SOCIALISATIE EN INFO OVER ONZE PUPS.

De juiste start van de pupjes begint reeds bij de ouderdieren het is dus van belang dat beide ouders,
en vooral de moederhond, een evenwichtig karakter hebben.

Onze pupjes worden in huis geboren en grootgebracht in een hygiënische en nette omgeving, en kunnen vrijblijvend
steeds binnen en buiten zo leren ze hun woon- en slaapruimte niet te bevuilen.
Ze leren de alledaagse geluiden van het huishouden kennen en de geluiden cd wordt opgezet.
Vanaf de 2de week komen familie en vrienden regelmatig op bezoek, op 3 weken wordt de werpkist ingeruild voor hun puppypark en ze verkennen al eens de rest van ons huis, de keuken, de badkamer, enz. met al de bijhorende geluiden maar vooral geuren, we zien dan hoe goed ze hun reukzin gebruiken en je hoort ze dan ook duidelijk snuiven.
Vanaf 3,5 - 4 weken (als het weer het toelaat) mogen ze ook eens buiten waar zij hun eigen speeltuin hebben en mogen vanaf dan bezoek krijgen van de toekomstige eigenaars.
Op 5 weken laten we de pups wennen aan verschillende toestellen o.a. de bewegende brug, een schommelend plateau, flessen/ballenbad, enz....ze maken kennis met onze schapen en de hoevedieren van onze buren.
Omdat hun eigen terrein op den duur een gewoonte wordt gaan we vanaf 6 weken met alle pups samen op visite bij familie en vrienden.

Wij steken heel veel tijd en energie in het socialiseren en het laten gewennen van onze pups aan allerlei dingen.
Onderschatting op dat gebied komt helaas nog steeds voor.

Op de leeftijd van 7 weken nemen we de pups per 2 mee (omdat ze zich in groep altijd sterk voelen en het nu eens mogen bewijzen hoe ze het doen zonder hun broers en zusjes), al dan niet met één van onze volwassen honden (we kiezen bewust om niet hun mama mee te nemen), we splitsen ons op en gaan elk met een pup een kant op, we gaan ondermeer naar openbare plaatsen, bv. het dorp, het station, een winkel waar ze wennen aan de vele geuren, het verkeer, zien vreemde mensen van alle pluimage, bejaarden en spelende kinderen, andere dieren en gewennen aan heel wat geluiden, dit alles doen we rustig aan zodat het geen overrompeling wordt. Bij de juiste socialisatie is het vooral ook zeer belangrijk de pups voldoende rust te geven zodat ze elk op hun
eigen tempo alles kunnen verwerken van alle ervaringen en situaties die ze hebben meegemaakt.
Ze leren wennen aan het autorijden en wandelen aan de leiband.

Enkele filmpjes.

Pups bijna 3 weken.

Pups toestelgewenning op 4,5 weken.

Pups op 5 weken.

Pups op 6 weken aan een drukke weg.

Pups 7 weken.

Pups 7 weken aan het station 1.

Pups 7 weken aan het station 2.

Klik HIER voor het fotoalbum ivm de socialisatie dat ze bij ons krijgen.  

Wij verwachten dat de toekomstige eigenaars de tijd nemen om deze socialisatie verder te zetten zodat jullie pup kan uitgroeien tot een evenwichtige, vrolijke, open en sociale Beauceron die in combinatie met de juiste opvoeding op een correcte manier kan meedraaien in onze, van honden veeleisende, maatschappij.

Omdat wij zoveel tijd en aandacht in onze pups steken en dat wij enkel het beste voor hun willen worden de nieuwe baasjes streng geselecteerd.

Wij proberen pups voort te brengen met zowel show - als sport/werkcapaciteiten maar
bovenal een gezonde, lieve en kindvriendelijke huishond voor een aktief/sportief gezin.

De pupjes worden rond de leeftijd van 7 weken door ons toegewezen en dit doen we door middel van wat de nieuwe eigenaars van hun hond verwachten en hun woon- en gezinssituatie daarom is het belangrijk dat u alles wat je met de hond wenst te doen of wil bereiken aan ons duidelijk maakt want aangezien wij 8 weken lang bij de pupjes aanwezig zijn en ze rustig observeren kunnen wij aan de hand van het temperament, de noden en het karakter van de pupjes jullie helpen bij de keuze van welke pup het beste bij jullie gezin en jullie levensstijl zou passen. Vanaf 8 weken kunnen de pupjes naar hun nieuwe thuis.

Als ze ongeveer 1 jaar zijn wordt er een nestbijeenkomst gepland.

NOG DIT : ondanks al onze moeite en tijd die we steken in het zoeken en maken van een zo goed mogelijke combinatie met alle verrichte karaktertesten en gezondheidsonderzoeken kunnen wij u niet garanderen dat een hond die bij ons is aangekocht "nooit" iets zal mankeren, het is en blijft nog steeds een levend wezen.
De levensomstandigheden van de hond bij jullie en de opvoeding die ze bij jullie krijgen hebben de meeste invloed op zijn/haar toekomst dus is het voor ons als fokker onmogelijk 100% garantie te bieden.
MAAR wat we u wel 100% garanderen, is dat wij ons UITERSTE!! best doen, om een zo goed mogelijke gezonde en gesocialiseerde pup af te leveren.
Het vervolg is voor jullie, veel succes!!