Verslagen en foto's van activiteiten dat we doen met onze honden 2014 - 2015.

 Activiteiten 2012 - 2013. 

04/10/2015 Journée Beauceronne Gravelines.

Fabrice en Carin hadden N'Lewis Midas l'Ami de la Campagne ingeschreven en natuurlijk mochten we dat niet missen dus waren wij afgezakt samen met zijn mama Félicia en ons Norange naar Gravelines. Bij de morphologie werd hij gekeurd door niet zomaar de eerste de beste, de keurmeester was de gerenommeerde rasspecialist Mr. Jean Kerfriden, Midas krijgt op alles een EXCELLENT en mag dus naar de finaleronde en om dit resultaat te krijgen van deze keurmeester....wauw...enorm tevreden!
Bij de karaktertest was het voor Midas zijn eerste keer en zonder enige training, de keurmeester daarvoor was Mr. Gothière en hij vond dat Midas volwassenheid miste bij de stokbedreiging, en dat is waar maar ja het mannetje is dan ook pas 12 maand. Hij kreeg een Très bon voor de TAN maar het belangrijkste is dat hij niet reageerde op het pistoolschot en geen echte angst, paniek of vluchtgedrag vertoonde bij de stokbedreiging, alleen de volgende keer wat meer lef tonen en vooruit gaan bij de stokbedreiging. Komt wel in orde!
In finaleronde 's avonds stonden Midas en Carin in een grote groep (ongeveer 13) jeugdreuen, de groep werd opgesplits om te lopen en ja dat lopen bleef maar duren want hier gaat het enkel om het gangwerk, telkens vielen er honden af en uiteindelijk bleven er 4 over met jawel hoor Midas en Carin erbij! Nu konden de keurmeesters gaan classeren ennnnn..... kregen ze de zilveren medaille!! Een mooie 2de plaats dus!! Dikke proficiat, echt TOP!!
Fabrice had Ch. Morse Monty l'Ami de la Campagne aangemeld voor een voorstelling (Kampioen van Nederland & Recommandé) en ererondje in de classe Recommandé Cotation 4/Champions, zo hebben ze Monty in Frankrijk nog maar eens kunnen bewonderen.
Wij werden ook nog vergezeld door de eigenaars van Noukie en N'Thor (broer en zus van ons Norange) en van Nikita (zusje van N'Lewis Midas) die er allen ook nog van geprofiteerd hebben om een leuke strand wandeling te gaan maken op amper 15 minuutjes rijden van de Beaucerondag, heel erg bedankt dat jullie erbij waren als bezoekers/supporters!
Het was weer een heerlijke en gezellige dag met al die l'Ami'kes samen!!
Alle foto's zijn
HIER te bekijken.

 


07/06/2015 Belgische Nationale d'Elevage te Wezemaal.

Ook dit jaar was de NE terug op het terrein van KFC Rapide, een locatie die ideaal is om dit soort evenement te organiseren en dat samen met schitterend weer in super gezelschap maakt zo een dag weer heel gezellig. Deze dag worden de hondjes beoordeeld op uiterlijk maar ook het karakter dat ze laten zien in de showring is belangrijk, dus hoe ze zich gedragen tijdens het betasten en tandjes tonen.
Er waren 50 Beaucerons ingeschreven, de teven werden gekeurd door de Belgische rasspecialiste Mevr. Derijcke en voor de reuen de Franse rasspecialist Mr. Lasselin.
Wij hadden Matisse ingeschreven en Norange was mee als bezoeker, verder waren ingeschreven van onze kennel, Morse (Monty), N'Lewis (Midas), N'Ice en Nelle. Er waren ook enkele l'Ami de la Campagne's die ons daar een bezoek hebben gebracht, Yvo & Hilde met Mirko, Jannick en Evy met Noukie, Steven en Jarno met Nell en Marie-Dominique met Navarre. Het was een leuke bende en voor ons heel fijn daarom willen we iedereen van harte bedanken om deel te nemen of langs te komen.
En dan de resultaten...in de puppyklas teefjes stonden de zusjes N'Ice en Nelle zij kregen beide het hoogst haalbare Veelbelovend op morphologie en op karakter zij mochten dus naar de erering in de namiddag.
Bij de puppy reutjes stond N'Lewis en net als zijn zusjes krijgt ook hij een Veelbelovend op morphologie en karakter en dus erering. Dan hadden we Matisse in de tussenklas en hij kreeg een Excellent+ op morphologie en Excellent op karakter en zijn broer Morse die ingeschreven was in de openklas kreeg een Excellent op morphologie en Karakter wat maakt dat alle 5 de ingeschreven hondjes naar de erering mochten.
In de erering werden telkens 4 hondjes geklasseerd, bij de puppyteefjes waren er 7 aanwezig, N'Ice werd niet geklasseerd en Nelle werd 3de.
Midas bij de puppyreutjes werd 2de en de tweer broers, Monty in de openklas werd 4de en Matisse in de tussenklas 2de. Bij de Lot d'elevage hadden we de 5de plaats met 5 honden waaronder 3 pups.
Mooie resultaten en een dikke proficiat en jullie kunnen vooral ook heel tevreden zijn hoe de hondjes zich hebben gedragen!!
Wij hopen er volgend jaar terug bij te zijn en nogmaals bedankt aan alle eigenaars van de l'Ami de la Campagne'kes voor het gezelschap!!
Het volledige fotoalbum staat
HIER! (foto's door Fabrice Ottburg)

 


23&24/05/2015 Nationale d'Elevage Saint Pierre de Boeuf (Fr).

De jaarlijkse Nationale d'elevage van de Beauceron in Frankrijk ging door net boven Lyon in Saint Pierre de Boeuf. In totaal 588 Beaucerons van over de hele wereld waren aanwezig op het grootste evenement van het jaar. De volgende landen waren vertegenwoordigd, België, Nederland, Duitsland, Italië, Spanje, Zwitserland, Luxemburg, Finland, Zweden, Oostenrijk, Rusland, Croatië, Hongarije, UK, Canada en Amerika.
Voor de 4de keer op een rij waren wij erbij, onze thuisblijvers werden super verzorgd door Sarah (waarvoor onze dank!) en met ons waren mee Enzo, Milan en Fyotta als bezoekers en ingeschreven Matisse en Norange, we werden vergezeld door Fabrice en Carin met Monty en Midas. Voor de broertjes Monty en Matisse was dit een heel belangrijk weekend, beiden hebben reeds een cotation 2 (HD A) en zij konden dit weekend een gooi doen naar de Cotation 4 Recommandé.
De jongsters, Norange net 1 jaar kon eventueel ook een cotation pakken maar dat is bijzaak, samen met puppy Midas van 8 maand is het vooral om ervaring op te doen.
De zaterdagochtend waren we vroeg aanwezig en na het afhalen van de formulieren zijn we onmiddellijk naar de metingen gegaan, zowel Norange als Matisse lieten zonder probleem alles toe en dus waren we daar vlug vanaf met een mooi compliment van de keurmeester over het hoofd van Matisse die met 3 x 13,5 een perfecte kopje heeft.
Ondertussen waren Fabrice en Carin gearriveerd, zij zijn eerst met Midas de CANT (schapentest) gaan afleggen waarvoor hij dan ook geslaagd is. Daarna zijn Carin & Fabrice gaan aanschuiven voor de metingen van Monty wat ook geen enkel probleem opleverde en zijn wij gaan wachten aan de terreinen van de TAN (karaktertest).
Matisse haalde bij de karaktertest zonder verpinken het coup de feu (schot voor- en achteraan), hij stond als een huis tijdens de 3 stokbedreigingen en ging daarna nog eens lekker sociaal doen naar de keurmeester, daarmee behaalde hij een Excellent op de TAN en zat deze proef er ook weer op voor hem.
Norange doorstond het schot eveneens zonder verpinken maar bij de eerste stokbedreiging zette ze 1 poot achteruit om dan bij de 2de keer al blaffend vooruit te gaan, daarna kon ze meteen de klik maken en toonde ze zich sociaal naar de keurmeester, daarmee kreeg ze een Excellent op de TAN.
Dan vlug de hondjes effen in de auto gedaan en hebben we Carin en Fabrice opgezocht waar Monty bijna aan de beurt was voor de TAN, en ja duidelijker kan de vergelijking niet zijn, net als broer Matisse verpinkt Monty totaal niet op de 2 schoten en tijdens de stokbedreiging stond hij er heel cool bij en ging zelfs waarschuwend blaffen bij de 3de bedreiging om dan met een zwierende staart zonder probleem sociaal te doen, yes he also did it 8/8/8 voor de TAN en dus Excellent.
Nu moesten we nog naar de morphologie waar zowel Monty als Matisse een Excellent "+" kregen (de plus is nodig om verder te gaan naar de gezamelijke coup de feu) en dus weer een proef goed doorstaan voor de Cotation 4. Norange werd bij de jeugd gekeurd en kreeg een Excellent op morphologie en dit was voor haar de laatste proef voor de zaterdag zij is nu COTATION 3!!
Aangezien de morphologie keuring van Matisse na 16u gebeurde was ook hij klaar voor de zaterdag. Monty daarentegen moest wel nog de ring in voor het gezamelijk schot, eerst waren het de teefjes en dan uiteindelijk de reuen waar telkens een 12-tal eigenaars met hun hond in de ring werden geroepen, allen mooi naast elkaar op een rij en dan weerklonken de schoten, enkele honden staan getraind te blaffen, anderen zoeken al opspringend steun en nog anderen willen gewoon zo vlug mogelijk weg uit de ring, gelukkig zijn er ook honden die zich normaal rustig gedragen en gewoon uit zichzelf schotvast zijn en daar was Monty bij, hij behaald dan ook op zijn dooie gemak de zo gevreesde "coup de feu" nu staat hem enkel nog de finaleronde te wachten op zondagavond.
De zondag was het opnieuw de beurt aan Norange, zij was ingeschreven voor de CSAU (test voor werkaanleg en sociaal gedrag) en dat is voor Norange die gehoorzaamheid doet een koud kunstje, zij behaald dan ook haar CSAU met een Excellent.
Later in de voormiddag moest Midas nog de morphologie afwerken en het kereltje van 8 maand kreeg op alle onderdelen een Très prometteur en als hij zo verder doet zal dit zeker een toekomstig Cotation 4 hondje worden.
Om 15u begonnen ze met de coup de feu waar ons Matisse nog maar eens net als zijn broer zich niet van de kaart liet halen door sommige histerische honden en het gezamenlijk schot dus ook zonder probleem doorstond. Nu rest voor beide enkel nog de finale ronde, die begon na de landenparade met terug een grote opkomst van liefhebbers en fokkers van de Belgische delegatie, het was heel spannend want ondanks de vele geslaagde testen kon hier nog steeds de cotation 4 verspeeld worden, de honden worden beoordeeld op het herders gangwerk, jaja het steekt nauw, de Cotation 4 krijgt men niet zomaar.
Na een uur te staan stressen mochten Fabrice met Monty en Magali met Matisse eindelijk de ring in bij de openklas reuen, gelukkig werden we opgedeeld in kleinere groepjes om de rondes te lopen en na 2 rondjes lopen werden de broertjes goed bevonden en behaalden ze alletwee hun "COTATION 4 RECOMMANDE".
We zijn dan ook ENORM trots op onze hondjes en dat we naar huis gaan met niet 1 maar 2 zelfgefokte ETALONS RECOMMANDE!!!!!!!!
Dit is waar het om draait en waarvoor er elk jaar een 600 Beaucerons van over de hele wereld naar de Franse Nationale d'Elevage komen! We willen dan ook Fabrice en Carin heel erg bedanken om ons te vergezellen samen met Monty en Midas (N'Lewis)! Monty en Matisse zijn touwens ook de 2 eerste nakomelingen van onze Multi-ch. Felicia die zullen kunnen bijdragen aan het behalen van haar ELITE A titel, nuja dat gaan we toch alvast proberen, dus weer iets om naar toe te werken. Het was terug een vermoeiend maar heel gezellig en zalig weekend in super gezelschap en een leuk terugzien van onze Finse vrienden, de mensen van de Beauceronvereniging Nederland, andere buitenlandse bekenden en het leren kennen van nieuwe mensen, er was in elk geval heel wat intresse in onze jongens en bij het rondwandelen met ons Norange zagen we heel veel hoofden richting haar draaien, ons "bonk'je". A l'année prochaine!
Hieronder de foto's van de karaktertest van Monty.
Het volledige album is
HIER te bekijken. (met dank aan Fabrice Ottburg en Kris Kanora voor de foto's!)

 


05/10/2014 Journée Beauceronne te Gravelines (Fr).

Deze JB die normaal steeds doorging in Noeux les Mines gaat vanaf dit jaar telkens plaatsvinden in het Parc l'Aa te Gravelines met deze keer ongeveer 102 ingeschreven Beaucerons en natuurlijk zoals de vorige jaren waren wij ook aanwezig, deze keer met Matisse en Norange en we werden vergezeld door Vincent met Maïk (Maya), Fabrice, Carin en Louise met Morse (Monty), Evy en Jannick met Noukie en als bezoekers Steven, Elke en Jarno met Nell.
Na het betalen van de inschrijving en het afhalen van de formulieren zijn we eerst naar de TAN (karaktertest) gegaan, zoals steeds moesten we lang aanschuiven maar terwijl hebben de hondjes met elkaar wat liggen spelen en wat opviel was de schotvastheid van de jongsters, Noukie, Nell & Norange, de 3 zusjes bleven heel cool ondanks de vele pistoolschoten.
Uiteindelijk na lang wachten mochten Fabrice en Monty het terrein op, eerst sociaal doen naar de persoon die de uitleg gaf, dan de chipcontrole door de keurmeester en dan beginnen wandelen met lange losse lijn terwijl een 1ste schot weerklonk, dan stappen tot de volgende pion en stilstaan voor het schot in vooraanzicht en daarna enkele meters naar voor komen voor de stokbedreiging, Monty onderging het allemaal zonder probleem en kreeg dus een EXCELLENT voor zijn TAN met mooie commentaar van de keurmeester.
Daarna de beurt aan Vincent met Maya en ook voor hun hetzelfde ritueel die ze afronden met eveneens een mooie EXCELLENT voor de karaktertest.
Als laatste van ons groepje gingen Magali met Matisse het terrein op en jawel ook zij krijgen een EXCELLENT en meer nog Matisse behaalde 94/100 en de keurmeester zei dat met deze score hij kans maakt op de "beste karaktertest van de dag", want hij had al verschillende onvoldoendes uitgereikt, nuja het was net op het einde van de voormiddag en tijdens de namiddag moesten nog heel wat hondjes die test afleggen. De keurmeester was in elk geval heel erg te spreken over het stabiele karakter van alle 3 de M's en daar zijn we trots op.
Tijdens de middag hebben we met z'n allen gezellig een kleinigheid gegeten en gedronken, lekker bijgepraat en ervaringen uitgewisseld en dit is voor ons als fokker altijd een heel fijn moment.
Iets voor 14u zijn we dan richting de schaapjes gegaan want Fabrice en Monty hadden zich ingeschreven voor de CANT maar moesten eerst nog de CSAU (socialisatie en gehoorzaamheidstest) afleggen en ook voor dit onderdeel krijgen ze een EXCELLENT dus...op naar de pen met de schapen en ja hoor ook daar legt Monty een hele goede test af, mooi om te zien en dit voor de eerste keer op de schapen....zo naturel...de herder vond hem een "chien intéressant" en Monty behaald de CANT met een EXCELLENT.
Als laatste moesten we met z'n allen nog naar de morphologie keuring waar we terug lang moesten aanschuiven maar uiteindelijk was het aan ons en dit waren de resultaten van ons groepje, Monty EXCELLENT, Maya EXCELLENT, Matisse EXCELLENT, Noukie BELOVEND, Norange VEEL BELOVEND.
Rond 17u is er begonnen met de finalerondes, Maya werd niet geklasseerd in een grote klas jeugdteefjes, Norange geen klassement van een grote groep babyteefjes, bij de 18 jeugreuen voor Monty geen klassement en Matisse pakt uiteindelijk nog de 5 de plaats. Daarna nog de medaille uitreiking voor de honden die slaagden voor de CANT waar dus Monty bij was en helemaal op het einde werd dan toch Matisse de ring ingeroepen en was blijkbaar de 94/100 meer dan genoeg voor het behalen van de BESTE KARAKTERTEST VAN DE DAG!!
Ook nog even vermelden dat Nadja, Noekie en Iggy l'Etoile de la Nuit, alle 3 kinders van onze reu Enzo die, met hun 2,5 maandjes, ook hun best hebben gedaan want allen kregen ze een VEEL BELOVEND en Nadja werd 1ste en Noekie 2de in de superbabyclass teefjes, proficiat!!
Wij willen de eigenaars die ons vergezelden van harte bedanken om met ons deze dag te beleven, wij zijn fier en vooral heel blij als we zien dat jullie de tijd erin steken en er werk van maken zodat jullie Beaucerons zich verder kunnen ontwikkelen als sociale en stabiele honden want een mooie hond is 1 ding maar karakter, dat is belangrijker!

KLIK HIER om een reportage te bekijken gemaakt door een regionale zender over het reilen en zeilen op een Journée Beauceronne.

Klik HIER voor de foto's.

 


03 & 04/05/2014 Nationale d'élevage Frankrijk.

Ook dit jaar waren we van de partij op de Franse Nationale d'élevage en voor ons een beetje een "luxe" want deze ging door in het noorden van Frankrijk nl. in Noeux les Mines.
Wij hadden Matisse, Milan en Félicia mee, Fabrice, Carin en Louise waren helemaal vanuit Nederland gekomen en een verlengd weekend gepland in Noeux les Mines om met Morse alias Monty te kunnen deelnemen en vooral voor de sfeer te beleven en ervaring op te doen, de zondag voegden zich ook nog Vincent en Maïk alias Maya zich bij ons.
Omdat er voor de karaktertest voorrang werd gegeven aan honden die officieel een Cotation konden behalen en alle M's er nog te jong voor zijn was het dus enkel de morphologie die we moesten afwerken. Fabrice en Monty waren als eerste, Monty stond netjes en liep heel mooi en behaalde op alle onderdelen een TRÈS PROMETTEUR en kreeg dus een ticket naar de finaleronde. Johan en Milan deden het heel goed en behaalden ook een TRÈS PROMETTEUR en hetzelfde resultaat geldt ook voor Magali & Matisse die op alle onderdelen een TRÈS PROMETTEUR behaalden.
De zondag moest dan Vincent met Maya de morphologie doen en zij krijgen een PROMETTEUR met nochthans een très prometteur op de meeste onderdelen maar helaas door haar te hoge staartdracht geen ticket naar de finaleronde.
Voor ons was het weekend spannend omdat we de honden aan het werk wilden zien in de Franse Ringsport en er deden een paar dekreuen mee die op ons lijstje staan voor in de toekomst, ook F'Karma, de vader van het volgende nest met Félicia, moest aan het werk in Ring 3 en probeerde daarnaast nog de Cotation 4 Recommandé te behalen wat hij met gemak deed, nog maar eens waren we onder de indruk van deze reu en niet alleen wij want ook Fabrice & Carin kunnen het bevestigen als we zeggen dat F'Karma een super stabiele, zelfzekere en sociale reu is.
Grimm Loup was er ook weer bij, onopvallend door zijn rustig karakter maar opvallend door zijn imposante verschijning, en eveneens hij mag zich nu "Etalon Recommandé" noemen, helaas was onze Franse Maya omwille van haar loopsheid afwezig.
De zondagavond haakte Johan af om met Milan en Félicia de erering in te gaan en zijn dan enkel Fabrice met Monty en Magali met Matisse de erering ingegaan en na 2 rondjes lopen mochten we de ring verlaten en dus geen klassement deze keer maar wel heel veel belangstelling voor onze Nerderlandse kanjer Monty!
Vincent, Fabrice, Carin en Louise van harte bedankt voor ons te vergezellen en we hebben genoten onder een stralende zon op een super locatie!
Klik
HIER voor het fotoalbum gemaakt door Fabrice Ottburg, bedankt voor de weer zo prachtige foto's.

 


27/04/2014 Jongehondendag Belgische Beauceronclub.

Op zondag 27 april ging de jonghonden- en veteranendag door in Marbais, Félicia en Milan waren ingeschreven maar ook Mirko, M'Xibo en Mistral waren aanwezig.
Het was een supergezellige dag en vooral heel leuk om "onze pups" en hun baasjes nog eens terug te zien.
In de voormiddag werden de jeugdreutjes gekeurd en het was Magali die de knappe Mirko voorbracht, het kereltje doet het al bij al heel goed voor zijn eerste showervaring en krijgt een Uitmuntend, dan was het de buurt aan Mistral voor zijn allereerste showtje en hij werd voorgebracht door zijn baasje Debbie die al wat showervaring heeft en ook zij behalen een dikke Uitmuntend.
Daarna was het de beurt aan M'Xibo en ook hij werd door Magali voorgebracht en het was al snel duidelijk dat M'Xibo niet veel zin had in al dat "mooi zijn gedoe", en dus door gebrek aan discipline kon de keurmeester zijn gangwerk niet beoordelen en toen de keurmeester ook nog zijn meetlat uithaalde en die iets meer dan 70cm schoft noteerde kreeg M'Xibo een Zeer goed.
Ondertussen hadden Johan en Enzo net gedaan met de GP Wedstrijd (die ging door net naast het terrein van de keuringen) en ze behaalden een mooie 87/100 en de 2de plaats in het eindklassement. Als laatste aan de beurt van de broertjes was ons Milan, hij werd dus voorgebracht door Johan, met ook voor hun een Uitmuntend.
Al moet er nog wat geoefend worden op het "showgebeuren" en dan met name het gangwerk, iets wat eigenlijk normaal is voor pubertjes van 10,5 maand die nog nooit eerder aan een keuring meededen, toch kregen ze allen een heel mooi keurrapport, uitmuntende hoofden, uitmuntende hoekingen, uitmuntend beendergestel, donker ogen en panardisme minder dan 45° en wat ze nog gemeen hebben is hun "fouet gai" of op zen Vlaams gezegd een vrolijke staartdracht, het zijn dan ook enthousiaste, speelse en blije jongelingen.
's Middags hebben we dan met zen allen enkele versnaperingen en aperitiefkes genuttigd en daarna een lekkere BBQ, de broertjes en hun moeder hebben leuk gespeeld met elkaar en in de namiddag mocht dan mama Félicia met haar aanwezige kroost nog de ring in voor de lot d'élevage, ze moesten het opnemen tegen een dekreu met 4 van zijn nakomelingen, wij winnen en werden zo Beste Reproducteur!! Daarna volgt de klassering van de individuele keuringen met in totaal 10 noir & feu jeugdreuen waarvan er 7 een Uitmuntend kregen werd Mirko als 2de beste jeugdreu noir & feu geklasseerd!
Wij willen de baasjes van Mirko, M'Xibo en Mistral heel erg bedanken om aan deze dag deel te nemen!!
Hieronder enkele foto's. Meer foto's zijn terug te vinden op onze
Franse site.

Félicia en haar 4 zoons van 10,5 maand, 1e plaats Beste Reproducteur!

 


09/03/2014 Journée Beauceronne te Belle Eglise.

Op zondag 9 maart waren we present in het Franse Belle Eglise voor nog eens een JB met in totaal meer dan 130 Beaucerons geregistreerd.
Wij hadden Matisse en Milan ingeschreven in de puppyklas en hun moeder Félicia in de klas Recommandée. We werden vergezeld door Vincent en Maïk en normaal was ook Erik met M'Xibo ingeschreven maar door pech konden zij die dag niet deelnemen. Ook Séverine en Maya deden mee maar zij zijn wat later op de dag toegekomen.
We zijn begonnen met alles uit te pakken en ons te installeren, de honden uitlaten en zijn daarna de paperassen in orde gaan brengen.
Als eerste hebben we de morphologie meegedaan en zowel Maïk, Milan als Matisse behaalden een Très Prometteur, alle 3 mochten ze dus 's avonds naar de finaleronde.
Dan naar de volgende ring voor de karaktertest alias TAN, en ook daar doen de drie musketiers het super en krijgen eveneens allen een Très Prometteur met lovende woorden over het karakter van de 3 nestgenootjes.
Ondertussen was het al bijna middag en hebben we tijd gemaakt om effen te babbelen met Séverine en Maya die ondertussen ook haar karaktertest en morphologie met een Très Prometteur behaalde en dus hebben de 2 broers en hun 2 zussen het hoogst haalbare gekregen, alleen jammer dat Séverine vroeger weg moest en dus de finaleronde niet kon meedoen.
Rond 14u zijn we dan met zen allen gaan aanschuiven bij de CANT (natuurlijke aanleg voor het hoeden van een kudde) die vooraf gegaan werd door een kleine gehoorzaamheidsproef maar dat was voor geen van de 4 een probleem. Uiteindelijk mochten we dan één na één in de pen bij de schapen wat toch een leuke belevenis is voor de honden en mooi om te zien. Allen brengen ze het er schitterend vanaf en slagen dus ook voor deze test.
Wat kan een fokker zich nog meer wensen, 4 pups uit hetzelfde nest die een Très Prometteur krijgen op morphologie en op karakter en van nature een zeer goede aanleg hebben voor het hoeden van schapen, en chapeau voor Vincent met Maïk voor wie het de allereerste keer was dat ze zo een dag meemaken en dan zo een prachtige prestatie neerzetten. Ook voor Maya was het haar eerste JB ervaring dus dat belooft voor de toekomst.
In de vroege avond begon dan de finaleronde, met dus spijtig genoeg geen Maya meer aanwezig. Als eerste begonnen ze met de lots d'elevage waaronder wij de ring in mochten als Belgische kennel met 5 ingeschreven honden en kregen als appréciatie een mooie grote beker.
Daarna werd de voorstelling gedaan van de honden uitgebracht in de klasse Recommandée en Kampioenen en daar was Félicia één van, Johan deed de voorstelling van Félicia en mocht daarna een ereronde lopen.
Toen begon de klassering per klasse, Milan en Matisse, beide in de puppyklas reuen met in totaal 12 honden moesten enkele rondjes lopen en uiteindelijk werd Matisse als 4de geklasseerd en werd ons Milan uitgeroepen tot beste puppyreu!
Daarna moest Maïk nog in de puppyklas teefjes haar rondjes lopen maar zij had haar gekke kuren en in plaats van te lopen sprong Maïk vrolijk door de ring dus geen klassement voor het kangoeroe-meisje.
Voor ons wederom een hele gezellige dag in fijn gezelschap, bedankt aan Séverine om met Maya deel te nemen en enorm bedankt aan Vincent en Maïk om de uitstap naar Frankrijk te maken en we denken dat we terecht trots kunnen zijn op onze hondjes!! Voor Eric en M'Xibo, hopelijk kunnen jullie een volgende keer eens mee.

Morphologie keuring.

TAN (karaktertest)

CANT (test hoeden van de kudde)

Tijdens de middagpauze.

De Finaleronde.

 


02/02/2014 Journée Beauceronne te Amponville.

Het was de eerste keer dat er een JB plaatsvond in Amponville, délégué van de zone Ile-de-France Est is Mr. Marcel Ferrand en wij waren op de eerste JB van dit jaar aanwezig met Matisse & Milan en ons Enzo hadden we ook mee om te presenteren in de klas Recommandé (enkel een voorstelling dus geen klassement in deze klasse).
De keurmeesters voor het uiterlijk waren Mr. Armatol en Mr. Favey-Blackmore en voor de karaktertest Mme. Armatol en Mr. Maletras.
Zoals steeds waren we er vroeg bij en konden we zonder te lang aan te schuiven naar de uiterlijke keuring bij Mr.Armatol met Milan, hij stond ingeschreven in de puppyklas en kreeg een Très Prometteur en mocht 's avonds naar de erering. Daarna is Johan met milan gaan aanschuiven bij Mr. Maletras voor de karaktertest, die ook nu nog steeds niet officieel is omdat ze nog te jong zijn, dus nog maar eens een leuke training voor hun. Zij brengen het er heel goed vanaf en daarmee krijgt ons Milan ook voor zijn karaktertest een Très Prometteur met heel mooie commentaar van de keurders.
Dan was het de beurt aan Matisse en doordat de wachtrij bij Mr. Armatol te lang was zijn we gaan aanschuiven bij Mr. Favey-Blackmore, ons Matisse krijgt terug een prachtig keurrapport van hem en mag met een Très Prometteur 's avonds in de erering finalerondjes lopen. Dan nog naar de karaktertest bij Mr. Maletras en daar brengt Matisse het er ook super vanaf met terug een Très Prometteur!
Zowel Milan als Matisse reageerden niet op de pistoolschoten en bij de stokbedreiging toonde geen van beide angst, ze keken recht naar de bedreiger en gingen dan vol overtuiging in de lijn hangen en trokken vooruit naar de bedreiger toe!
Om 17u werd er gestart met de erekeuringen en het viel op dat er veel meer teefjes waren in tegenstelling tot de reutjes. De puppyreutjes werden als 4de gekeurd en er waren er 3 die een Très Prometteur hadden gekregen waaronder onze 2 mannetjes, we mochten dan een rondje lopen en Milan werd naar de 1st plaats gewezen en Matisse werd 2de, onze beide kerels hebben het ook nu weer super gedaan in Frankrijk, wij zijn nog maar eens dik tevreden!!
Op naar de volgende JB en als alles goed gaat zouden er dan 5 "Ami de la Campagnekes" aanwezig zijn, we kijken er al naar uit!!!

Het begin van de dag op een prachtige locatie met veel ruimte om de hondjes uit te laten alvorens aan te gaan schuiven voor de morphologie.

Morphologie keuring Milan.

Karaktertest Milan.

Morphologie keuring Matisse.