WELKOM OP DE PAGINA VAN FYOTTA.

Fyotta du Stuyver Veld is in Frankrijk geboren op 12 april 2010, haar vader is vice-kampioen van Frankrijk in 2009 Balou Boy du Mont des Croisettes, hij heeft cotation 4, CANT en CSAU. Haar moeder is Anouk du Stuyver Veld, in de bloedlijnen van langs moederskant vind men onder meer de gekende oude werklijn, du Ru d'Oly en ook des Fils d'Odin.

Fyotta was een pup met een pittig karaktertje maar nu ze ouder is is ze daarin veel milder geworden al is en blijft zij een bazig hondje, ze heeft een gemiddeld temperament en een evenwichtig, vriendelijk en prettig karakter, ze is van niet veel onder de indruk en we kunnen haar overal mee naar toe nemen.

Fyotta kan niet met elke hond overweg en ze heeft niet persé andere honden nodig om gelukkig te zijn, de omgang met reuen lukt wel al houd ze er niet van als ze TE opdringerig zijn.

Ze is aanhankelijk en voor haar is het nog altijd belangrijker om samen met haar baas dingen te ondernemen,
lekker lange wandelingen maken, spelen, trainen en knuffelen, gewoon overal meegaan met haar baas en onder de mensen zijn.

Fyotta is enthousiast en heel lief en sociaal naar mensen en kinderen en ze deelt nog steeds graag likjes uit,
zij is ook een hond die heel goed de energie en de gemoedstoestand van mensen aanvoelt. Fyotta is echt een 'mensenhond'.

In tegenstelling tot buitenshuis is Fyotta (na de nodige beweging) binnenshuis een hele rustige hond en meestal ligt ze dan ook naast haar baasje dromerig te kijken als die met iets bezig is, je zou bijna vergeten dat je een hond in huis hebt.

Op het trainingsveld heeft ze genoeg energie en ook de nodige aandacht voor haar baas en dit maakt van haar een leuke hond om mee te werken, ze leert de commando's heel snel aan en voert ze ook (meestal) met plezier uit en natuurlijk heeft ze ook die rastypische koppige momenten, maar dit vinden we niet erg, zo weten we dat we met een hond bezig zijn en niet met een robotje.

Qua bouw is Fyotta een redelijk groot (ongev. 65cm) fors teefje maar toch atletisch en heel gespierd, ze heeft passend bone en haar staart draagt ze mooi in een J, ze heeft ook een prachtige kop met een volle snuit en hele mooie donkere brandaftekeningen, ook heeft ze (als ze wilt) een goed gangwerk en presentatie.

Magali traint met haar gehoorzaamheid en doet soms eens mee aan GP-wedstrijden (4B) bij de Debutanten.

Met Fyotta hebben we verschillende shows gelopen in binnen- en buitenland.

Op 25 oktober 2012 heeft ons Fyotta haar eerste nestje gehad helaas met een keizersnede, ze schonk het leven aan 2 reutjes.
Op 11 mei 2014 kreeg ze haar 2de nestje, 4 teefjes en 3 reutjes, deze keer een gemakkelijke natuurlijke bevalling en uit dit nestje hebben wij Norange gehouden.
Fyotta is gesteriliseerd en is nu op "pensioen", zij mag bij ons voor de rest van haar leven lekker genieten van de vele wandelingen
en van haar toekomstige kleinkinderen.

Op 3 december 2022 hebben we helaas moeten afscheid nemen van Fyotta, zij werd 12 jaar en 7 maand.

  **PEDIGREE/STAMBOOM**  

  **MEER FOTO'S & ALLE RESULTATEN**  

Ons Fyotta is/heeft :

Schofthoogte 65cm en 39k.
Inteelt Co 10 generaties 6,20%.
HD A/2 (vrij) - ED 0/0 (vrij) - ECVO oogtest vrij.

Fokcertificaat & DNA-getest.

COTATION 3 Excellent (FR).

Socialisatietest (Belgische gedragstest).
TAN (Franse karaktertest).
Coup du Coeur du Juge (Franse Test Caractère 96/100).

CANT (Franse test schapenhoeden).
CSAU (Frans Certificaat sociaal gedrag en werkaanleg).
Brevet Agility.
Brevet Gehoorzaamheid 87,5/100.
Wedstrijd GP Debutanten.

FCI-JAHRHUNDERTJEUGENDSIEGERIN 2011 (D).
Ambiorix Jeugdwinner 2011 (B).
1 x VDH-CHA / 2 x JCAC / 1 x ResCAC / 1 x ResCACIB


FILMPJES.

21-04-2013 : Training gehoorzaamheid (aangelijnd volgen).

03-02-2013 : Wip en 2 hordes.

03-02-2013 : 4 hordes en schans.

03-02-2013 : Horde, schans, tunnel en horde.