ONZE FOKREGELS !!!

Wij hechten enorm veel belang aan het dierenwelzijn en dit komt dan ook op de eerste plaats zodus als echte rasliefhebbers willen wij ons enkel toeleggen op het fokken van Beaucerons en trachten wij er alles aan te doen om dit prachtige ras in ere te houden.
Wij weten dat een perfecte hond niet bestaat maar toch vinden we dat men als fokker verantwoordelijk is voor het op de wereld laten brengen van nieuw leven en dus willen wij enkel op kleine schaal fokken. Wij volgen ook nu en dan lezingen en cursussen met betrekking tot het fokken en alles wat erbij hoort voor het ras "de Beauceron".


Omdat een nestje pups correct grootbrengen en socialiseren heel veel tijd vergt hebben we besloten om als occasionele fokker 1 2 nestjes per jaar te fokken waardoor de wachttijd op een pup van bij ons wat langer kan oplopen.
Wij willen onze pups ook goed opvolgen om te zien wat de door ons gekozen combinaties voortbrengen.

Onze teven zullen voor hun eerste nestje niet jonger zijn dan 2 jaar en bij hun laatste nestje niet ouder dan 8 jaar.

Het aantal nesten dat we onze teefjes laten voortbrengen is afhankelijk van de teef zelf dus sommige zullen geschikt zijn voor 2 nesten anderen voor 3 maar we laten ze nit meer dan 4 nesten krijgen op hun hele leven, daarna mogen zij bij ons genieten van een waardig, aktief pensioen.

De moedertjes krijgen minstens 1 jaar de tijd om zich te herstellen en zo hebben wij de tijd om hun pups te volgen en te zien uitgroeien.

We zullen nooit meer dan 2 maal eenzelfde vader/moedercombinatie doen en omdat wij enkel goed doordachte combinaties maken en wij niet geloven dat net onze eigen dekreu zomaar past op elk teefje dat hier rondloopt, gaan we dus ook met onze teefjes op buitendekking en juist voor "die passende dekreu" willen we gerust honderden kilometers afleggen, wij willen op voorhand steeds de reu live zien en wij proberen zoveel mogelijk te weten te komen over zijn afstamming, vooral ouders, grootouders, overgrootouders maar ook zijn nakomelingen, broers, zussen, enz...van de gekozen reu zodoende dat zijn afkomst complementair is met die van onze teefjes en dat hij onze teven in alle opzichten aanvult.

Gezondheid is zowiezo heel belangrijk voor ons en daarom worden onze honden o. a. getest op Heupdysplasie, Elleboogdysplasie, Schouderdysplasie, volledig officieel hartonderzoek door echo, ECVO Oogtest en, indien nodig, op het dragen van DF (Doofheid), PL (lange vacht), enz....
We doen met onze honden de NHAT test mee (vroeger de CANT test), daarmee wordt aangetoond dat ze het werken in hun hebben om schapen te hoeden (of ander vee).
We gaan met onze honden op shows waar ze aangekeurd worden zodat ze ook kwa uiterlijk voldoen om mee te fokken, allen hebben een DNA-test en ze hebben wat karakter betreft een bewijs dat ze geslaagd zijn voor hun socialisatietest (sociaal gedrag naar mensen en dieren) en/of de Franse karaktertest (TAN) Klik voor meer info.

Beide ouders hebben steeds een geldige FCI Stamboom evenals al onze pups.

Wij selecteren de ouders ook vooral op het karakter. Wij streven naar honden met een open, vriendelijk en evenwichtig karakter die er staan als het moet.
We houden niet van nerveuse Beaucerons en al zeker niet van onzekere angstbijters, in de rasstandaard staat trouwens vemeld "vrij bij benaderen en zonder vrees" en ook "frank maar nooit vals, angstig of onrustig"!!
Ook het paniekeren op geluiden zien we af en toe, het is voor ons dan ook belangrijk dat een Beauceron niet "TE" geluidsgevoelig is en al zeker niet in totale paniek geraakt. Tijdens de schotproef van de karaktertesten in Frankrijk die georganiseerd worden op speciale Beaucerondagen, is het daarom heel interessant om te zien hoe honden op die schoten reageren.

Omdat, naast de gezondheid en het karakter, het uiterlijk toch ook een rol speelt want wij vinden dat het toch prettig is om met een mooi gebouwde rustique Beauceron buiten te komen, zullen al onze ouderdieren regelmatig uitgebracht worden op verschillende shows in binnen- en buitenland en gekeurd worden door zowel rasspecialisten als allround keurmeesters.
Elke hond heeft bij ons de basis gehoorzaamhied en we doen met hun recreatief schapen hoeden.
De Beauceron is een ras die valt onder Rasgroep 1 en vermeld staat bij sectie 1: herdershond met werkproef en kan in verschillende sport-takken ingezet worden zolang men maar niet "TE" competitief ingesteld is,
JUST HAVE FUN!