Verslagen en foto's van activiteiten dat we doen met onze honden 2012 - 2013.

Klik hier voor deze van 2010 - 2011.

10/11/2013 Journée Beauceronne in Meulan.

2 jaar geleden waren we er ook al eens met ons Félicia aanwezig en nu hadden we haar 2 zonen mee, Milan en Matisse.
Voor ons toch wel een spannende dag want vandaag mogen alle ingeschreven hondjes de TAN (Test aptitude naturelle) ofwel de Franse karaktertest eens proberen, natuurlijk voor ons amper 5 maanden oude duo is het niet officieel maar altijd leuk en leerzaam om hun reactie eens te zien als een vreemde persoon op vreemd terrein begint pistoolschoten te lossen en hun komt bedreigen met een stok.
Aangezien er een vaste volgorde is moesten we eerst naar de morphologie, 2 Franse rasspecialisten stonden klaar om de 72 ingeschreven honden te keuren, wij zijn gaan aanschuiven bij Mr. Favey-Blackmore, Johan en Milan gingen als eerste de keuringsring in, het "mooi" staan ging heel goed en ook tandjes kijken en chiplezen was geen probleem en toen moesten ze een rondje lopen voor het gangwerk...dat ging minder goed Milan vond het daar zo leuk en wilde maar al te graag zijn spring- en huppelstunts eens laten zien maar uiteindelijk heeft hij toch nog een 5-tal meter mooi gelopen en dus kwamen ze de ring uit met een VEEL BELOVEND en een heel goed keurrapport met daarop als opmerking "heeft bij het lopen discipline nodig", haha leve de puppytijd!
Daarna Magali met Matisse ook hij stond heel mooi en toen moesten ze lopen, owow op de vorige JB maakte Matisse er een ingebeeld agilityparcour van, maar nu ging het super en liep hij heel vlot, zodus mocht ook hij de ring verlaten met terug een VEEL BELOVEND en een prachtig keurrapport. Beide broers mochten dus naar de finalekeuring.
Dan konden we gaan aanschuiven bij Mme. Armatol voor de TAN en daar gingen als eerste Magali en Matisse de ring in, net zoals bij de groten kregen ook de piepjonge Beaucerons door de ringmedewerker een slipketting aangedaan en mocht Matisse al eens tonen dat hij sociaal was, geen probleem, dan bij Mme. Armatol die wat uitleg gaf en met een snuffelende Matisse aan de lange lijn mocht Magali beginnen wandelen, het eerste schot weerklonk maar Matisse verpinkt niet, dan terwijl ze aan de 2de kegel stilstaan weerklinkt het 2de schot en terug geen enkele reactie van Matisse, toen moest hij nog de bedreiging doorstaan en daar staat men dan...met een pupperflupper van net geen 5 maand tegenover een vreemde die een beetje met een stok staat te zwaaien, Matisse keek haar aan en sprong vooruit, yesss goed gedaan mannetje!!! Daarna mocht hij nog eens gaan knuffelen bij Mme. Armatol en dus kreeg hij een VEEL BELOVEND op alle onderdelen!!
Dan de beurt aan Johan en Milan en het is duidelijk dat ook hij totaal niet opkijkt van de pistoolschoten dus benieuwd wat de stokbedreiging met hem gaat doen, Milannetje kijkt naar Mme. Armatol met haar stok in de lucht en blijft staan...wat gaat hij doen...hij blijft staan...en dan hoplaaaa hij sprong met volle overgave naar haar toe, zo hoort het venteke, sociaal maar moedig en franc van nature en ook hij kreeg een VEEL BELOVEND op karakter. Mme. Armatol vroeg daarna of het 2 broers waren en gaf nog wat uitleg want ze was vol lof over het karakter van beide broertjes.
Dan de finalekeuring met Matisse en Milan, in totaal 8 babyklasreutjes, even de hondjes mooi opstellen en dan mochten we gaan rondjes lopen en toen moesten er 4 blijven staan en de rest mocht de ring verlaten, allebei stonden we er nog in dus hadden onze broers zowiezo beide een plaatsing en uiteindelijk na nog een rondje mocht Johan en Milan naar bordje 4 ennnnnn jawel ons Matisse werd uitgeroepen als BESTE REU BABYCLASSE!!! Wat zijn we super trots op hun beiden!!

Jammer genoeg geen foto's van de morphologie en TAN maar wel enkele sfeerfoto's.


06/10/2013 Journée Beauceronne in Noeux les Mines.

Een zalige zondag hebben we beleefd op de Journée Beauceronne (voor de jongsters van -12 maand en veteranen) die in het kader stond van de Regionale Elevage (voor de honden van +12 maand).
Wij hadden ons Matisse en Milan ingeschreven in de babyklasse en Félicia hebben we voorgesteld in de Recommandé klasse, deze klas is voor honden die op een NE hun Cotation 4 behaald hebben en zo worden zij nog eens "in de verf gezet" dus geen klassement in deze klasse enkel een voorstelling en een paar ere rondjes lopen op het einde van de dag in de grote ring.
Voor de JB was het de Franse rasspecialist Dhr. Guy Jenny die de keuringen van de klein mannen op zich nam, gelukkig hebben we niet te lang moeten aanschuiven en mocht Johan relatief vlug met Milan de ring in voor de individuele keuring, de keurmeester neemt ruim de tijd om Milan te keuren, dan de tandjes bekijken en een rondje lopen voor het gangwerk en hij krijgt een mooi keurrapport met een VEEL BELOVEND!
Daarna is het de beurt aan broer Matisse voor een uitgebreide keuring, tandjes kijken en een rondje lopen en ook ons beertje krijgt een prachtig keurverslag met op alles Excellent en dus ook een VEEL BELOVEND! Daarmee mogen beide naar de grote ring op het einde van de dag.
Rond 17u begonnen ze met de finalerondes, ons Milan (die met elke hond speelt die hij tegenkomt) lag in de auto te slapen en dus hadden we beslist om enkel ons springkonijn Matisse voor te brengen, en dan, bij het afroepen van alle namen van de babyklasse reuen die een veel belovend hadden gekregen mocht Magali met hem de grote finalering in, vlug effen de andere hondjes geteld maar er stonden er zoveel dus wij schatten met 12 pups maar het zullen er waarschijnlijk wel meer zijn geweest, effen allemaal mooi staan en Dhr. Jenny ging nog even bij allen langs om ze nog eens kort te bekijken en dan lopen...en lopen...en de een na de ander mochten ze de ring uit, zij werden bedankt voor hun deelname maar Matisse en Magali mochten blijven lopen...en lopen... en toen waren er nog 6 en begonnen ze te klasseren en uiteindelijk kregen ze de 2de PLAATS!
Matisse treed met deze uitslag in de voetsporen van zijn mama die ook op haar eerste JB in de babyklasse de tweede plaats kreeg, vermoeid maar heel blij en trots zijn we teruggereden naar België. Op naar de volgende JB!

Hier enkele plaatjes van onze jongens en Félicia. Met dank aan Nicole Cremers voor de foto's!


26-27/05/2012 Nationale d'Elevage La Souterraine.

Ons Pinksterweekend brachten wij door in La Souterraine te Frankrijk want daar ging voor de 50ste keer de Nationale d'Elevage van de Beaucerons door. Maar liefst 610 Beaucerons van over de hele wereld maakten hun intrede op dit jaarlijkse evenement. Wij waren er met Enzo, Fyotta en Félicia die allen reeds hun cotation 3 hebben en op dit jaarlijks evenment is het de kans om de hoogste trede te behalen nl. hun Cotation 4 Recommandé. (de cot 5 & 6 hangt af van wat hun nakomelingen presteren). Na een nachtje rijden kwamen we de zaterdag rond 7u toe op het prachtige grote domein "l'Etang du Cheix" en al vlug zagen we de eerste Belgen, ons land was dan ook heel goed vertegenwoordigd door verschillende fokkers en rasliefhebbers. Na een parkeerplaats te hebben gevonden zijn we gaan aanschuiven voor de paperassen in orde te brengen. Félicia was ook ingeschreven voor de CSAU en dus hebben we dit eerst afgewerkt, enkele gehoorzaamheidoefeningetjes en sociaal zijn tegenover mens en dier dat is geen probleem dus een Excellent voor ons mademoiselle Félic. Dan aanschuiven voor de morphologie bij Mme. Couteau Catherine, de bedoeling is hier om de "+" te halen en dat krijgt ze dus Excellent"+" en zo mag ze door naar de gezamenlijke coup de feu (geweerschoten) dat s'avonds doorging.
Daarna zijn we gaan aanschuiven met Fyotta bij Mr. Renaux Alain waar ze een prachtig keurverslag kreeg met heel wat excellents maar hij beslist uiteindelijk om haar geen "+" uit te keren, zij krijgt wel een Excellent maar jammer genoeg stopt het hier voor haar want voor de Cotation 4 is het plusje nodig dus blijft Fyotta op Cotation 3 staan wat eigenlijk ook al heel mooi is en volgend jaar zullen we met haar terug proberen.
Dan als laatste ons Enzo, spannend, hij wordt gekeurd door Mr. Armatol Guy, het is ondertussen al middag gepasseerd en na een grondige keuring valt ook voor hem het verdict...Excellent "+", oef...nu mag ook hij door naar de coup de feu. Rond 17u begon iedereen zich te verzamelen rond de grote ring waar de Coup de Feu doorging, ongeveer 25 honden werden per nummer afgeroepen om naast elkaar een rij te vormen. Enzo en Magali werden bij de 2de lading afgeroepen en stappen vol goede moed de ring in, alles wordt klaargemaakt en daar weerklinkt het eerste schot, sommige honden moesten een stap naar voor doen omdat hun reactie niet goed was, dan terug een schot de honden vooraan die nog steeds niet goed reageerden mochten de ring verlaten, dan nog maar eens een schot, en weer gingen een paar honden eruit, gelukkig reageerde ons Enzo zoals het moest dus zonder vluchtgedrag, zonder angst, zonder steun te zoeken en is hij weer een stap dichter bij de Cot.4 en mocht hij na controle van de chip gaan rusten. Daarna de beurt aan Johan en Félic, zelfzeker stappen ze beide de ring in en net zoals hier boven omschreven worden er verschillende schoten gelost en weer waren er hondjes die panikeerden maar niet ons Félicia, zij staat als een huis, 5 schoten of 20 schoten het maakt haar niks uit en zij doorstaat dan ook met gemak deze coup de feu. De zaterdagavond (nacht) hebben we dan gezellig afgesloten samen met Stéphanie, Noel, Jacky, zijn vrouw en natuurlijk de woefs Ultimo, Baya, Edge, Gossip, Gala, Enzo, Fyotta en Félicia tijdens een hapje en (vele) drankjes.

Op zondag zijn we wat gaan socializen bij andere Belgen, de Nederlanders, de Fransen, de Britten en jawel een Amerikaanse vertegenwoodigster dan nog wat relaxt kunnen rondkijken o.a. de karaktertesten, de test schapendrijven en zijn we gaan kijken naar het Franse kampioenschap Ring 3, prachtig om de Beaucjes aan het werk te zien. Rond 14 uur was het verzamelen geblazen voor de landenparade en om 15 u begon de eindkeuring. Eerst was het de beurt aan de reuen, in de openklas waar Enzo in stond waren er 83 ingeschreven, Mr. Armatol liet iedereen een eerste rondje lopen en toen werd er nog eens geschift en hij viel over honden met een te hoge staartdracht en dus werden er toch nog op het allerlaatste moment enkele honden uit de ring gestuurd, degene die nu nog in de ring stonden werd hun meegedeeld dat zij allen de felbegeerde Cotation 4 Recommandé behaalden en weerklonk er een applaus, SUPER voor ons Enzo!! Daarna overleefden we nog enkele ronden maar werden uiteindelijk niet geklasseerd bij de eerste 4, maakt ook niet uit want we hebben waarvoor we kwamen.
Dan Félicia, in de tussenklas waren 53 teefjes en ze werden gekeurd door Mr. Renaux, ze haalt het dus, jaja kleine meid die 4 zit in de pocket!! Net zoals bij Enzo werd ons Félicia niet geklasseerd bij de 4 eerste. Dus ons eindverdict, een CSAU behaald en 2 van ons 3 hondjes behaalden hun COTATION 4 - RECOMMANDE, dit is een hele prestatie en hier zijn we dan ook ongelooflijk tevreden mee!!!
Om af te sluiten nog super nieuws uit het kamp van Félicia's familie, mama Baya des Assiers slaagde erin om 1ste te worden in de CAC-klas waar 28 teefjes in stonden en halfbroer Edge werd cot 4. En nog.....Fyotta haar toekomstige loverboy Ultimo des Assiers stond in de veteranenklas en pakt daar de 2de plaats, goed gedaan Titi!!
Een heerlijk weekend, waar we veel hebben gezien, geleerd en super leuke momenten hebben gehad met (oude)bekenden en nieuwe vrienden! NE tot volgend jaar!!

Enzo tijdens de morphologie en de coup de feu.

Fyotta, aanschuiven voor de morphologie en zij laat het in iedergeval niet aan haar hart komen dat ze de "+" niet haalt, ons zot kind.

Félicia morphologie en coup de feu.

De landenparade, met onze Belgische delegatie.

Het graspleintje waar we geparkeerd stonden en waar we sliepen samen met Stéphanie en Noel (fokkers Félic).

Enkele sfeerbeelden, o.a. de intrede van groepjes honden voor het gezamenlijk schot.

Ultimo des Assiers (vader van ons L-nest) en de famillieréunie van Félicia.

Om af te sluiten.


18/03/2012 Régionale Elevage te Cergy-Pontoise.

Op zondag 18 maart zijn we met goede moed vertrokken naar de RE in Cergy waar 128 Beaucerons ingeschreven waren, we hadden Fyotta en Enzo ingeschreven voor de CSAU (Certificat de Sociabilité et d'Aptitude à l'Utilisation) en natuurlijk ons Félicia voor een gooi naar de Cotation 3. Na 3u30 rijden zijn we uiteindelijk aan de juiste ingang van het domein geraakt waar alles plaatsvond, we hebben onze hondjes effen uitgelaten om daarna onmiddelijk met Enzo en Fyotta te gaan aanschuiven voor de CSAU. Eerst was het de beurt aan Johan en Enzo en zij brachten het er vanaf met een UITMUNTEND dan lang wachten vooraleer Magali met Fyotta aan de beurt waren en ook zij deden het prima met een UITMUNTEND als resultaat en dit betekent dat Fyotta de derde Franse test met glans heeft doorstaan!!
Dan ons Félicia, eerst de papieren gaan ophalen en daarop zagen we dat Johan met Félicia de karaktertest moesten afleggen bij Mr. F. Aubry en toen was de goede moed waarmee we 's morgens vertrokken waren heel wat minder, deze man staat gekend als een hele strenge en harde keurmeester en is fokker van de werkkennel Des Campagnards de la Valette. Eerst dan maar naar de metingen bij Mme. Ammann en daar blijkt dat Félicia nu 65cm groot is en een borstomtrek heeft van maar liefst 84cm!
Dan met een klein hartje naar de karaktertest (TAN) en ook hier was het weer lang wachten, we zagen heel veel baasjes met hun hond het veld afkomen met een zeer goed (dat betekent geen cotation voor hun) en dan werd onze naam afgeroepen en mochten Félicia en Johan het veld op bij Mr. Aubry, na wat uitleg konden ze beginnen aan de wandeling met schot achteraan om daarna te blijven staan voor het schot in vooraanzicht maar daar reageert ons Félic totaal niet op dus een mooie 9/10! Daarna was het de bedreiging en bij de eerste maal bleef Félica gewoon staan, Mr. Aubry ging naar de andere kant en voert terug een bedreiging uit van toch wel heel dichtbij waarop ons Félicia een stap vooruit ging en reageerde met een blafconcert, en deze reactie herhaalde ze nog eens bij een derde bedreiging dus 8/10 wat zijn we hier super, super tevreden mee, daarna nog even een vriendelijke benadering van Mr. Aubry om te zien hoe vlug ze herstelt en ook dat deed ze goed dus 8/10 en met een totaal van 25/30 slaagt Félicia met een UITMUNTEND!! en terug een stapje dichter bij de Cot 3.
Dan het laatste aspect, de morphologie (uiterlijk) bij Mr. Thevenon, Félicia krijgt daarvoor ook een UITMUNTEND en zij is daarmee de laatste van ons trio die ook haar COTATION 3!! op zak heeft. Later op de dag werden in de erering de diploma's van het CSAU uitgereikt en werden er voor de morphologie bij elke classe de beste 4 geselecteerd en in de classe van Félicia waren er blijkbaar van de 18 teven maar amper 2 hondjes die de testen (Uitmuntend karakter & Uitmuntend morphologie) hebben doorstaan en daar was ons Félicia één van en zij werd dan ook nog eens Beste Jeugdteef! Daarna moesten alle winnaars van elke classe tegen elkaar om de beste hond van de RE te kiezen en die werd gewonnen door een hele mooie forse reu en wat blijkt, dit is een nakomeling van Ultimo des Assiers, de vader van ons toekomstig nestje met Fyotta.
Wij hadden een hele leuke dag met super resultaten in Belgisch, Frans en Nederlands gezelschap