeurd door Mr. Deschuymere (B), Norange werd 2de UITMUNTEND in de tussenklas en pakt het RCAC & RCACIB!
Carin en Fabrice vergezelden ons met de halfbroertjes en ook zij gaan door op hun elan van vorig jaar, Morse Monty werd in de kampioensklas 1ste UITMUNTEND en CAC - CACIB daarmee pakte hij zijn laatste internationaal kampioenspunt en is nu (na aanvraag) INTERNATIONAAL SHOWKAMPIOEN 2016!!
N'Lewis Midas stond in de jeugdklas en won eveneens zijn klas met een UITMUNTEND daarmee heeft hij zijn eerste jeugdkampioenspunt beet, hij werd BESTE JEUGDHOND en werd ook nog uitgeroepen als BESTE REU (BOS)!! Proficiat voor beide jongens!!

02/01/2016 : WIJ WENSEN IEDEREEN EEN GEZOND EN GELUKKIG 2016!!!
NOUS SOUHAITONS À TOUS UNE BONNE ET HEUREUSE 2016!!!
WE WISH EVERYONE A HEALTHY AND HAPPY 2016!!!