HALLO!

Wij zijn Johan en Magali en wonen met onze honden in het hartje van de Vlaamse Ardennen.

Magali is van thuis uit opgegroeid met honden en katten. Als kind was ze al op de hondenschool te vinden als toeschouwer voor haar tante en haar Dobermanns. Magali heeft dan toch enige ervaring in het trainen met honden en de opvoeding ervan, mede ook doordat zij in het verleden reeds GP wedstrijden speelde met haar Tervurense en sinds 2005 ging ze met Beaucerons aan de slag.

Johan heeft altijd een hond willen hebben maar bij hem thuis waren ze er niet voor te vinden dus toen we in 1997 gingen samenwonen was het al duidelijk dat er meerdere honden deel zouden uitmaken van ons leven. Johan begon kennis op te doen in het GP programma, hij werkt momenteel met 3 van onze Beaucerons en speelt wedstrijden met ons Enzo en Félicia.

In 1998 hebben wij een alleenstaand huisje gekocht met een tuin te Brakel (oost-vlaanderen) gelegen tussen weides waar we kunnen genieten van de mooie natuur en op 300m van een prachtig wandelbos waar we vaak in te vinden zijn.

Van 2006 tot 2009 hebben we als vrijwilligers in het dierenasiel geholpen, wekelijks gingen we gaan wandelen met de asielhondjes en hielpen hier en daar een handje.

Vanaf de komst van onze eerste Beauceron Gina, zijn we ons nog meer gaan verdiepen in het ras en kwamen we tot de conclusie dat de Beauceron heel goed bij ons past, maar het is pas na de komst van onze arlequin Enzo
dat we beginnen plannen zijn om misschien toch maar zelf onze kleine Beauceronkennel op te starten.

Onze kennelnaam "L'Ami de la Campagne" (de vriend van het platteland) vonden wij heel goed passen bij een van oorsprong rustique plattelandshond, daarbij komt nog dat ons huisje ook echt op het platteland staat.

Ons doel is Beaucerons te fokken waar zowiezo de gezondheid heel belangrijk is maar al evenzeer ook het rastypische karakter, Beaucerons met sport/werkcapaciteit, kalm en gezond in de kop en vooral aanhankelijke, trouwe, aktieve gezinshonden, honden die kracht uitstralen, robuust maar niet plomb, niet te hoog op de poten en met een mooie gestrekte herderskop.

Alles staat hier in het teken van onze honden dus besteden we dagelijks veel aandacht aan al onze honden o.a. apporteerspelletjes (met ballenwerper), trucjes en oefeningen uitvoeren, ondanks dat we heel grote speel- en loopweides hebben willen we onze honden toch iets meer geven dan enkele keren een rondje lopen op onze weides en daarom gaan we bijna elke dag wandelen, in het weekend fietst Johan regelmatig met ze en in de zomer trekken we er nu en dan op uit naar plaatsen waar ze eens kunnen zwemmen. Daarnaast hebben we ook nog de vele wandelingen die we doen met de baasjes van onze gefokte honden.

We zijn nu en dant te vinden op de hondenschool en als de honden het graag doen en ze zijn er klaar voor, doen we mee met GP wedstrijden. Wij gaan nu en dan naar de showtraining en daarnaast zijn we vaak aanwezig op verschillende hondenshows.

Al onze honden lopen overdag rond in de tuin waar wijzelf dus ook heel veel te vinden zijn en waar ze beschikken over schuilhokken en een deel van de garage. Onze speelweides (ong 1ha) zijn opgesplitst in verschillende delen zo is het voor ons makkelijker ze elk voldoende individuele aandacht te geven tijdens het trainen en spelen.

's Avonds komen ze binnen bij ons en ook 's nachts slapen ze in huis waar ze elk hun eigen vaste slaapplaats hebben en ook al zijn onze honden bestand tegen elk weertype en zijn het geen echte "salonhondjes", voor ons behoren ze nog altijd tot de categorie "huisdieren" en het is 's avonds zo gezellig om met zen allen bijeen te zijn, zij maken echt deel uit van ons gezin en alles wat we doen en laten is dan ook op hun afgestemd.

ONZE HONDEN VAN VROEGER TOT NU.

Onze eerste hond was Raika, een Dobermannteef uit een eenmalig particulier nestje,
Raika is op 8weken bij ons gekomen en was een harde tante maar o zo trouw.
Op 8 1/2 jarige leeftijd is er bij ons Raika een nekhernia ontdekt maar wij hebben toch nog enige tijd van haar kunnen genieten, ze werd bijna 11jaar.

In 1998 is er een 2de hond bijgekomen namelijk onze Groenendaeler Xebo Van Refresti, wij hebben met hem enkele shows meegedaan en Johan trainde met hem in de gehoorzaamheid.
Begin september 2005 hebben we onverwachts onze Xebo veel te vroeg verloren, hij was amper 7jaar.

In 1999 zijn we onze roedel nog gaan uitbreiden en is onze Tevurense herder Yargos Van Refresti er bijgekomen waarmee Magali gehoorzaamheid trainde tot de debutantengroep en enkele wedstrijden heeft gespeeld.
Yargosje is ingeslapen op de leeftijd van 14,5 jaar aan kanker.

Eind oktober 2005 zijn we via onze dierenarts in contact gekomen met een Franse herder namelijk de Beauceron en hebben wij ons oog laten vallen op een teefje uit een particulier nest, ons Gina.

In februari 2007 is onze Beauceronreu Farac op de leeftijd van 5maand onze roedel komen vervoegen. Wij hebben Farac moeten laten inslapen op de leeftijd van 10,5jaar, hij had een verlamming van de achterhand.

In mei 2008 is tijdens de opendeurdagen van dierenasiel Animaltrust waar wij vrijwilligers waren ons kruisinkje Zoé erbijgekomen.

In juni 2009 zijn we op zoek gegaan naar een Beauceronreu in de kleur harlekijn
en zijn uiteindelijk terecht gekomen bij een hobbykennel in Frankrijk, zo is Enzo du Bois du Coin Perdu bij ons gekomen.

Een 6-tal maanden na de komst van ons Enzo zijn we beginnen uitkijken naar een teefje om onze eigen kleine Beauceronkennel te starten
en is sinds 19 juni 2010 ons Fyotta du Stuyver Veld hier gekomen, we hebben met haar ons eerste nestje gedaan eind 2012.

Op 3 december 2010 zijn wij Félicia de la Cité des Comtes gaan ophalen in Ille et Vilaine te Frankrijk, zij is onze stammoeder en van haar hebben we momenteel 3 nakomelingen bij ons.

Op 12 juni 2013 hebben we uit het eerste nest van Félicia met de Franse reu César 2 reutjes gehouden, ons Matisse en Milan l'Ami de la Campagne.

Ons Norange, geboren op 11 mei 2014, hebben we aangehouden uit Fyotta met Grimm Loup.

Ons Piaf Edith, geboren op 6 april 2016, is bij ons gebleven en is een dochter van ons Félicia en Grimm Loup.

Sinds maart 2017 is Michoco bij ons gekomen, zij komt net als Félicia vanbij Stephanie van kennel de la Cité des Comtes te Bretagne.

Meer over onze schatten en foto's kunnen jullie zien via hun eigen pagina.

Veel plezier met het bekijken van onze site!

Johan, Magali & de woefs.