Verslagen en foto's van activiteiten dat we doen met onze honden 2010 - 2011.

23/10/2011 JB te Meulan.

De laatste JB van dit jaar en de eerste kans voor Félicia die sinds 2 weken oud genoeg is om een Cotation te bemachtigen. Alles ging door op de cynodrome, een raceparcour voor windhondenrennen, in Ile Belle. We hadden ook Fyotta en Enzo mee als supporters voor de kleinste van ons bende. Eerst werd de hoogte van Félic gemeten (62,5cm) en het leuke was dat de meneer die dit deed de eigenaar was van Phoebus de overgrootvader van Félicje en het was leuk dat hij dingen herkende in Félicia van zijn hond, een hele lieve man. Dan met Félic naar de morphologie bij Mr. Favey-Blackmore, daar kreeg ze een Excellent. Dan naar de karakter test bij Mr. Boudjmaa, en terwijl we aan het wachten waren kwam ineens Foebus de nestbroer van Félicia met zijn eigenaars ons tegemoet. Het was fijn om hun te zien en wat een reu is Foebus geworden, 69cm en ook hij had een Excellent op de Morphologie gekregen. Uiteindelijk was het Félicia's beurt om aan de TAN te beginnen, zoals steeds bij het ingaan van de ring krijgt ze een halsketting met een lange lijn aangedaan door de ringmedewerker, daarna kon Johan met haar beginnen aan de wandeling met schot in achteraanzicht en daar reageerde ze helemaal niet op, daarna in stilstand voor het schot in vooraanzicht en ook hier verpinkt Félic niet maar dan de stokbedreiging, Felic had ineens weer haar broertje opgemerkt die buiten de ring stond en had helemaal geen intresse in de stokbedreiging door Mr. Boudjmaa dus moest hij echt haar aandacht uitlokken en uiteindelijk had Félicia de bedreiging door en sprong ze naar hem toe, oef,.... alles is goed verlopen en dus krijgt ze ook een Excellent voor de Test Caractère en pakt ze haar COTATION 2!! Net als haar broer Foebus. 'S avonds moesten Johan en Félicia nog naar de erering waar ongeveer 20 jeugdteefjes hun opwachting maakten en hoopten geklasseerd te worden bij de eerste 4. In de finalekeuring was het Mr. Kerfriden die besliste over de plaatsingen, één voor één vielen er hondjes af en uiteindelijk werd na meer dan 10 looprondjes Félicia uitgeroepen als 3de beste Jeugdteef!! Heel goed gedaan van ons ukkie en het leuke is dat ook haar broer Foebus de 3de plaats pakt bij de jeugdreuen. Het was een hele fijne dag met een heerlijk najaarszonnetje in gezelschap van Sylvie, Seng en Foebus.

Tijdens de morphologie.

Tijdens de test caractère.

Tijdens de eindkeuring, Félicia 3de beste jeugdteef.

Enzo en Fyotta mee om te supporteren, enkele sfeerfoto's, en Félicia met haar broer Foebus.

 
 
02/10/2011 JB en RE te Noeux-les-Mines.

Op de Régionale Elevage hadden we Fyotta ingeschreven voor de Cotation 3, om 8u30 waren we er en zijn Magali en Fyotta onmiddellijk gaan aanschuiven bij Mr. Saggiolo voor de meting van je hond, dit ging niet zo vlot want enkele hondjes lieten het absoluut niet toe, eindelijk was het dan toch aan ons en we hebben het er snel van afgebracht, dan op naar de Test Caractère, daar was er één iemand voor, dus effe wachten en dan onze beurt, even een andere halsband en een lange lijn laten aandoen door de ringcommissaris en daar gaan Magali en Fyotta voor de wandeling met schot achteraan, geen reactie, en nu stilstaan voor het schot in vooraanzicht weer geen reactie, dat is al goed verlopen, dan de stokbedreiging, Mr. Gothiere kwam al zwierend met een stok naar Fyotta, ze maakt haar groot en staat recht naar hem te staren, Mr. Gothiere gaat even op zijn stappen terug en komt dan weer in haar richting met de stok en dan sprong ze toe, goed gedaan meisje, daarna nog even de chip lezen en lekker sociaal doen tegen de ringcommissaris (op de een of ander manier zag ze die man graag), en met de vraag gesteld door Mr. Gothiére, Mme. vous travaillez avec votre chien? Oui Mr., dans l'Obéissance. Je le vois, une bonne équipe! Merci Mr. haha natuurlijk zijn Magali en Fyfke een goed team! En blij verlaten we de ring. Dan nog de Morphologie afwerken bij Mr. Armatol en ook hier behaald Fyotta haar Excellent en heeft dus haar COTATION 3 beet!!!! Wat zijn we toch trots op onze meid! In de erering hebben we Fyotta niet meer uitgebracht want zowel zaterdag toen ze haar brevet behaalde (een vol uur in de vlakke zon gestaan) als op de zondag een hele warme dag hebben we haar gewoon laten rusten in de auto ze had er trouwens zelf ook genoeg van om steeds in die zon te staan.
Daarna nog ons Félicia die was ingeschreven voor de Journée Beauceronne, zij werd gekeurd door Mr. Guy Jenny en kreeg tijdens de morphologie een Très Prometteur!!! en zij mag dus ook nog eens terug in de late namiddag voor de erering, en dan is het zover eerst alle jongsters van de Journée Beauceronne die een Très Prommetteur kregen mochten per classe de erering in, ons Félicia liep in de Debutantenclasse en ze behaalt de EERSTE PLAATS!! Daarna moest ze het opnemen tegen de beste teven en reuen van elke classe en ons Félic krijgt de eerste plaats en is dus BESTE HOND VAN DE JOURNEE BEAUCERONNE Noeux-les-Mines 2011!!!Hiermee treed ze in de voetsporen van haar moeder Baya die dit ooit op de JB in Geurn behaalde. Nu staat hier voor 1jaar de wisselbeker van Chtis Bas Rouge op de kast te prijken en komt Félicia's naamplakje er tussen te hangen. Wat een dag of eigenlijk (samen met wat onze hondjes de zaterdag hebben gepresteerd) wat een SUPER weekend. Foto's van
Félicia in de erering.

 
  04/09/2011 CANT L'Isle Adam.

Nog maar eens naar Frankrijk geweest om een test mee te doen deze keer de Troupeau Test of CANT.
Er waren 10 honden ingeschreven waaronder 4 Beaucerons, eerst moesten we een sociaal gedeelte afleggen, de keurmeester moest de hond kunnen aanraken en strelen en daarna moesten de honden rakelings langs elkaar passeren en daarna werd naar elke hond op ongeveer 50cm een voorwerp gegooid die lawaai maakt om te zien hoe ze daar op reageerden, dit gedeelte gaf geen enkel probleem.
Het tweede gedeelte is een stuk gehoorzaamheid met slalommen tussen de andere honden, daarna een volgoefening en de hond overhandigen aan de keurmeester terwijl de eigenaar volledig uit zicht gaat, daarna moesten we terugkomen en de hond oproepen, ook dit verliep goed voor onze meisjes.
En dan eindelijk bij de schapen, eerst de beurt aan Félicia en vanaf Johan met haar de pen (waar de schapen instaan) inging was al duidelijk dat Félicia wel heeeeel veel intresse had in de schapen en dus heeft de keurmeester haar overgenomen maar hij kreeg Félicia niet onder controle dan maar terug Johan die het moest proberen maar het temperament van Félic was niet te bedaren en ze luisterde naar geen enkel commando. Het positieve is wel dat ze helemaal geen agressie toonde naar de schapen en dus met wat goede raad van de keurmeester mag ze op een andere dag nog eens een poging doen.
Fyotta deed het een stuk rustiger aan, bij het ingaan van de pen was ze kalm en keek niet echt naar de schapen dus mocht de leiband af en werden de schapen in beweging gebracht en toen reageerde ze, in het begin deed ze dit iets te heftig maar met een stemcorrectie van de keurmeester was ze onmiddelijk bedaard, daarna mocht Magali samen met Fyotta achter de schapen stappen en met de nodige aanmoeding begon Fyotta rond de schapen te draaien en dus scheidde de keurmeester de schapen in twee groepen maar toen ging Fyotta er net weer iets te heftig in en dus met een luide RUSTIG! van Magali bedaarde ze terug en weer met de nodige aanmoediging ging ze weer ronddraaien en uiteindelijk stond de kudde weer voltallig.
Het eindresultaat voor Fyotta GESLAAGD!! en dus heeft zij haar CANT behaald.
Jammer genoeg zijn er geen foto's van de test omdat we in dezelfde groep waren ingedeeld, wel deze 4 foto's van onze 2 meisjes die genomen zijn na de test en de show, lekker genieten en relaxt (ja Félic kan ook relaxen alleen niet op het juiste moment).

 
 
07/08/2011 foto's Socialisatietest Félicia op de Affligemse hondenschool.

 
 
26/06/2011 foto's Journee Beauceron te Prey.

Deze keer hadden we ons 2 teefjes ingeschreven, eerst de beurt aan Johan en Félicia, voor morphologie kreeg Félicje een TRES PROMETTEUR en op de test caractère ook een TRES PROMETTEUR, geen Cotation want dit kan pas vanaf 12maand. Daarna Magali met Fyotta, eerst een officièle meting van de schofthoogte (65,5cm), daarna op naar de test caractère zij kreeg een UITMUNTEND met een totaal van maar liefst 96/100!! Daarna met Fyotta naar de morphologie en ook hier krijgt ze een UITMUNTEND en dus (na afwachting van de officièle heupuitslag) COTATION 2!!

Dan een hele tijd wachten voor de eindkeuringen maar wel de moeite waard, eerst ons Félicia zij pakt van de 7 puppyteefjes de 1ste plaats!! Dan ons Fyotta, in een hele grote groep jeugdklas teefjes werd ze niet geclasseerd MAAR tot ons verbazing werd ze daarna in de erering uitgeroepen samen met nog 3 andere hondjes voor "coup du coeur du juge" doordat ze 96% haalde voor de karaktertest!!

Voor ons was de JB een super dag en natuurlijk zijn wij enorm trots op onze evenwichtige hondjes!! Hieronder enkele foto's van onze hondjes en sfeerfoto's, jammer genoeg geen foto's van de karaktertest van Fyotta want ons fototoestel lag nog in de auto en Johan was niet op tijd terug.

   
   
Foto's van de MAG-test op 10/04/2011.

Een mooie zonnige dag voor een reisje naar Nederland om met Enzo de MAG-test (Maatschappelijk Aanvaardbaar Gedrag) mee te doen, ook Fyotta en Félicia waren mee om te supporteren. Deze test heeft als doel het achterhalen van bange honden, van honden die te stressgevoelig zijn en honden die te snel bijten. Meer info over de test vind je hier. Er worden 2 kwalificaties uitgedeeld en dat is voldoende=geslaagd of onvoldoende=niet geslaagd. Wij zijn heel blij dat ons Enzo een voldoende kreeg en dus GESLAAGD is!! Bedankt aan Marius (die eveneens met Astor slaagde) voor de vele mooie foto's.

   
    13/03/2011 foto's Régionale d'Elevage en Journee Beauceron te Nonville.

Het was voor ons in Nonville een geslaagde dag, met onze jongsters Fyotta en Félicia hebben we deelgenomen aan de JB, aangezien ze beide nog te jong zijn om een Cotation te krijgen was het toch fijn om eens mee te doen, het was een leuke training en ze zijn weer een ervaring rijker.

Ons Félicia kreeg bij Mr. Favey-Blackmore een Très prometteur op Morphologie en een Très prometteur op Caractère (TP-Baton, TP-Coup de feu), maar dit was niet alles in de erering werd ze ook nog gekozen als 2de beste Babyfemelle van de dag net na haar zusje Flore die de 1ste plaats kreeg.

 

Ons Fyotta kreeg van Mr. Favey-Blackmore een Très prometteur op Morphologie en een Prometteur op Caractère (TP-Baton, P-Coup de feu) in de erering werd ze niet geplaatst.

 

Daarna ons Enzo die ingschreven was voor de RE, voor hem was het een belangrijke afspraak om een gooi te doen naar zijn Cotation 3.

Op een RE wordt de hond officieel gemeten en daar was Mr. Bretin die de metingen uitvoerde al heel positief over Enzo's afmetingen, met de commentaar "un très bon et beau male"!

Bij Mr. Gothiere kreeg Enzo voor zijn test de Caractère (TAN 8-8-8) een EXCELLENT en bij Mr. Renaux voor zijn Morphologie ook een EXCELLENT en heeft dus nu zijn COTATION 3 (excellent) op de dag dat hij net 22 maand werd!!!

   
   
12/03/2011 foto's van de socialisatietest van Fyotta.

   
   
03/09/2010 Test aptitude naturel (TAN) Enzo.

Een verslagje met foto's.

Op de Journee Beauceron te Noeux les mines is Johan met Enzo eerst naar de TAN gegaan, even kijken naar de andere honden om te zien hoe alles in elkaar zat, we zagen verschillende honden achteruit gaan bij de bedreiging dus de zenuwen bij Johan begonnen de kop op te steken, oké dan uiteindelijk ook ons papier afgegeven, één ding zagen we meteen dit is heel wat anders dan de socialisatie test in België die hij met gemak behaalde.

Enzo kreeg een halsband om met een lange lijn, efkes de chip controleren en daarna beginnen wandelen voor het schot, 3keer hebben ze geschoten.

De eerste keer keek hij op zo van, huh hebben jullie dat ook gehoord ? Bij het tweede schot stond Johan voor Enzo en kon Mevr. Armatol hem niet zien dus maar een derde schot en weer keek Enzo even op om te zien of wij nu echt getikt zijn en dit nu nog niet gehoord hadden (haha, nope) maar het aller belangrijkste was dat hij geen angst toonde en lekker verder ging met snuffelen.

Daarna de bedreiging, Mevr. Armatol komt af met haar stok in de lucht, ons Enzo bekijkt haar, en ...., hij sprong ernaartoe zonder enige aarzeling en bij de tweede keer ging hij nog erger tekeer, daana ging Mevr. Armatol haar stok wegleggen en was ons Enzo weer de rust zelve en liet zich zonder problemen aanhalen door haar, dus het resultaat een EXCELLENT!!!!

Johan was SUPER trots op zijn hond!!

Daarna moest Enzo nog de morphologie doen, we waren zenuwachtiger dan anders maar dit was nergens voor nodig ook bij Mr. Armatol kreeg hij een Excellent voor morphologie!!

Enzo heeft nu zijn Cotation 2 behaald, het hoogste wat er die dag uitgedeeld werd.

Hier Enkele foto's.

   
   
Foto's socialisatietest van 13/03/2010.

Uitleg door de keurmeester.       Slalom tussen personen.              Ingesloten worden.                    Uit de groep weggaan.
    
Hond achterlaten en terug in de groep gaan staan, daarna hond oproepen midden in de groep.
    
Hond achterlaten en uit zicht gaan terwijl passeren er mensen en andere honden.
    
Zelf met hond passeren aan ander achtergelaten hondje.
    
wandeling langs de straat met passage van auto, fietser, jogger en wandelaars.