HALLO!

Wij zijn Johan en Magali en wonen met onze honden in het hartje van de Vlaamse Ardennen.

Magali is van thuis uit opgegroeid met honden en katten. Als kind was ze al op de hondenschool te vinden als toeschouwer voor haar tante en haar Dobermanns. Magali heeft dan toch enige ervaring in het trainen met honden en de opvoeding ervan, mede ook doordat zij in het verleden reeds GP wedstrijden speelde met haar Tervurense herder en sinds 2005 ging ze met Beaucerons aan de slag.

Johan heeft altijd een hond willen hebben maar bij hem thuis waren ze er niet voor te vinden dus toen we in 1997 gingen samenwonen was het al duidelijk dat er meerdere honden deel zouden uitmaken van ons leven. Johan begon kennis op te doen in het GP programma en speelde wedstrijden met Enzo en Félicia, momenteel doet hij af en toe aan schapendrijven met Uzelle.

In 1998 zijn we vanuit onze thuishaven Zwalm verhuist naar het mooie Brakel (te oost-vlaanderen), we kochten er een huisje gelegen tussen de weides waar we kunnen genieten van de mooie natuur en op 300m van een prachtig wandelbos waar we vaak in te vinden zijn.

Van 2006 tot 2009 hebben we als vrijwilligers in het dierenasiel geholpen, wekelijks gingen we gaan wandelen met de asielhondjes en hielpen hier en daar een handje.

Vanaf de komst van onze eerste Beauceron Gina, zijn we ons nog meer gaan verdiepen in het ras en kwamen we tot de conclusie dat de Beauceron heel goed bij ons past, maar het is pas na de komst van onze arlequin Enzo dat we beginnen plannen zijn om misschien toch maar zelf onze kleine Beauceronkennel op te starten.

Onze kennelnaam "L'Ami de la Campagne" (de vriend van het platteland) vonden wij heel goed passen bij een van oorsprong rustique plattelandshond, daarbij komt nog dat ons huisje ook echt op het platteland gelegen is.

We zijn veel op speciale Beaucerondagen te vinden (waar zowel het karakter als het uiterlijk van een Beauceron aan bod komt), daar hebben we al onze kennis opgedaan door veel te horen en te zien en door de goede connecties met Franse fokkers weten we heel veel over de verschillende bloedlijnen.
Het is dan ook belangrijk om te weten welke de betere bloedlijnen zijn en welke men mag combineren, we vinden dit als fokker enorm belangrijk want ook al is fokken steeds een beetje gokken aan Russiche roulette doen we niet mee dus we willen weten waar we mee bezig zijn.

Ons doel is Beaucerons te fokken waar zowiezo de gezondheid heel belangrijk is maar al evenzeer ook het rastypische karakter, Beaucerons met sport/werkcapaciteit, kalm en gezond in de kop en vooral aanhankelijke, trouwe, aktieve gezinshonden, honden die kracht uitstralen, robuust maar niet plomb, een mooi typisch gangwerk hebben (Beaucerons zijn echte dravers) en met een mooie gestrekte herderskop.

Alles staat hier in het teken van onze honden, we besteden veel aandacht om hun de nodige uitdagingen te blijven geven o.a. apporteerspelletjes (met ballenwerper), trucjes en oefeningen uitvoeren op onze speelweide, we wandelen bijna elke dag, en Johan gaat regelmatig met hun fietsen. In de zomer trekken we er nu en dan op uit naar plaatsen waar ze eens kunnen zwemmen. Daarnaast hebben we ook nog de kennelwandelingen die we doen met de baasjes van onze gefokte honden.

We zijn soms te vinden met de honden op de hondenschool en doen af en toe aan schapendrijven. Wij gaan nu en dan naar de showtraining en daarnaast zijn we vaak aanwezig op verschillende hondenshows in binnen- en buitenland.

We zijn veel op speciale Beaucerondagen te vinden, daar hebben we al onze kennis opgedaan en door de goede connecties met Franse fokkers weten we heel veel over de verschillende bloedlijnen.
Het is dan ook belangrijk om te weten welke de betere bloedlijnen zijn en welke men mag combineren, we vinden dit als fokker enorm belangrijk zodat we weten waar we mee bezig zijn.

Al onze honden lopen overdag rond in de tuin, die is opgesplitst in verschillende delen, ze beschikken over schuilhokken en een deel van de garage. Ook onze speelweides zijn opgesplitst in meerdere delen.

's Avonds komen alle honden binnen bij ons en ook 's nachts slapen ze in huis waar ze elk hun eigen vaste slaapplaats hebben en ook al zijn onze honden bestand tegen elk weertype en zijn het geen echte "salonhondjes", voor ons behoren ze nog altijd tot de categorie "huisdieren" en het is 's avonds zo gezellig om met zen allen bijeen te zijn, zij maken echt deel uit van ons gezin en alles wat we doen en laten is dan ook op hun afgestemd.

ONZE HONDEN VAN VROEGER TOT NU.

Onze eerste hond was Raika, een Dobermannteef uit een eenmalig particulier nestje,
Raika is op 8weken bij ons gekomen en was een harde tante maar o zo trouw.
Op 8 1/2 jarige leeftijd is er bij ons Raika een nekhernia ontdekt maar wij hebben toch nog enige tijd van haar kunnen genieten, ze werd bijna 11jaar.

In 1998 is er een 2de hond bijgekomen namelijk onze Groenendaeler Xebo Van Refresti, wij hebben met hem enkele shows meegedaan en Johan trainde met hem in de gehoorzaamheid.
Begin september 2005 hebben we onverwachts onze Xebo veel te vroeg verloren, hij was amper 7jaar.

In 1999 zijn we onze roedel nog gaan uitbreiden en is onze Tevurense herder Yargos Van Refresti er bijgekomen waarmee Magali gehoorzaamheid trainde tot de debutantengroep en enkele wedstrijden heeft gespeeld.
Yargosje is ingeslapen op de leeftijd van 14,5 jaar aan kanker.

Eind oktober 2005 zijn we via onze dierenarts in contact gekomen met een Franse herder namelijk de Beauceron en hebben wij ons oog laten vallen op een teefje uit een particulier nest, ons Gina, zij is 13jaar en 6 maand geworden en is ingeslapen omwille van een scheur in haar longen.

In februari 2007 is onze Beauceronreu Farac op de leeftijd van 5maand onze roedel komen vervoegen. Wij hebben Farac moeten laten inslapen op de leeftijd van 10,5jaar, hij had een verlamming van de achterhand.

In juni 2009 zijn we op zoek gegaan naar een Beauceronreu in de kleur harlekijn
en zijn uiteindelijk terecht gekomen bij een hobbykennel in Frankrijk, zo is Enzo du Bois du Coin Perdu bij ons gekomen, Enzo is overleden op 15 maart 2022, hij werd net geen 13 jaar.

Een 6-tal maanden na de komst van ons Enzo zijn we beginnen uitkijken naar een teefje om onze eigen kleine Beauceronkennel te starten
en is sinds 19 juni 2010 ons Fyotta du Stuyver Veld hier gekomen, we hebben met haar ons eerste nestje gedaan eind 2012.

Op 3 december 2010 zijn wij Félicia de la Cité des Comtes gaan ophalen in Ille et Vilaine te Frankrijk.

Op 12 juni 2013 hebben we uit het eerste nest van Félicia met de Franse reu César 2 reutjes gehouden, ons Matisse en Milan l'Ami de la Campagne.

Ons Norange, geboren op 11 mei 2014, hebben we aangehouden uit Fyotta met Grimm Loup.

Ons Piaf Edith, geboren op 6 april 2016, is bij ons gebleven en is een dochter van ons Félicia en Grimm Loup.

Sinds maart 2017 is Michoco bij ons gekomen, zij komt net als Félicia vanbij Stephanie van kennel de la Cité des Comtes te Bretagne.

Q'Rouny °2017 uit Félicia x Enzo en Roxine °2018 uit Norange x Diaz des Vaux Rouges, zijn beide bij ons gebleven.

Sinds 2021 is onze roedel aangevuld met Uzelle le Bas Rouge Celeste, zij is een dochter van de door ons gefokte Nelle met Quiew du Fond des Camps.

Meer over onze schatten en foto's kunnen jullie zien via hun eigen pagina.

Veel plezier met het bekijken van onze site!

Johan, Magali & de woefs.